Ga naar de inhoud
Sinaasappel amandelcakejes
Gezonde bakrecepten 03 april 2017

Sinaasappel amandelcakejes

Sinaasappel amandelcakejes

Een snel, makkelijk comfort toetje zonder geraffineerde suikers en met maar vier ingrediënten. Dat klinkt ideaal toch? Is het ook!

Je hebt deze sinaasappel amandelcakejes binnen 10 minuutjes gemaakt en ze zijn een heel fijn gezond toetje. Zonder extra vetten of geraffineerde suikers. Maar extra lekker met een kloddertje frisse fruityoghurt of sorbetijs. En als ze net uit de oven komen natuurlijk.

IMG_4998


ALL DAY BOWLS

Ik kwam een recept voor kleine sinaasappel amandelcakejes tegen in het boek ‘All-Day Bowls‘ van Denise Kortlever. Een heerlijk boek met een echte comfort food vibe. Elke keer als ik het boek opensla ontdek ik weer een nieuw recept dat ik wil uitproberen. De meeste recepten zijn alleen vooral op het comfortdeel ingestoken en minder op de gezonde kant. Ik verving daarom de suikers door dadels. Works like a charm!

Oh en dat boek is een aanrader. Je koopt ‘m hier via Bol.com.

Sinaasappel amandelcakejes

recept
Sinaasappel amandelcakejes

Een snel, makkelijk comfort toetje zonder geraffineerde suikers en met maar vier ingrediënten. Dat klinkt ideaal toch? Is het ook!…

15 minuten
4

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 100 gram ontpitte verse dadels
  • 100 gram amandelmeel
  • Rasp 1 sinaasappel

Bereiding

  1. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp. Let op dat je het wit van de schil niet mee raspt (bitter!).
  2. Week de dadels vijf minuten in kokend heet water, giet ze hierna af en pureer ze fijn.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet vier kleine bakjes in.
  4. Splits de eieren. Klop in de ene kom de eiwitten stijf met een snufje zout en zet even opzij.
  5. Mix in de andere kom de fijn gepureerde dadels met de eidooiers, sinaasappelrasp en het amandelmeel. Schep dan 1/3e deel van het eiwit erbij en vouw er rustig doorheen. Herhaal dit met nog 1/3e deel en tot slot met het laatste deel van de eiwitten en verdeel het over de bakjes. Bak de cakejes gaar in 30 minuutjes en serveer ze het liefste lauwwarm uit de oven.

TIP: Wil je het vruchtvlees ook gebruiken? Snijd dit dan in stukjes en meng dit in stap 4 door het beslag, voordat je het eiwit toevoegt.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Sinaasappel amandelcakejes" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

4 berichten over “Sinaasappel amandelcakejes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *