Een snel, makkelijk
comfort toetje
zonder geraffineerde suikers en met maar vier ingredinten. Dat klinkt ideaal toch? Is het ook!
Je hebt deze
sinaasappel amandelcakejes
binnen 10 minuutjes gemaakt en ze zijn een heel fijn gezond toetje. Zonder extra vetten of geraffineerde suikers. Maar extra lekker met een kloddertje frisse fruityoghurt of
sorbetijs
. En als ze net uit de oven komen natuurlijk.
ALL DAY BOWLS
Ik kwam een recept voor kleine sinaasappel amandelcakejes tegen in het boek ‘
All-Day Bowls
‘ van Denise Kortlever. Een heerlijk boek met een echte comfort food vibe. Elke keer als ik het boek opensla ontdek ik weer een nieuw recept dat ik wil uitproberen. De meeste recepten zijn alleen vooral op het comfortdeel ingestoken en minder op de gezonde kant. Ik verving daarom de suikers door dadels.
Works like a charm
!
Oh en dat boek is dus echt een aanrader.
Je koopt m hier via Bol.com.
Hoi Mariette,
Denk je dat je hiervoor ook speltmeel of havermeel kan gebruiken? Zou dat ook lekker zijn?
Het kan zeker, maar het resultaat zal iets ‘droger’ worden, omdat amandelmeel het zo lekker smeuïg maakt altijd.
Hoi, als je deze in een 24 cm springvorm wil maken wat raad je dan aan qua ingredienten? Alles x3 ook de eieren?
Dat zou ik inderdaad doen ja! Ik ben benieuwd hoe het wordt 🙂 Dan zeker lekker om ook stukjes vruchtvlees erdoor te mengen denk ik.