Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Oreo aardbei truffels

Zoetrecepten

Oh hallelujah, it’s sweet friday again! Elke vrijdag deel ik een extra zondig, zonder grenzen zoetrecept met jullie. Deze week mag je losgaan met:

Oreo aardbei truffels

. Hou je vast, want wt zijn deze vriendjes lekker.

Iedereen kent ze inmiddels wel.

Truffels

die gemaakt zijn met maar drie ingredinten: koekjes, roomkaas en chocolade. Ik ben gek op Oreo truffels en wilde daar een leuke twist aan geven. En wat smaakt er nu fijner bij Oreo, roomkaas en witte chocolade, dan

AARDBEIEN

? Het resultaat waren deze Oreo aardbei truffels, die wel erg veel weg hebben van een ijsje! Superleuk dus

als traktatie

, simpel om te maken en enrm lekker.

Oreo aardbeien truffels

Zoetrecepten

Oreo aardbei truffels

Door | 15 minuten | 15 personen

Dit heb je nodig

 • 154 gram Oreo’s (1 rol)
 • 40 gram roomkaas
 • 150gram witte chocola
 • Aardbeien

En zo doe je het

 1. Doe de Oreo-koekjes in de blender/keukenmachine en maal ze fijn tot kruimels. Hou n eetlepel van het kruim apart. Voeg de roomkaas toe aan de rest en mix door elkaar tot het goed gemengd is, dit kan gewoon met de blender.Rol balletjes van het mengsel.Leg de balletjes op een bordje en zet ze in de vriezer zodat ze goed hard en koud worden.
 2. oreo thin and crispy
 3. Maak de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en hol ze een beetje uit op de plek waar het kroontje zat. Hier plaats je straks de Oreo truffel in. Zet een paar schaaltjes klaar waarin je de aardbeien gemakkelijk rechtop in kunt zetten.
 4. uitgeholde aardbeitjes
 5. Snijd de witte chocolade in kleine stukjes en smelt

  au bain-marie

  op laag vuur. Roer goed tijdens het smelten. Zet het vuur uit en zet de kom met gesmolten chocolade weer op je werkblad.
 6. Haal de Oreo-balletjes uit de vriezer en haal ze n voor een door de gesmolten chocolade. Gebruik een klein vorkje om dit te doen, en laat elk balletje een beetje uitlekken voordat je hem op eenaardbei zet. Doordat de Oreo truffels ijskoud zijn, stolt de witte chocolade er snel omheen.
 7. Top de Oreo aardbei truffels met een beetje Oreo kruim dat je apart had gehouden, laat volledig opstijven en bewaar in de koelkast.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Oreo aardbei truffels" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

4 antwoorden op “Oreo aardbei truffels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *