U leest het goed, sinaasappelkwarktaart meets bananencake. Een sinaasappel-banaan dubbeldekker zou je het ook kunnen noemen. Stel je het volgende eens voor: een bodem van je favoriete bananencake en daarop een verfrissende laag sinaasappelkwarktaart met een crunchy topping van pecannoten. Daar word je toch vrolijk van?
Ik in ieder geval wel, dus ik deed een klein vreugdedansje toen ik deze bananencake meets kwarktaart proefde. Want YES, wat heeft dit hersenspinsel goed uitgepakt. Niet alleen onwijs lekker, ook glutenvrij, vetvrij en met maar een klein beetje honing, dus echt weer een gezonde topper deze taart.
Wil je er een lactosevrije sinaasappelkwarktaart meets bananencake van maken? Vervang de kwark dan door bijvoorbeeld kokosyoghurt. YUM!
Echt een top recept, ik ga hier zeker even mee aan de slag!
So sweet! Benieuwd wat je ervan vindt.
Woensdag wordt onze jongste dochter 10 jaar! Ik ga deze taart voor haar maken maar ik neem dan de Spaanse Sinaasappelkwark omdat dat haar favoriet is.
Heel leuk Joos! Zie jouw baksel graag tegemoet 😀
Bodem is maar iets gerezen nog tips ??
Wat jammer! Heb je wel een goede theelepel bakpoeder gebruikt en de eieren opgeklopt met de banaan?
Wat ziet deze taart er lekker uit zeg! Denk je dat je in plaats van kwark ook Skyr zou kunnen gebruiken? En welk type kwark zou je anders moeten gebruiken, volle of magere kwark?
Ja hoor dat kan zeker! Is volledig naar smaak en hoe mager je het taartje wilt maken. Volle kwark is stiekem het allerlekkerst, maar ik doe het zelf altijd met magere zodat ik nog een puntje extra mag van mezelf 😉
Super, hartstikke bedankt! Haha, dat is zeker wel het proberen waard dan 🙂
Hoi! Ik wilde nog even laten weten dat ik hem gisteren heb gebakken, en hij was echt verrukkelijk! Super bedankt voor de tip over de Skyr en voor het posten van het recept 🙂 Ik ga nog lekker nagenieten van nog een puntje taart vanmiddag!
Wat fijn! Enjoy!
Er gaat sinaasappel-rasp door zowel de bodem als de kwark. 2 sinaasappels dus of 2x rasp van n halve sinaasappel?
Twee sinaasappels!
De volgende x gok ik op 1 gelatine blaadje minder. Vond hem nu wel erg stevig.. de rasp was iets te sterk naar mijn smaak maar de nootjes maakte het goed 😉
Ik had al minder gelatine gebruikt dan normaal wordt voorgeschreven, maar blijft een persoonlijk dingetje. Snap ik goed! Net zoals de sinaasappelrasp trouwens, kan mij niet genoeg zijn haha 😉 Fijn dat je ‘m nog een keer gaat maken!
Hoi, kan dit ook met gewoon meel of is amandelmeel echt aan te raden?
Ja amandelmeel zorgt (vind ik) echt voor een lekkere structuur, maar je kunt het natuurlijk altijd proberen!
Dit recept ziet er heerlijk uit! Vraagje: kan ik ook speltmeel gebruiken in plaats van amandelmeel?
Dat kan, maar het resultaat wordt wel anders. Het amandelmeel maakt de bananencakelaag zo lekker smeuïg.
Heerlijke taart!! Echt super recept. Bodem reisde ook bij mij niet heel geweldig, maar achteraf viel t wel mee. Ik had nog door de bodem de speculaaskruiden gedaan voor iets meer koeksmaak! 🙂
Oeh ja dat smaakt vast ook heel lekker bij de sinaasappelkwark!
Oeeeh sounds and looks delicious! Komt morgen op m’n baklijstje 😉 Nog wel een vraagje: kan deze taart ingevroren worden?
Lastig om te zeggen! Gelatine verliest z’n kracht als het uit de vriezer komt, dus ik durf het niet te beloven.
Hoi, dit recept ziet er heerlijk uit en ik wil hem zeker gaan proberen! Alleen wil ik geen gelatine gebruiken, omdat ik vegetariër ben… heb je hier een alternatief voor?
Ja! Agar-agar! Ik heb er een artikeltje over geschreven: https://www.zoetrecepten.nl/blog/facts-food/bakken-met-agar-agar/
Hier ook een vegetarische kwarktaart: https://www.zoetrecepten.nl/recepten/taart/aardbeienkwarktaart-vegetarisch/