Peer, walnoot, pure chocolade en havermout. Word ik vrolijk van. Zeker als je er zulke lekkere (en gezonde!) peren-havermoutkoeken van bakt.
Snackkoeken zonder toegevoegde suikers, maar mét een goede energyboost. Ook top voor een to-go-ontbijt trouwens. Gooi ze gerust in de vriezer en haal er elke ochtend eentje uit om mee te nemen naar werk of studie.
FEEL GOOD FOOD
Het recept komt uit het nieuwe boek Feel good food van Pauline Weuring, van de blog Uitpaulineskeuken. Een boek vol echte feelgood recepten. Frisse fotografie en lichte gerechten. Lekker makkelijk, snel en gezond. Precies zoals ik ze het liefst heb. Feel good food is echt een fijn kookboek om in je kast te hebben. Je scoort ‘m hier via Bol.com. Terug naar de peren-havermoutkoeken. Ik gaf mijn eigen draai aan Pauline’s koeken door alleen walnoten te gebruiken en pure chocolade toe te voegen. Perfect! Maar als je ze zo gezond mogelijk wilt maken, laat je de chocolade gewoon weg.
Lijkt me een top boek, ga hem even opschrijven. Heerlijk recept, ik ben fan van de smaak van peer!
Nice Anne, ik ben benieuwd naar jouw versie!
Oh, peer en chocolade zijn zo’n goed koppel!! Deze moet ik gewoon proberen 🙂
Ja he! Gouden combinatie 😀
Kun je ook iets anders gebruiken dan kokosolie?
Je zou ook boter kunnen gebruiken 🙂 Of doel je meer op een alternatief zoals appelmoes of yoghurt?
Ik voeg ook wat kurkuma en gemberpoeder toe, maakt de smaak heerlijk warm!
Oeh wat een bijzondere combi! Daar ben ik ook wel nieuwsgierig naar.