Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Amaretto tartelettes

Zoetrecepten

Last but not least: de amaretto tartelettes. De laatste in rij van mijn uitgebreide tartelettefeestje. Hopelijk heb je genoten! Als je nog smaken miste die ik ook echt uit moet proberen: let me know!

Maar wat zit er in deze vrolijke vriend dan? Nou, een romige vulling die gezoet is door de witte chocolade en op smaak gebracht door een vleugje amaretto, op een brosse zanddeegbodem, afgetopt met wat knapperig amandelschaafsel. Een vriendinnetje die kwam proeven had nog een zeer schöne toevoeging: kneed een beetje amandelspijs los met ei, en doe hier een beetje van op de bodem, voor je hem afbakt. Zo krijgt het taartje een echte amandelkick! Mmm.

Amaretto tartelette

Zoetrecepten

Amaretto tartelettes

Door | 40 minuten | 8 personen

Dit heb je nodig

    • 1/2 recept voor zanddeeg
    • 125 milliliter slagroom
    • 50 gram witte chocolade
    • 125 gram mascarpone
    • Twee theelepels amaretto
    • Wat geschaafde amandelen
    • Muffin bakvorm
    • Ronde uitsteekvorm 10 cm

    En zo doe je het

    1. Maak de helft van dit recept voor zanddeeg en laat het rusten in de koelkast. Vet ondertussen een muffin/cupcake bakvorm in, hier zul je de bodempjes van de tartelettes in maken.
    2. Als het zanddeeg voldoende heeft gerust, rol je het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad en steek je er met de uitsteekvorm van ongeveer 10 cm doorsnee 8 rondjes deeg uit. Deze rondjes verdeel je over de muffinvormpjes, zo ontstaat er automatisch een mooie rand. Deze rand moet ongeveer tot halverwege het muffinvormpje komen. Snijd eventueel nog netjes bij met een mesje zodat de rand mooi recht is. Laat nog een half uur opstijven in de koelkast.
    3. Prik een paar gaatjes met een vork in de bodem en bak blind af in ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat hierna volledig afkoelen.
    4. Neem een kom en mix hier de slagroom in stijf. Zet even opzij. Hak de witte chocolade fijn en smelt au bain-marie. Mix in een nieuwe kom de mascarpone zacht met de amaretto en zorg dat deze volledig op kamertemperatuur is. Voeg hier de afgekoelde gesmolten witte chocolade aan toe. Als dit goed gemengd is leg je de mixer weg en gebruik je de spatel om de slagroom er rustig doorheen te vouwen. De amaretto crème moet zijn luchtigheid zoveel mogelijk behouden.
    5. Rooster de geschaafde amandelen kort in een pannetje. Alle onderdelen zijn nu klaar. Je vult de taart bodempjes nu met een schepje ameretto crème. Om de bovenkant van het taartje zo mooi glad te maken zoals op de foto, ga je er in de rondte langs met de achterkant van een lepel. De lepel maak je eerst warm met heet water en droog je af. Op deze manier kun je de amaretto crème vulling een mooie vorm geven. Top af met wat geschaafde amandelen en klaar ben je!
    6. Bewaar goed afgesloten in de koelkast. Des te langer je de taartjes bewaart in de koelkast, des te meer vocht zal erin trekken.

    Heb jij deze amaretto tartelettes gemaakt? Tag me dan in jouw kiekje via Instagram of Facebook of laat een berichtje onder dit recept achter! Elke week deel ik de mooiste foto via mijn Instagram. Enjoy! X Mariette

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Amaretto tartelettes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    12 antwoorden op “Amaretto tartelettes

      1. Hi, dat kan zeker! Als je op de link klikt om naar het recept voor zanddeeg te gaan, dan vind je daar de hoeveelheden voor 1 grote taart. Om deze amaretto tartelettes te maken met de vulling in bovenstaande verhouding, heb je maar de helft van het recept nodig. Succes!

    1. Ik heb deze afgelopen weekend gemaakt en ze waren erg lekker! Goede combinatie!
      Het werken met mascarpone ging niet helemaal goed. De 1e batch was gaan schiften, maar dat kwam door mijn ongeduld, ik heb niet alles om kamertemperatuur laten komen. De 2e batch wel en toen ging het een stuk beter, al vond ik de mascarpone er nog niet heel aantrekkelijk en glad uitzien.
      Daarbij nog een vraagje: maakt de toevoeging van amandelmeel écht een verschil? Ik vond bijna € 6,00 voor een kleine pak erg duur en heb het dus niet gebruikt. De bodem smaakte prima.

      1. Hi Marita, wat jammer dat het mengsel alsnog niet helemaal glad werd! Om de bovenkant mooi af te werken ken ik een klein trucje: maak een lepel warm door hem onder de hete kraan te houden, droog af en strijk met de bolle kant van de lepel de bovenkant glad. 😀

        Het amandelmeel maakt het zanddeeg net iets steviger van structuur, bloem maakt het wat fijner en gevoeliger om te brokkelen. Maar ik gebruik ook niet altijd amandelmeel hoor, kan prima zonder.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.