Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

A healthy piece of cherry mocha ganache

Zoetrecepten

Voor mijn verjaardag vorige week maakte ik de raw pink layered mocha ganache uit het boekIt’s a Healthy Piece of Cake. Ik gaf er mijn eigen draai aan en maakte deze healthy piece of cherry mocha ganache.

Nogal een mond vol die voor heel veel heerlijkheid staat: een crunchy bodem waarop een zoete mokkalaag van dadels ligt en is afgetopt met een frisse, roze fruitlaag die wegsmelt op je tong. U hoort het al, echt een feestje in je mond. Happy birthday to me!

Pink layered cherry mocha ganache

Pink layered cherry mocha ganache

MIJN VERSIE
In onderstaand recept heb ik míjn versie van het recept uitgeschreven. In het boek gebruikte Corinne eigenlijk frambozen voor de bovenste laag, maar mij leek het geheel met kersen juist zo lekker. Ook verving ik de moerbeien in de bodem door vijgen, omdat ik nooit moerbeien in huis heb en gebruikte ik espresso i.p.v. koffie voor een meer intense mokkalaag.

Zoetrecepten

A healthy piece of cherry mocha ganache

Door | 45 minuten | 20 personen

Dit heb je nodig

    BODEM

    • 100 gram walnoten
    • 50 gram gedroogde vijgen
    • 50 gram kokosrasp
    • 4 tl cacaopoeder
    • 3 tl agavesiroop
    • 75 gram amandelmeel
    • 75 ml kokosolie

    MOKKA VULLING

    • 200 ml espresso
    • 125 gram verse dadels
    • 150 gram kokosolie
    • 3 el cacaopoeder
    • 250 gram ontpitte kersen

    ROZE FROSTING

    • 250 gram ontpitte kersen
    • 150 ml kokosolie

    En zo doe je het

    1. Laat de verse dadels 1,5 uur weken in de verse espresso koffie voor je begint met de mokka laag.
    2. Beleg een springvorm van 24 – 26 cm met bakpapier. Week de gedroogde vijgen 5 minuten in kokend heet water en giet hierna goed af.
    3. BODEM. Maal de vijgen samen met de kokosrasp tot een smeuïge massa in de keukenmachine en maal dan ook kort de walnoten mee. Meng vervolgens het cacaopoeder, de agavesiroop, het amandelmeel en de gesmolten kokosolie er doorheen en zet de keukenmachine nog een keer kort aan.
    4. Druk het beslag voor de bodem stevig in de bakvorm en zet even opzij terwijl je verder gaat met de mokka vulling.
    5. MOKKA LAAG. Giet de espresso af van de dadels en maal deze samen met de gesmolten kokosolie en het cacaopoeder tot een smeuïge, gladde massa. Snijd alle kersen door midden en verdeel deze over de bodem van de taart. Smeer hier vervolgens de mokka laag overheen. Zet afgedekt in de koelkast.
    6. ROZE FROSTING. Maal de ontpitte kersen samen met de gesmolten kokosolie fijn in de keukenmachine. Verdeel over de mokka laag en laat een nacht in de koelkast opstijven. Serveer eventueel met verse kersen en geraspte kokos.

    BEWAREN: maximaal 3 dagen in de koelkast, maximaal 3 maanden in de vriezer. Laat deze raw pink layered mocha ganache uit de vriezer een uur op temperatuur komen voor je ‘m serveert.

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "A healthy piece of cherry mocha ganache" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    8 antwoorden op “A healthy piece of cherry mocha ganache

    1. Hoi, vanavond gemaakt. De dadels gingen volgens mij niet helemaal goed. Ik twijfelde of het gr of ml was (het recept zegt gr). Het was wel smeuïg, maar er bleef best veel vocht over… Dit heb ik maar weg gegooid…Hopelijk lukt het wel. Morgen zal ik het weten ☺

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.