Ga naar de inhoud
Gezonde bountyballetjes
Gezonde bakrecepten 10 april 2016

Gezonde bountyballetjes

Gezonde bountyballetjes

Bounty’s zijn altijd al mijn favoriete snoeprepen geweest. Het werd dus tijd dat ik hier een gezonde versie van zou maken! ‘Gezonde’ bountyballetjes, meaning: zonder toegevoegde suikers of vetten. Dadels blijven mijn grootste vrienden in mijn gezonde zoete receptjes. Combineer die met kokos en pure chocolade en het resultaat zijn deze megalekkere ronde chocococo’s. Ik vind ze misschien nog wel lekkerder dan een echte bounty. En zo makkelijk om te maken: je hebt echt maar drie ingrediënten nodig. Dus ik zeg LET’S GO!

Gezonde bountyballetjes

Gezonde bountyballetjes

Gezonde bountyballetjes

recept
Gezonde bountyballetjes

Bounty’s zijn altijd al mijn favoriete snoeprepen geweest. Het werd dus tijd dat ik hier een gezonde versie van zou…

15 minuten
15

Ingrediënten

  • 100 gram verse dadels
  • 80 gram geraspte kokos
  • 125 gram pure (vegan) chocolade

Bereiding

  1. Week de dadels een paar minuten in een bakje met kokend water. Ik gebruik het liefste verse medjoul dadels, omdat deze al lekker zacht zijn van zichzelf. Als je dadels wat harder zijn laat je ze wat langer weken in het kokende water.
  2. Giet ze vervolgens af en doe ze in de blender of staafmixer. Voeg de geraspte kokos toe en mix fijn en door elkaar (pas op voor de kokosverstuiving ;)). Je hebt nu een lekker plakkerig goedje. Rol hier balletjes van, ik maak ze meestal ter grootte van een 1 of 2 euro munt.
  3. Smelt ondertussen de pure chocolade (ik gebruikte éxtra pure, mmm) au-bain marie. Je kunt een flinke theelepel kokosolie toevoegen om de chocolade iets meer vloeibaar te maken. Dan kun je ze er makkelijker doorheen halen. Leg ondertussen een snijplank of bord klaar met een bakpapiertje erop. Als de chocolade gesmolten is, haal je de kokosdadelballetjes er doorheen en vis ze er weer uit met een vork. Even aftikken voor de overtollige chocolade (ok, dat bestaat eigenlijk niet, overtollige chocolade) en leg ze dan één voor één op het bakpapier. Als ze allemaal bedekt zijn met chocolade strooi je op elk balletje nog een klein plukje geraspte kokos. Zet ze minstens 1 – 2 uur in de koelkast om op te stijven en uit te harden.

How to bounty balletjes

ENJOY ZOETJES!

Heb jij deze gezonde bountyballetjes gemaakt? En wonnen ze het van de enige echte bounty? Ik ben benieuwd! Show me jouw chocococo’s via Instagram of Facebook: vind ik leuk!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Gezonde bountyballetjes" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

9 berichten over “Gezonde bountyballetjes

  1. Ze zijn erg lekker geworden! Ik heb minder kokos gebruikt (iets meer dan de helft van hetgeen aangegeven) en ze smaken inderdaad naar de bounty puur. Ik heb kleine balletjes gedraaid maar kreeg er maar 10 uit

  2. Ook ik heb er de helft van de kokos in gedaan maar wel wat pompoenpitten eraan toegevoegd. Ze zijn erg lekker maar kreeg er maar 10 uit! Volgende keer gewoon iets meer dadels erin 😉

  3. Ik heb ze vandaag gemaakt: heerlijk! Heb me precies aan het recept gehouden en er met gemak 15 balletjes uit kunnen halen. Hield ook nog wat gesmolten chocola over… Dat was niet de bedoeling 😉

  4. Hoi Mariette,
    Ik heb de balletjes al een aantal keren gemaakt want zoals je weet I LOVE kokos!

    Een paar weken geleden zag ik dat AH eindelijk ook Ruby chocolade repen verkoopt van hun huismerk Delicata.
    En die wilde ik al heel lang een keer proeven.
    Maar de chocolade was alleen in grotere hoeveelheid te koop bij kookwinkels en zelfs bij Callebout, de fabrikant, in minimaal 10 kg…
    Dus kocht ik twee repen samen met een Ruby KitKat.

    Je raadt het al: Ik was verkocht aan de smaak en vandaag heb ik de balletjes weer gemaakt en een heerlijk warm bad van Ruby chocolate gegeven en een mutsje van fijne kokosrasp.

    Ik denk dat jij ze ook lekker zal vinden in deze combi.

    Grtz, Kath

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *