Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Crunchy brownieballetjes met sinaasappel

Zoetrecepten

Bijna wekelijks maak ik mijn no-bake dadelbrownies. Ze zijn smeuïg, chocolaty, er zit kokos in en ze zijn binnen vijf minuutjes gemaakt. Alles waar ik van hou. Maar ik vond het tijd voor wat anders.

Door de sinaasappel amandelcakejes van laatst had ik de sinaasappelvibe helemaal te pakken. Byebye kokos, hello walnoot en sinaasappel!

Het resultaat zijn deze waanzinnig lekkere no-bake crunchy brownieballetjes met sinaasappel. Je hebt ze lekker snel gemaakt en ze zijn extra crunchy dankzij meneer walnoot.

Crunchy brownieballetjes met sinaasappel

Zoetrecepten

Crunchy brownieballetjes met sinaasappel

Door | 10 minuten | 15 personen

Dit heb je nodig

    • 200 gram ontpitte verse dadels
    • 2 el cacaopoeder
    • 150 gram walnoten
    • Rasp van 1 sinaasappel

    En zo doe je het

    1. Week de dadels 5 minuten in kokend heet water.
    2. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp en let op dat je het wit van de schil niet mee raspt (bitter!).
    3. Hak de walnoten tot kleine crunchy stukjes in de blender of keukenmachine en zet even opzij in een bakje.
    4. Giet de dadels af en pers het teveel aan water eruit. Maal ze fijn in een blender of keukenmachine en voeg de cacao toe. Zet opnieuw aan tot het goed gemengd is. Voeg nu de sinaasappelrasp en de walnoten toe en schep er doorheen met een spatel.
    5. Maak je handen een beetje vochtig en rol balletjes van het beslag. Je kunt ze versieren met wat extra sinaasappelrasp of gehakte walnootjes.

    BEWAREN: De brownieballetjes zijn zeker een week houdbaar als je ze goed afgesloten in de koelkast bewaart.

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Crunchy brownieballetjes met sinaasappel" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    4 antwoorden op “Crunchy brownieballetjes met sinaasappel

      1. Het kan zeker met verse medjoul dadels, die gebruik ik zelf ook. Ik week ze altijd een paar minuten in kokendheet water. Dan worden ze nog lekkerder zacht én ik vind het ‘schoner’ :). Gedroogde dadels adviseer ik om een kwartiertje te laten weken.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.