Ga naar de inhoud
Havermoutkoekjes met banaan
Gezonde bakrecepten 29 januari 2014

Havermoutkoekjes met banaan

Havermoutkoekjes met banaan

Deze havermoutkoekjes bevatten in de basis maar twee ingrediënten: havermout en banaan. Ik voegde nog wat honing en vullingen toe.

Gezonde havermoutkoekjes met banaan

Deze koekjes stonden al een tijdje op mijn baklijstje. Waarom? Ze zijn allereerst supermakkelijk om te maken, omdat ze maar twee basisingrediënten bevatten: havermout en banaan. Om die reden zijn de koekjes ook compleet over het hele internet gehyped. Dat moet ik dan uiteraard ook even proberen.

Eerlijkheid gebied mij dat ik ze niet mega lekker vind; ze zijn een beetje chewy en eigenlijk precies wat je verwacht als je een mengsel van banaan en havermout in de oven afbakt. Maar het is wel een verantwoorde zoete snack.

Door honing toe te voegen worden ze nog iets zoeter en knapperiger. Daarnaast kun je er alles in stoppen dat je lekker vindt: pure chocola, kokos, gedroogde vruchten, nootjes, kleine stukjes appel etc. Mijn favoriete combinaties om er toch een do-able koekje van te maken:

  • Laat de honing niet achterwege
  • Voeg pure chocoladedruppels met kokos en gedroogde cranberries toe als vulling
  •  Of: Goij besjes, kokos en gehakte amandelen 

Lekkere havermoutkoeken

Nu hoor ik je denken: wáárom deel je dit recept als je er niet weg van bent. Omdat ik als foodie / thuisbakker ook mee wil kunnen praten over de meest recente hype in foodland én jullie er eerlijk verslag van wil doen. Want nieuwsgierig zijn we allemaal.

Grote kans dat je nu achterblijft met de wens om een echt lekkere, verantwoorde havermoutkoek te bakken. I got you.

Havermoutkoekjes met banaan

recept
Havermoutkoekjes met banaan

Deze havermoutkoekjes bevatten in de basis maar twee ingrediënten: havermout en banaan. Ik voegde nog wat honing en vullingen toe.…

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen (middelgroot)
  • 120 gram havermout
  • Één eetlepel honing

Extra vulling:

  • Gehakte noten
  • Geraspte kokos
  • Goijbesjes, rozijnen
  • Chocoladedruppels

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier
  2. Neem een kom en pureer de bananen, meng hier de honing doorheen. Voeg vervolgens de havermout toe en eventueel gehakte noten, kokos, stukjes chocolade of gedroogd fruit.
  3. Maak bolletjes van het beslag en leg ze op de bakplaat. Druk ze vervolgens een beetje plat met een lepel. Hoe platter, hoe knapperiger, maar ze blijven een beetje chewy.
  4. Bak ze nu af in ongeveer 16 minuten, tot ze mooi bruin worden. Laat goed afkoelen (en uitharden) voor je ze eet.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Havermoutkoekjes met banaan" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

11 berichten over “Havermoutkoekjes met banaan

  1. Ik mis de bananen bij het recept! Hoeveel bananen moet ik erbij doen? Dank alvast en een geweldig Blog vind ik dit! Marianne

    1. Hi Marianne, dankjewel, wat leuk om te horen! De ingrediënten vind je helemaal bovenaan het artikel, net onder de foto. Voor dit recept heb je twee rijpe bananen nodig, 120 gram havermout en één eetlepel honing. Geniet van je gezonde snack! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *