Een echt Nederlands zoetje, de klassieke boterkoek! Ik ben een tijd op zoek geweest naar het allerbeste recept ervoor, maar dit is ‘m dan.
Het was even uitproberen, maar dit is voor mij dan het beste klassieke boterkoekrecept. Met dank aan de moeder van een vriendin van mij, Anita van Katwijk. Al jaren was ik tevreden met mijn boterkoekrecept, maar toen ik die van haar moeder proefde ging ik toch overstag: dit was de beste! Gelukkig was Anita zo lief het recept met mij (en dus met jullie) te delen. Het recept is snel gemaakt en vooral, veel lekkerder dan uit een pakje.
Zonet de boterkoek uit de oven gehaald, ziet er prima uit en ruikt heerlijk! Straks een flink stuk proeven.
Mmmm, geniet ervan!
mariette , moet deze boterkoek gemaakt worden met zelfrijzende bloem of de gewone bloem en moet er dan bakpoeder bij
Hi Marianne, boterkoek maak je met gewone bloem (zonder bakpoeder!), het is namelijk niet de bedoeling dat ‘ie rijst.
Ga zometeen boterkoek maken , dit recept is perfect.
Heb hem al vaker gemaakt ..gewoon heerlijk!
Dat hoor ik graag 😀 Geniet ervan!
Hi,
Wat is lekkere boter?
Ik gebruik graag de grasboter van Campina 🙂
Ik heb afgelopen weekend met behulp van dit recept een heerlijke boterkoek gemaakt. Echt top!
Ik heb zelf, op advies van een collega, 2 theelepels rozemarijn en 2 theelepels zeezout toegevoegd. Echt een aanrader!
Heerlijk in de zomermaanden en gek genoeg heerlijk bij een borrel (lees rosé, witte wijn, Jillz, Appel Bandit etc.).
Wat lekker en wat een toffe variaties! Zou ik zelf nooit zo snel bedacht hebben, thanks voor de tip en je leuke berichtje!
Probeer ook eens bakgember heel fijn gesnipperd door het deeg en in plaats van met melk of ei met gembersiroop afsmeren. Echt lekker! De laatste tijd doe ik ook Vaak geraspte verse gember erdoor.
Gemberboterkoek! Dat klinkt geweldig! Niet te zoet met stukjes bakgember ook nog erdoor?