Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Feestelijke carrot cake laagjestaart

Zoetrecepten

Hiep hiep,

HOERAAA!

Afgelopen maand bestond Zoetrecepten officieel één jaar. Dat moet gevierd worden! En dan wel op een aantal manieren. Een recept, een winactie, een Facebookactie en een redesign. Ik heb er zin in!

RECEPT
Wie jarig is, trakteert. Want een taart mag natuurlijk niet ontbreken. En dan wel een hele feestelijke. Daarom zal er de aankomende maand elke zaterdag een éxtra feestelijk recept online komen. Een recept dat perfect is voor een verjaardag, een feestelijk diner of andere speciale aangelegenheid. Om af te trappen maakte ik twee weken geleden deze feestelijke carrot cake laagjestaart. Drie lagen herfstige carrot cake met een sinaasappel frosting. Ik keek een trucje af van Menno, van Heel Holland Bakt, en prakte een banaantje door het beslag heen om hem lekker smeuïg te maken. Mission accomplished! Zowel mijn vriend, vriendinnen, collega’s en zus heb ik blij kunnen maken met een stuk van deze flinke carrot cake. Door het gebruik van zonnebloemolie is de taart lactosevrij. Wanneer je voor de frosting plantaardige margarine en lactosevrije roomkaas gebruikt, is ‘ie helemaal lactosevrij!

WINACTIE
Tot dusver de virtuele traktatie. Trakteren schijnt iets typisch Nederlands te zijn. “Als je jarig bent hoor je toch juist cadeau’tjes te krijgen?”. Heel toevallig hou ik heel erg van trakteren en lekkers uitdelen..maar dat gaat een beetje lastig. Daarom zal er in de aankomende weken een leuke winactie online komen! Wat precies, hou ik nog even geheim.

FACEBOOK
Het afgelopen jaar heb ik elke vrije avond of weekend-dag met veel plezier en liefde in Zoetrecepten gestoken. Er is dan ook geen grotere beloning dan te zien dat mijn recepten door zoveel van jullie gelezen en gemaakt worden. Daar wil ik jullie allemaal voor bedanken! En omdat ik er zo vrolijk van word wanneer jullie je baksels met mij delen, wil ik jullie in het zonnetje zetten door al die leuke kiekjes de aankomende weken op de Facebook van Zoetrecepten te delen. Wil jij ook nog een foto met mij delen? Plaats hem dan op de Facebookpagina van Zoetrecepten.

REDESIGN
Ik ben officieel gaan tellen (hoe lang Zoetrecepten bestaat) vanaf het moment dat mijn huidige webdesign online is gegaan en ik ‘diehard’ ben gaan bloggen over al mijn zoete baksels en belevenissen: ongeveer drie keer per week. Al snel was ik niet meer helemaal tevreden met mijn site en ook vanuit jullie kreeg ik zo nu en dan een goede tip om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. Zo misten jullie de bereidingstijd en moeilijkheidsgraad bij de recepten, maar was het soms ook niet altijd even makkelijk om recepten terug te vinden. Afgelopen maand heb ik hier samen met mijn lievelings webdesigner (Thomas) hard aan gewerkt. Aankomende week gaat het redesign, mét als kers op de taart een nieuw logo, online! Trots!

Genoeg redenen om Zoetrecepten de aankomende weken goed in de gaten te houden! Toch? 😉

Zoetrecepten

Feestelijke carrot cake laagjestaart

Door | 120 minuten | 25 personen

Dit heb je nodig

    300 milliliter zonnebloemolie
    200 gram fijne kristalsuiker
    100 gram bruine basterdsuiker
    4 eieren (M)
    400 gram zelfrijzend bakmeel
    300 gram geraspte wortel
    1 flinke banaan
    1 eetlepel kaneel
    1 theelepel nootmuskaat
    Rasp van één sinaasappel
    100 gram blanke rozijnen
    150 gram ongezouten pecannoten

    TOPPING
    300 gram verse roomkaas
    200 gram roomboter (ongezouten)
    300 gram poedersuiker
    Een theelepel vanille aroma
    Rasp van één sinaasappel

    En zo doe je het

     

    1. Vet drie bakvormen in van 20cm (of bak de taarten in drie keer) en beleg met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de rozijnen in heet water.
    2. Prak de banaan fijn en meng deze met de kristalsuiker, basterdsuiker en de zonnebloemolie. Mix hierna de eieren er doorheen. Wanneer het goed gemengd is voeg je ook de geraspte wortel, rasp van 1 sinaasappel en het snufje zout toe.
    3. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel, voeg de eetlepel kaneel en theelepel nootmuskaat toe en mix het geheel goed. Hak ongeveer 100 gram van de pecannoten grof en spatel dit samen met de gewelde blanke rozijnen door het beslag.
    4. Verdeel het beslag over de drie bakvormen of bak in drie etappes. Bak de cakes af in ongeveer 30-35 minuten. Check of de cakeprikker er beslagvrij uitkomt. Stort de cake op zijn kop op een taartrooster en laat afkoelen.
    5. Neem een kom en mix de boter zacht met de sinaasappelrasp, voeg vervolgens de poedersuiker toe tot deze is opgenomen en mix hierna het vanille aroma en de roomkaas mee. Zet het hierna in de koelkast zodat het verder opstijft. De topping zal nooit hard worden.
    6. Smeer een beetje frosting op het midden van je taartplateau. Hier plak je de eerste cakelaag op vast. Verdeel de frosting in drie delen en smeer het eerste deel op de onderste cakelaag. Leg de twee andere cakelagen op het aanrecht en besmeer met de overige delen frosting. Stapel ze hierna op de cakelaag op het plateau. Versier de bovenkant met de over gebleven pecannoten. Je kunt de taart minstens vier dagen in de koelkast bewaren.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Feestelijke carrot cake laagjestaart" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.