Deze simpele pavlova is nou typisch een recept dat heel fotogeniek is. Feestelijk, kleurig én heel lekker. En daarom perfect als toetje na een diner of zelfs als verjaardagstaart(je).
Ik maakte deze pavlova eigenlijk bij toeval. Ik was bezig om schuimpjes te maken, maar het eiwitmengsel werd net niet stijf genoeg. Ik kon er daarom geen perfecte schuimpjes van maken, maar wel een mooie pavlova. Voor een pavlova behoor je eigenlijk net zulk goed opgeklopt eiwit te hebben als voor meringues of schuimpjes, maar het komt iets minder nauw i.v.m. de vorm. Ik heb geleerd van mijn fouten en met onderstaand recept maak je een perfecte en simpele pavlova, met slagroom, aardbeien en gesnipperde munt.
Door het gebruik van maizena, wordt de buitenkant lekker knapperig en blijft de binnenkant nog wat zachter. Iets wat ik erg lekker vind bij een pavlova. Deze pavlova is ongeveer ter grootte van een 18cm bakvorm. Je krijgt er daarom ongeveer zes stukjes uit. Thomas, zijn vader en broer aten hem daarentegen gewoon met z’n drieën op 😉
is deze pavlova glutenvrij?
Ja zeker!
Hoelang kan je een pavlova bewaren na het bakken?
Ongeveer 1 – 2 weken. Niet luchtdicht bewaren!