Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Citroenbroodpudding met aardbeienjam

Zoetrecepten

Deze citroenbroodpudding met een aardbeientwist moet absoluut op je lijstje voor het Paasontbijt of -brunch. Ik geef je drie goede redenen! Numero uno, je hebt het binnen 10 minuutjes gemaakt. Het is zó makkelijk. En da’s best fijn, want er komt vast nog meer op die ontbijttafel waar je druk mee bent. Numero due, citroen, aardbei en brioche zijn helemaal in Paassferen. Ik ben er gek op! Numero tre, het is onwijs lekker. Knapperig van boven, maar heerlijk romig en smeuïg van binnen. De drie mannen aan wie ik het voorschotelde aten de hele schaal binnen een uur leeg. Dat waren toch zeker 8 flinke porties. Intens. Lekker dus.

Citroenbroodpudding met aardbeienjam

Citroenbroodpudding met aardbeienjam

Ik heb een gezondere twist gegeven aan deze citroenbroodpudding door geen slagroom, maar melk te gebruiken voor de pudding. Daarnaast gebruikte ik de ‘Minder Zoet’ aardbeienjam van Hero, met 40% minder suiker. Je hoeft verder geen suiker toe te voegen, omdat de jam de brioche al lekker zoet maakt. Een perfecte combinatie.

Check voor nog meer Paasinspiratie de recepten van de andere bloggers via de Hero Jam Studio, die staat vol met fijne jamrecepten.

Dit artikel is gesponsord door Hero. Ik schrijf alleen over producten waar ik
volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Zoetrecepten

Citroenbroodpudding met aardbeienjam

Door | 10 minuten | 8 personen

Dit heb je nodig

    • 750 milliliter melk
    • 3 eieren (L)
    • Rasp van 1 citroen
    • 400 gram brioche
    • Hero aardbeienjam (Minder Zoet)


    Evt. voor decoratie

    • Poedersuiker
    • Geschaafde amandelen

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Scheur het brioche brood in stukjes en doe dit in een ovenschaal (ongeveer 25x25cm). Meng de melk, eieren en citroenrasp in een kom met een garde en zet even opzij.
    3. IMG_4950
    4. Gebruik ongeveer 3/4e van de pot jam en smeer dit tussen de stukken brioche brood. Giet daarna het melkmengsel er overheen en duw alle stukjes brioche een beetje naar beneden zodat ze het mengsel opnemen. Zet de ovenschaal 45-50 minuten in de voorverwarmde oven.
    5. Stap 2
    6. Als de bovenkant mooi goudbruin is en de citroenbroodpudding wat steviger aanvoelt, is ze gaar. Smeer nog wat jam ter decoratie boven op de broodpudding en bestrooi eventueel met wat poedersuiker en/of geschaafde amandelen voor een extra feestelijk effect.

    Fijn Paasontbijt zoetjes! Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn Facebookpagina of via Instagram met de hashtag #zoetrecepten! Vind ik leuk!

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Citroenbroodpudding met aardbeienjam" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    2 antwoorden op “Citroenbroodpudding met aardbeienjam

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.