Ik let steeds meer op wat ik eet en probeer alles met zo puur mogelijke ingrediënten te maken. Gezond eten wordt extra leuk wanneer je ontdekt hoe je creatief kunt zijn met voedsel en wat je er allemaal mee kunt. Deze vegan taart met zomerfruit bijvoorbeeld, is gemaakt zonder eieren, suiker of boter. Niet alleen superhealthy dus, maar ook lactosevrij, glutenvrij én vegan.
Dit recept heb ik gevonden op de inspirerende blog van Vegadutchie. Een Nederlandse blogster die voornamelijk veganistische recepten maakt. Mega de moeite waard om haar blog eens te checken en één van haar gezonde recepten uit te proberen.
Dit ziet er verrukkelijk uit!!
hoi
ik kan niet zien waar de laatste roze laagje vanuit bestaat.
kun je dat vertellen misschien?
groetjes
fatima
Hi Fatima,
Dat zijn de bosvruchten, 7 eetlepels heb je daar van nodig. Dat kun je zien in het ingrediëntenlijstje.
Groetjes,
Mariette
Hoi Mariette!,
Dat er maar zo weinig mensen op dit recept gereageerd hebben, verbaasd mij! Ik vind het super, wat geweldig bedacht!
Door van mijn buikklachten af te komen ben ik uiteraard aan het zoeken naar passende recepten, zonder suiker, gluten, gist… niet makkelijk maar dit is geweldig en super lekker ik ben gek op zoet zuur gebak!
I.p.v gewelde cashew noten te gebruiken had ik nog een potje cashew (kaas) staan, en i.p.v. de mango die ik niet in huis had, heb ik een perzik gebruikt, hier zit ook weer minder suiker in dan mango wat dan ook weer beter is…
Ben er heel blij mee, voelt als een cadeautje in de plaats van al dat lekkere gebak wat je moet missen op verjaardagen DankjeWel!!
Wat super om te horen, dankjewel! Je kunt inderdaad heerlijk variëren met de soorten fruit, heel fijn 🙂
Door wat kan je de boekweitgrutten het best vervangen?
Havermout bijvoorbeeld! Als je het even kort blendert of havermoutgrutten koopt.
Hi,
Deze taart ziet er heerlijk uit. Ik wil hem vanavond maken om morgen op m’n werk te trakteren. Voor hoeveel personen is dit ongeveer?
Groetjes Immie
Hi Immie, Hier kan je met ongeveer 10 personen van eten.
Hoi Mariette,
Ik ben inmiddels gewend aan de gezondere taarten en koekjes. Maar is deze taart ook geschikt om mensen voor te zetten die dit niet gewend zijn?
Mijn vriend, zijn broer en hun vader vinden van wel haha. Meestal krijgen zij alleen het ‘ongezonde’ voorgeschoteld, maar deze taart ging ook schoon op 😉
Afgelopen weekend gegeten bij een vriendin en ik vond hem HEERLIJK! Super goed recept!
Ah, top om te horen! Dankje!
hoi
Ik heb een vraagje wat betreft de boekweitgrutten
Hoe bereid ik die voor
Taart ziet er trouwens verrukkelijk uit
BVD
Mvg
Rima Kurt
Hi Rima, boekweitgrutten kun je kant en klaar in de winkel kopen. Grutten zijn fijner gemalen dan vlokken, maar nog niet zo fijn als meel. Je kunt er daarom hele lekkere toetjes mee maken.
Hoi mariette
Ik heb denk ik de harde korrels gekocht 😁
kan dat ook in deze taart ?
Gr Rima
Hi Rima, dat is eigenlijk niet de bedoeling haha. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar vermoed dat je ze fijner kunt malen in bijvoorbeeld een blender. Je kunt voorzichtig uitproberen of het lukt met een klein beetje? Succes!
Ok bedankt ik zal het proberen
Ha Mariette,
Dat van de boekweitgrutten is mij nog niet zo duidelijk omdat die hard zijn en een minuut of 10 moeten koken om ze een beetje gaar te krijgen.
Bedoel je misschien boekweitmeel? Dat gebruik ik meestal als vervanger voor meel.
Groetjes,
Lucja
Die vraag van de grutten had ik ook.. ik heb het er toch zonder voorkoken door gedaan en het ging prima. Geeft de bodem een krokante bite, het is dan prima te eten. Taart staat nu koud te worden in de kk, serveer het morgen voor het kinderfeest van mijn zoon, ben benieuwd!
Hi Kim, precies! Klopt helemaal zoals je het gedaan hebt. Hopelijk hebben jullie gesmuld!
Hi Lucja, nee ik heb gewoon boekweitgrutten gebruikt en deze verwerkt zoals in het recept beschreven (zonder voor te koken).
Ik hrb hem gemaakt en hij is heerlijk.
Hoelang kan ik de taart bewaren in de koelkast?
Kan ik de taart ook invriezen?
Alvast bedankt
Hi Wendy, je kunt de taart zeker invriezen! In de koelkast blijft hij het lekkerst tot zo’n vijf dagen nadat je hem gemaakt hebt.
Hallo Mariette
Zou ik de agavesiroop ook kunnen vervangen door bv honing
Ziet er heerlijk uit!
Dat kan zeker! Bakse! 😉
is er ook een vervanger voor cashewnoten?
Ik ben bang van niet. Ben je hier allergisch voor?
De taart ziet er heerlijk uit. Ik zou echter liever geen kokosolie gebruiken (daar is nogal wat over te doen), door welke olie kan ik de kokosolie het beste vervangen zonder dat het de smaak aantast? Dank je!
Oei, daar heb ik zo gauw geen alternatief voor. Andere oliën blijven namelijk vloeibaar, waar kokosolie weer opstijft als ze afkoelt en bijdraagt aan de stevigheid van de taart.
Ik heb ‘m nu voor de 2e keer gemaakt. De taart is leuk om te maken en hij smaakt heerlijk! Bedankt voor dit recept.
Ah fijn om te horen!
Bedankt voor het leuke recept! Klopt het dat ie helemaal niet in de oven moet?
Yes, klopt helemaal. Het is een no-bake taartjes 🙂
Hoi, ik ga deze (volgens mij) heerlijke taart zo maken voor mijn man zijn verjaardag maar zie dat ik verkeerd heb gelezen wat betreft de vanille aroma…heb per ongeluk vanille stokje meegenomen…kan ik daar ook iets mee? Aan gezien ik niet meer naar de winkel kan…;-)
Ja hoor, je kunt de vanilleboon leegschrapen en dit door het mengsel doen (de boon zelf gooi je weg). Ik zou misschien de helft gebruiken omdat het een meer intense smaak heeft.
Wat voor amandelen en cashewnoten gebruik je?? Ongebrande?.
Yes! 🙂 Eigenlijk altijd voor het bakken. Als ze gebrand moeten worden, zet ik dat erbij in het recept.
Dit lijkt mij hartstikke lekker maar helaas mocht ik het vandaag niet Maaken van mijn moeder 😕
Ps hoe komt u aan dit resept heeft u dit zelf bedacht ?
Wat jammer, het mag vast een ander keertje! Voor dit recept was ik geïnspireerd door Vegadutchie. Er staat een linkje in het tekstje er boven.
Net deze taart met m’n moeder gemaakt! Het was heerlijk alleen de de bovenste laag was bij ons niet heel hoog.. Wat moeten we doen om de volgende keer te zorgen dat de laag hoger wordt?
Dan zou ik gewoon de hoeveelheden verdubbelen! 🙂
Heerlijke taart! Hoe krijg je de taart wat steviger? Vooral de bovenste laag was wat slapjes maar wel heerlijk we hebben misschien iets teveel bosbessen gebruikt misschien is dat de oorzaak?
Het heeft inderdaad met de hoeveelheid vocht en dus de bosbessen te maken. Je kan de taart altijd even kort invriezen voor een steviger effect of lang invriezen om er een leuke ijstaart van te maken!
Wat een mooie taart. Ik heb vandaag vrij en wil hem vandaag eigenlijk maken maar hij is voor vrijdagavond…. misschien toch beter de taart morgen maken?
Hi Rosa, het kan prima een paar dagen van tevoren hoor 🙂
Hallo
Zou dit taartje maken voor het verjaardagsfeestje van mijn zoon.
Mijn schoonzus is lactose en glutenintolerant.
Ze probeert ook boekwijtgrute/havermoutgruten te mijden.
kan ik deze door iets anders vervangen?
Groetjes,
ann
Ik zou dan voor nootjes gaan! 🙂 Of gepofte quinoa.
Hallo, wil dezel taart morgen maken, maar voor hoeveel personen is deze verrukkelijk uitziende taart?en kan havermout ipv boekweitgrutten gebruikt worden?
Ja hoor dat kan zeker! Voor ongeveer 10 personen.