Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Sinaasappel amandelcakejes

Zoetrecepten

Een snel, makkelijk

comfort toetje

zonder geraffineerde suikers en met maar vier ingredinten. Dat klinkt ideaal toch? Is het ook!

Je hebt deze

sinaasappel amandelcakejes

binnen 10 minuutjes gemaakt en ze zijn een heel fijn gezond toetje. Zonder extra vetten of geraffineerde suikers. Maar extra lekker met een kloddertje frisse fruityoghurt of

sorbetijs

. En als ze net uit de oven komen natuurlijk.

IMG_4998


ALL DAY BOWLS


Ik kwam een recept voor kleine sinaasappel amandelcakejes tegen in het boek ‘

All-Day Bowls

‘ van Denise Kortlever. Een heerlijk boek met een echte comfort food vibe. Elke keer als ik het boek opensla ontdek ik weer een nieuw recept dat ik wil uitproberen. De meeste recepten zijn alleen vooral op het comfortdeel ingestoken en minder op de gezonde kant. Ik verving daarom de suikers door dadels.

Works like a charm

!

Oh en dat boek is dus echt een aanrader.

Je koopt m hier via Bol.com.

Zoetrecepten

Sinaasappel amandelcakejes

Door | 15 minuten | 4 personen

Dit heb je nodig

  • 3 eieren
  • 100 gram ontpitte verse dadels
  • 100 gram amandelmeel
  • Rasp 1 sinaasappel

En zo doe je het

  1. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp. Let op dat je het wit van de schil niet mee raspt (bitter!).
  2. Week de dadels vijf minuten in kokend heet water, giet ze hierna af en pureer ze fijn.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet vier kleine bakjes in.
  4. Splits de eieren. Klop in de ene kom de eiwitten stijf met een snufje zout en zet even opzij.
  5. Mix in de andere kom de fijn gepureerde dadels met de eidooiers, sinaasappelrasp en het amandelmeel. Schep dan 1/3

    e

    deel van het eiwit erbij en vouw er rustig doorheen. Herhaal dit met nog 1/3

    e

    deel en tot slot met het laatste deel van de eiwitten en verdeel het over de bakjes. Bak de cakejes gaar in 30 minuutjes en serveer ze het liefste lauwwarm uit de oven.


TIP:

Wil je het vruchtvlees ook gebruiken? Snijd dit dan in stukjes en meng dit in stap 4 door het beslag, voordat je het eiwit toevoegt.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Sinaasappel amandelcakejes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

4 antwoorden op “Sinaasappel amandelcakejes

  1. Hoi Mariette,

    Denk je dat je hiervoor ook speltmeel of havermeel kan gebruiken? Zou dat ook lekker zijn?

  2. Hoi, als je deze in een 24 cm springvorm wil maken wat raad je dan aan qua ingredienten? Alles x3 ook de eieren?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *