Carrot cake truffels

Zoetrecepten

Mijn week was zo druk, dat de sweet friday post een dag te laat online komt. SORRY lieve zoetjes. Maar, ik heb een onwijs lekker, makkelijk n herfstig recept voor jullie waarmee ik het hopelijk helemaal goed ga maken: carrot cake truffels.

Ideaal als je bijvoorbeeld een stukje van die

naked carrot cake van vorige week

over hebt. Of van n van mijn andere

carrot cake

recepten. Maar je kunt natuurlijk ook speciaal carrot cake maken om deze truffels in een jasje van witte chocolade te kunnen maken. Dat zijn ze waard.

Carrot cake truffels

Carrot cake truffels

Weten jullie trouwens nog dat jullie afgelopen zomer mee mochten kiezen uit de foto’s die ik maakte voor deze carrot cake truffels? Ik ben gek op bovenstaande stijl met kleurrijke achtergrond en jullie ook, want jullie kozen massaal voor deze versie. De truffels knallen er echt vanaf en alle focus ligt op het eten.

Wat de andere optie ook alweer was? De bloemen optie. Zie n van de kiekjes hieronder. Deel ik ‘m stiekem toch nog met jullie.

Carrot cake truffels

Zoetrecepten

Carrot cake truffels

Door | 20 minuten | 30 personen

Dit heb je nodig

 • 500 gram carrot cake
 • 100 gram roomkaas
 • Sap 1/2 limoen
 • 25 gram poedersuiker
 • 1 tl

  speculaaskruiden
 • 150 gram witte chocolade

En zo doe je het

 1. Mix de roomkaas, het limoensap, de poedersuiker en specolaaskruiden tot een romige massa. Verkruimel de carrot cake hierboven (of maal fijn in de keukenmachine) en roer dit er meteen spatel doorheen.*
 2. Rol balletjes van het beslag en zet deze in de vriezer.
 3. Smelt de witte chocolade

  au bain-marie

  en dip de koude carrot cake balletjes hierin met een vorkje. Leg ze dan op een bordje.
 4. Bestrooi eventueel met wat gehakte pecannootjes en laat opstijven. Bewaar in de koelkast.


* De ingredinten bij dit recept zijn een indicatie. Het carrot cake truffelbeslag moet aan elkaar blijven plakken om er balletjes van te kunnen rollen, maar het moet niet t plakkerig zijn.


* Zit er nog frosting op je carrot cake? Dan heb je de roomkaas niet nodig.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Carrot cake truffels" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook