Bijna wekelijks maak ik mijn
no-bake dadelbrownies
. Ze zijn smeug, chocolaty, er zit kokos in en ze zijn binnen vijf minuutjes gemaakt. Alles waar ik van hou. Maar ik vond het tijd voor wat anders.
Door
de sinaasappel amandelcakejes
van laatst had ik de sinaasappelvibe helemaal te pakken. Byebye kokos,
hello walnoot en sinaasappel
!
Het resultaat zijn deze waanzinnig lekkere no-bake crunchy brownieballetjes met sinaasappel. Je hebt ze lekkersnel gemaakt en ze zijn extra crunchy dankzij meneer walnoot.
Als je de dadels moet weken, zijn het geen verse, denk ik, maar gedroogde. Kan het met medjoul dadels van de Turkse winkel?
Het kan zeker met verse medjoul dadels, die gebruik ik zelf ook. Ik week ze altijd een paar minuten in kokendheet water. Dan worden ze nog lekkerder zacht én ik vind het ‘schoner’ :). Gedroogde dadels adviseer ik om een kwartiertje te laten weken.