Ik heb dit recept voor mini ontbijtmuffins met kokos en havermout weer eens afgestoft en geüpdatete. Er stond een afgrijselijke foto bij van vier jaar terug, maar voor jullie pret heb ik deze onderaan dit artikel nog even geplaatst. Toch ook best leuk om te zien hoe je fotografie-skills zich ontwikkelen door de jaren heen!
Het recept heb ik getweakt om er een gezondere variant van te maken. Zonder de verzadigde vetten uit roomboter, maar met een beetje natuurlijke olie. Daarnaast heb ik de hoeveelheid suiker zo ver mogelijk teruggebracht, zodat je ze prima als verantwoorde snack of bij je ontbijt kunt verorberen.
Het recept is akelig makkelijk om te maken en goed voor zeker 30 mini-muffins. Je haalt er ongeveer 12 gewone muffins uit en kunt lekker variren met de bosvruchten die je er doorheen mengt. Ik gebruikte blauwe bessen. Wil je ze wat winterser maken? Vervang de limoen dan door sinaasappel en voeg een extra theelepel kaneel toe.
Enjoy! Ps. Zal ik vaker een oud recept uit de kast halen en afstoffen?
Dit lijkt me erg lekker om te maken, alleen de speculaaskruiden worden niet meer genoemd bij de bereiding, horen ze wel in dit recept thuis?
vriendelijke groet,
Sonja Baaij
Hi Sonja, absoluut! Je mengt ze in stap 3 door het meel ook heen. Bakse!
Leuk zo’n afgestoft recept! Plaats je die dan ook echt opnieuw op je blog (nieuwe datum) of werk je alleen het recept en foto’s bij?
Wel he? 🙂 In dit geval heb ik het opnieuw geplaatst, omdat ik het recept helemaal heb veranderd. Als ik alleen de foto’s verander laat ik het recept altijd staan.