Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Mini ontbijtmuffins met kokos en havermout

Zoetrecepten


Ik heb dit recept voor mini ontbijtmuffins met kokos en havermout weer eens afgestoft en gepdatete. Er stond een

afgrijselijke foto

bij van vier jaar terug, maar voor jullie pret heb ik deze onderaan dit artikel nog even geplaatst. Toch ook best leuk om te zien hoe je fotografie-skills zich ontwikkelen door de jaren heen!

Het recept heb ik

getweakt

om er een gezondere variant van te maken. Zonder de verzadigde vetten uit roomboter, maar met een beetje natuurlijke olie. Daarnaast heb ik de hoeveelheid suiker

zo ver mogelijk teruggebracht

, zodat je ze prima als verantwoorde snack of bij je ontbijt kunt verorberen.

Mini ontbijtmuffins met kokos en havermout

Mini ontbijtmuffins met kokos en havermout


Het recept is

akelig makkelijk

om te maken en goed voor zeker 30 mini-muffins. Je haalt er ongeveer 12 gewone muffins uit en kunt lekker variren met de bosvruchten die je er doorheen mengt. Ik gebruikte blauwe bessen. Wil je ze wat winterser maken? Vervang de limoen dan door sinaasappel en voeg een extra theelepel kaneel toe.

Enjoy

!


Ps. Zal ik vaker een oud recept uit de kast halen en afstoffen?

Minimuffins met kokos en havermout

Zoetrecepten

Mini ontbijtmuffins met kokos en havermout

Door | 15 minuten | 30 personen

Dit heb je nodig

  • 50 ml natuurlijke olie
  • 150 ml (kokos)yoghurt
  • 2 eieren
  • 150 gram volkoren meel
  • 75 gram havermoutvlokken
  • 100 gram geraspte kokos
  • 1 limoen
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 100 ml honing
  • 250 gram blauwe bessen

En zo doe je het

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Zet een mini-muffin bakvorm klaar met losse vormpjes erin.
  2. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Zet even opzij.
  3. Pak een grote kom en klop de eieren erin los. Voeg het limoensap en -rasp, olie, yoghurt en honing eraan toe en meng het met een garde door elkaar.
  4. Pak nog een kom en meng hier het volkoren meel, havervlokken, kaneel, de geraspte kokos, het bakpoeder en een flinke snuf zout door elkaar. Voeg dit toe aan het ei-mengsel en meng tot alles opgenomen is. Meng zo kort mogelijk! Het beslag is vrij dik.
  5. Schep tot slot de blauwe bessen door het beslag en verdeel over de mini-muffinvormpjes. Als je gewone muffins bakt moeten ze zeker 30 minuten in de oven, maar bij mini-muffins een 15 – 20 minuten.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Mini ontbijtmuffins met kokos en havermout" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

4 antwoorden op “Mini ontbijtmuffins met kokos en havermout

  1. Dit lijkt me erg lekker om te maken, alleen de speculaaskruiden worden niet meer genoemd bij de bereiding, horen ze wel in dit recept thuis?

    vriendelijke groet,
    Sonja Baaij

  2. Leuk zo’n afgestoft recept! Plaats je die dan ook echt opnieuw op je blog (nieuwe datum) of werk je alleen het recept en foto’s bij?

    1. Wel he? 🙂 In dit geval heb ik het opnieuw geplaatst, omdat ik het recept helemaal heb veranderd. Als ik alleen de foto’s verander laat ik het recept altijd staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *