Kraamhapje: Ijshoorntjes met muisjes en vers fruit

Zoetrecepten

Natuurlijk doen deze ijshoorntjes met muisjes en vers fruit het top als een kraamhapje, nog leuker zijn ze als traktatie voor het broertje of zusje van om de dag na de geboorte mee te trakteren op school.

De rand van deze ijshoorntjes heb ik gedipt in de witte chocolade en vervolgens in de muisjes. Ze zijn gevuld met fruit, dus het is geen mega ongezonde traktatie en daarnaast het is een feestje om ze samen te maken. Makkelijk, quasi gezond en very feestelijk!

Dan moet je alleen nog lege ijshoorntjes vinden.. Toevallig kon ik ze in geen enkele supermarkt in de buurt vinden, ook al kreeg ik van jullie op Instagram vele tips dat de meeste Jumbo’s en Albert Heijns ze hebben. De Aldi had ze deze week in de aanbieding, dus daar heb ik ze vandaan. Daarnaast kun je ze natuurlijk altijd vinden bij groothandels, of bij een snackbar of ijszaak vragen of je ze over mag kopen.

ijshoorntjes met muisjes en vers fruit

ijshoorntjes met muisjes en vers fruit

Zoetrecepten

Kraamhapje: Ijshoorntjes met muisjes en vers fruit

Door | 10 minuten + opstijftijd | 20 personen

Dit heb je nodig

  • 100 gram (witte) chocolade
  • 20 ijshoorntjes
  • Muisjes
  • 500 gram aardbeien

En zo doe je het

  1. Leg een ovenplaat of grote snijplank klaar met een bakpapiertje erop.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie. Doe de chocolade vervolgens in een klein bakje, waar de bovenkant van het ijshoorntje net in past. Zo kun je makkelijker dippen.
  3. Zet naast de witte chocolade een bakje klaar waar je de muisjes alvast in hebt gedaan.
  4. Dip de randen van het ijshoorntje eerst in de witte chocolade (niet te dik, laat evt. een beetje uitlekken) en dip vervolgens in de muisjes. Leg op de snijplank en herhaal voor alle ijshoorntjes.
  5. Leg de hoorntjes in de koelkast zodat de chocolade sneller opstijft.
  6. Vlak voor het traktatiemoment: vul alle hoorntjes met vers fruit, zoals in stukjes gesneden aardbeien. Doe dit niet de avond van tevoren, want dan raken alle hoorntjes hun knapperigheid kwijt.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Kraamhapje: Ijshoorntjes met muisjes en vers fruit" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette