Yes, een nieuw gastblogrecept van healthy bakingqueen Melissa! Ze maakte deze heerlijke havermoutwafels met een zomerse topping van abrikozen. Enjoy!
Bakken zorgt bij mij voor ontspanning. Ik vind het heerlijk om uren in de keuken te staan en nieuwe recepten te proeven. Zo kan ik intens genieten van het moment dat ik de cake of taart in de oven zet. Toch vind ik het soms ook heerlijk als ik mijn baksels meteen kan opeten. Dat ik niet eerst een uur hoeft te wachten totdat de cake klaar is. Wanneer dit het geval is, kies ik vaak voor pannenkoeken of wafels. Deze keer heb ik voor het laatste gekozen. Ik maakte zomerse abrikozen wafels.
De supermarkten liggen (gelukkig!) weer vol met zomers fruit. Abrikozen liggen in de zomermaanden dus ook standaard in mijn fruitschaal. Deze keer heb ik ze gebruikt in mijn wafelrecept. Dit maakt het zo heerlijk zoet.
Voor mijn wafels gebruik ik bijna altijd havermout. In combinatie met amandelmelk en ei is dit het ideale beslag om tussen het wafelijzer te gebruiken. De overige ingrediënten wissel ik af met hetgeen waar ik op dat moment trek ik heb. Dit keer was dat vanille, kokos en abrikozen. Binnen 10 minuten kun je genieten van dit goed vullende ontbijtje!
Deze zien er overheerlijk uit. Zou dit ook goed gaan met gewone magere koemelk?
Ja hoor, dat kan prima!
Ik heb ze gisteren gemaakt, echt lekker!
Hoi Mariette, ik wil een wafelijzer aanschaffen, zodat ik ook deze lekkere wafels kan maken. Maar ik zie door de bomen het bos niet meer, er zijn zoveel te koop. Mag ik vragen welke jij hebt en of deze goed bevalt? Alvast bedankt!
Ik heb een ronddraaiende van Kalorik! Maar ik heb ze niet allemaal naast elkaar getest ofzo. Dit is wel een toffe die bij ronddraaien het beslag verdeelt en je bakt er hele grote wafels mee 😉