Sinaasappelkwarktaart meets bananencake

Zoetrecepten

Hou je van kwarktaart? Én van bananencake? Dan gaat jouw hartje zeker weten harder kloppen van deze sinaasappelkwarktaart meets bananencake!

U leest het goed, sinaasappelkwarktaart meets bananencake (of bananenbrood?). Een sinaasappel-banaan dubbeldekker zou je het ook kunnen noemen. Stel je het volgende eens voor: een bodem van je favoriete bananencake en daarop een verfrissende laag sinaasappelkwarktaart met een crunchy topping van pecannoten. Daar word je toch vrolijk van?

Ik in ieder geval wel, dus ik deed een klein vreugdedansje toen ik deze bananencake meets kwarktaart proefde. Want YES, wat heeft dit hersenspinsel goed uitgepakt. Niet alleen onwijs lekker, ook glutenvrij, vetvrij en met maar een klein beetje honing, dus echt weer een gezonde topper deze taart.

Wil je er een lactosevrije sinaasappelkwarktaart meets bananencake van maken? Vervang de kwark dan door bijvoorbeeld kokosyoghurt. YUM!

Sinaasappelkwarktaart meets bananencake

Sinaasappelkwarktaart meets bananencake

Sinaasappelkwarktaart meets bananencake

Zoetrecepten

Sinaasappelkwarktaart meets bananencake

Door | 40 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig


BANANENCAKE BODEM

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren (L)
  • 140 gram amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 1 sinaasappel
  • Evt: 2 tl speculaaskruiden


KWARK TOPPING

  • 500 gram kwark
  • 1 sinaasappel
  • Honing
  • 5 gelatine blaadjes
  • Handje pecannoten

En zo doe je het

  1. Bekleed een bakvorm van 24 cm doorsnee met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pureer de bananen en mix deze met de eieren. Mix hier het bakpoeder, amandelmeel en zout doorheen. Rasp de schil van de sinaasappel boven het beslag en schep ook dit er doorheen. Stort het beslagin de bakvorm en bak in 35 minuten gaar in de oven.
  3. Als de bananencake goudbruin is van boven haal je ‘m eruit en laat volledig afkoelen voordat je verder gaat met de kwarktopping.
  4. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in een grote bak met koud water. Rasp de sinaasappelschil en pers het sap uit. Meng de geraspte schil door de kwark en breng op smaak met wat honing.
  5. Verwarm het sinaasappelsap tot ze lauwwarm is. Knijp de gelatine blaadjes uit en los al roerende op in het warme sinaasappelsap. Schep hier een paar lepels kwark in en roer snel door elkaar. Voeg dit dan in een dunne stroom toe aan de rest van het kwarkmengsel en roer tot het volledig gemengd is. Giet het kwarkmengsel op de afgekoelde bananencake en laat zeker 3 uur opstijven in de koelkast.
  6. Snijd de pecannoten in stukjes en strooi deze over een puntje bij het serveren.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Sinaasappelkwarktaart meets bananencake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

6 antwoorden op “Sinaasappelkwarktaart meets bananencake

  1. Woensdag wordt onze jongste dochter 10 jaar! Ik ga deze taart voor haar maken maar ik neem dan de Spaanse Sinaasappelkwark omdat dat haar favoriet is.

  2. Hoi Mariette,
    Ik ben allergisch voor noten. Hoe zou ik het amandelmeel kunnen vervangen?
    Ik ben benieuwd, want de taart lijkt me zalig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *