Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Sinaasappelkwarktaart meets bananencake

Zoetrecepten

U leest het goed, sinaasappelkwarktaart meets bananencake. Een sinaasappel-banaan dubbeldekker zou je het ook kunnen noemen. Stel je het volgende eens voor: een bodem van je favoriete bananencake en daarop een verfrissende laag sinaasappelkwarktaart met een crunchy topping van pecannoten. Daar word je toch vrolijk van?

Ik in ieder geval wel, dus ik deed een klein vreugdedansje toen ik deze bananencake meets kwarktaart proefde. Want YES, wat heeft dit hersenspinsel goed uitgepakt. Niet alleen onwijs lekker, ook glutenvrij, vetvrij en met maar een klein beetje honing, dus echt weer een gezonde topper deze taart.

Sinaasappelkwarktaart meets bananencake

Sinaasappelkwarktaart meets bananencake

Wil je er een lactosevrije sinaasappelkwarktaart meets bananencake van maken? Vervang de kwark dan door bijvoorbeeld kokosyoghurt. YUM!

Sinaasappelkwarktaart meets bananencake

Zoetrecepten

Sinaasappelkwarktaart meets bananencake

Door | 40 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig

    BANANENCAKE BODEM

    • 2 rijpe bananen
    • 2 eieren (L)
    • 140 gram amandelmeel
    • 1 tl bakpoeder
    • Snuf zout
    • 1 sinaasappel

    KWARK TOPPING

    • 500 gram kwark
    • 1 sinaasappel
    • Honing
    • 5 gelatine blaadjes
    • Handje pecannoten

    En zo doe je het

    1. Bekleed een bakvorm van 24 cm doorsnee met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Pureer de bananen en mix deze met de eieren. Mix hier het bakpoeder, amandelmeel en zout doorheen. Rasp de schil van de sinaasappel boven het beslag en schep ook dit er doorheen. Stort het beslag in de bakvorm en bak in 35 minuten gaar in de oven.
    3. Als de bananencake goudbruin is van boven haal je ‘m eruit en laat volledig afkoelen voordat je verder gaat met de kwarktopping.
    4. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in een grote bak met koud water. Rasp de sinaasappelschil en pers het sap uit. Meng de geraspte schil door de kwark en breng op smaak met wat honing.
    5. Verwarm het sinaasappelsap tot ze lauwwarm is. Knijp de gelatine blaadjes uit en los al roerende op in het warme sinaasappelsap. Schep hier een paar lepels kwark in en roer snel door elkaar. Voeg dit dan in een dunne stroom toe aan de rest van het kwarkmengsel en roer tot het volledig gemengd is. Giet het kwarkmengsel op de afgekoelde bananencake en laat zeker 3 uur opstijven in de koelkast.
    6. Snijd de pecannoten in stukjes en strooi deze over een puntje bij het serveren.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Sinaasappelkwarktaart meets bananencake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    19 antwoorden op “Sinaasappelkwarktaart meets bananencake

    1. Woensdag wordt onze jongste dochter 10 jaar! Ik ga deze taart voor haar maken maar ik neem dan de Spaanse Sinaasappelkwark omdat dat haar favoriet is.

    2. Wat ziet deze taart er lekker uit zeg! Denk je dat je in plaats van kwark ook Skyr zou kunnen gebruiken? En welk type kwark zou je anders moeten gebruiken, volle of magere kwark?

      1. Ja hoor dat kan zeker! Is volledig naar smaak en hoe mager je het taartje wilt maken. Volle kwark is stiekem het allerlekkerst, maar ik doe het zelf altijd met magere zodat ik nog een puntje extra mag van mezelf 😉

        1. Hoi! Ik wilde nog even laten weten dat ik hem gisteren heb gebakken, en hij was echt verrukkelijk! Super bedankt voor de tip over de Skyr en voor het posten van het recept 🙂 Ik ga nog lekker nagenieten van nog een puntje taart vanmiddag!

    3. De volgende x gok ik op 1 gelatine blaadje minder. Vond hem nu wel erg stevig.. de rasp was iets te sterk naar mijn smaak maar de nootjes maakte het goed 😉

      1. Ik had al minder gelatine gebruikt dan normaal wordt voorgeschreven, maar blijft een persoonlijk dingetje. Snap ik goed! Net zoals de sinaasappelrasp trouwens, kan mij niet genoeg zijn haha 😉 Fijn dat je ‘m nog een keer gaat maken!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.