Skinny ferrero rochers

Zoetrecepten

Toch nog een piepklein Valentijnsreceptje vandaag! Wat geef je nu liever aan je lief dan chocolade bonbons, zoals ferrero rochers? Nou deze gezonde ferrero rochers dus, just as good as the real deal! Super easy om te maken en nog redelijk gezond ook, omdat je nul extra suikers of vetten toevoegt. Én daarnaast kunnen lactose intoleranten ook genieten van deze chocolade bonbons.

Gezonde ferrero rochers

 

De broer van Thomas hielp me een handje bij de styling van de foto: “nee, dat doe je natuurlijk helemaal verkeerd!” (resultaat: bovenstaande foto).

Zijn tip: leg ze in een hartjesvorm neer en presenteer de lekkertjes zo als echte treat aan jouw lief. Of gewoon aan jezelf natuurlijk. Zie onderstaand hoe lief. Deze jongen komt er wel 😉

Gezonde ferrero rochers

 

Gezonde ferrero rochers

Zoetrecepten

Skinny ferrero rochers

Door | 15 minuten | 25 personen

Dit heb je nodig

  • 200 gram dadels
  • 150 gram hazelnoten
  • 2 flinke eetlepels cacao

En zo doe je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de hazelnootjes op een bakplaat en bak ze voor 5 – 10 minuten goudbruin. Laat even afkoelen en houd een handvol hazelnoten apart. Doe de rest in de blender of staafmixer, waarin je ze grof hakselt. Zet 1/3e deel hiervan apart, met zoveel mogelijk grove stukjes.
  2. Gebruik het liefst verse dadels. Ontpit ze en laat ze tien minuten weken in een bakje met heet water, dan worden ze lekker zacht. Giet het hete water af en doe de dadels in de blender. Maal nu helemaal fijn tot een glad en smeuïg mengsel. Tussendoor moet je de dadels even omroeren om alles goed fijn te krijgen.
  3. Doe in een kom en voeg 2/3e van de gehakte hazelnootjes en twee flinke eetlepels cacaopoeder toe. Roer tot het helemaal gemengd is. Zet het overige 1/3e deel van de gehakte hazelnootjes alvast klaar in een kommetje en daarnaast ook een bord waar je de balletjes die je zo gaat rollen op kunt leggen.
  4. Rol nu in je handen balletjes van het dadelmengsel, dit is een lekker sticky klusje! Je kunt je handen tussendoor een beetje vochtig maken om het tegen te gaan. Druk een hele hazelnoot erin en rol nogmaals mooi rond, zodat deze in het midden verstopt zit. Rol het balletjes vervolgens door de gehakte hazelnootjes en leg op het bord. Herhaal tot alles op is en laat een paar uur opstijven in de koelkast. Enjoy! <3

Heb jij deze gezonde ferrero’s gemaakt? Wat vond je ervan? Laat hieronder een reactie achter of post een kiekje van jouw creatie via Facebook of Instagram! #zoetrecepten

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Skinny ferrero rochers" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

2 antwoorden op “Skinny ferrero rochers

  1. Hoi, deze wil ik graag eens proberen. Nu lijkt het op je foto of je een hele hazelnoot in het midden hebt gestopt. Of is dit toeval? Dat lijk me namelijk ook wel lekker, een hele middenin ipv gehakt door de dadels en dan de stukjes aan de buitenkant. Zou dat ook iets zijn?