Deze koekjes stonden al een tijdje op mijn baklijstje. Waarom? Ze zijn allereerst supermakkelijk om te maken, omdat ze maar twee basisingrediënten bevatten: havermout en banaan. Door honing toe te voegen worden ze nog wat zoeter en knapperiger. Daarnaast kun je er alles in stoppen dat je lekker vindt: pure chocola, kokos, gedroogde vruchten, nootjes, kleine stukjes appel etc. Dus de koekjes zijn very very healthy bites. Ik neem ze als snack mee naar mijn werk, maar je kunt ze ook bij het ontbijt eten.
Mijn favoriete combi’s:
– Pure chocoladedruppels met kokos en gedroogde cranberries
– Goij besjes, kokos en gehakte amandelen (mijn favoriet).
Op zoek naar een meer crunchy koekje? Probeer deze havermoutkoekjes met kokos en cranberry dan eens!
Ik mis de bananen bij het recept! Hoeveel bananen moet ik erbij doen? Dank alvast en een geweldig Blog vind ik dit! Marianne
Hi Marianne, dankjewel, wat leuk om te horen! De ingrediënten vind je helemaal bovenaan het artikel, net onder de foto. Voor dit recept heb je twee rijpe bananen nodig, 120 gram havermout en één eetlepel honing. Geniet van je gezonde snack! 🙂
Helaas staat er niet bij op wat voor temperatuur de oven moet staan.
Hi Arie, in stap 1 staat op welke temperatuur je de oven moet voorverwarmen. Succes!
Beste Mariette
Ik ga de heerlijke havermout koekjes make. Weet je misschien hoe lang ik ze kan bewaren??
Grtjs Linda
Hi Linda, je kunt ze zeker 5 dagen bewaren in een afgesloten trommel. Succes!
Ga ik direct eens proberen si,, klinkt in elk geval superlekker!
Trek in iets lekkers en in iets gezonds! ☺️ Ze zitten nu in de oven. 💪🏻
Nomnom, geniet ervan!
Hoeveel stuks haal je uit dit recept?
Afhankelijk van hoe groot je ze maakt, een stuk of 15.