Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Verantwoorde snoepjes: fruitrolls

Verantwoorde snoepjes: fruitrolls

Verantwoorde snoepjes maak je gemakkelijk zelf! Check deze fancy mango en frambozen fruitrolls maar eens.

Het maken van fruitrolls stond al zó lang op het to-bake lijstje van Carolien en mij. Verantwoorde snoepjes voor de meisjes! Wat ons tegenhield waren de lange baktijden, of eigenlijk droogtijden. Het is namelijk een kwestie van alle ingrediënten pureren, uitsmeren over een bakplaat en vervolgens ‘bakken’ in de oven op 80 graden, eigenlijk is dat dus gewoon drogen. In dit recept van de droogtijd reuze mee, max. 2 uur. Toch een stuk beter dan de 6 uur die ik in veel andere recepten gewend was. En dan heb je gewoon homemade fruitrolls, hoe cool is dat?

Het recept komt net zoals het Funky Kokostaartje uit Sweet Foodista. De schrijvers noemen ze rock ’n rolls en dat snap ik wel vanwege de toffe smaakcombinaties. De gele fruitroll is gemaakt op basis van mango, met wat toegevoegde muntblaadjes en limoensap. En tja, tegen een simpel frambozensnoepje kan niks op. Feestje in je mond!

Verantwoorde snoepjes: fruitrolls

REVIEW SWEET FOODISTA -MARGEAUX MAETERLINCK EN CHRISTOPHE DECLERCQ
In Sweet Foodista vertalen fooddesigner Margaux Maeterlinck en chef Christophe Declercq hippe foodtrends naar verrassende recepten die je eenvoudig thuis kan maken. Probeer eens wat anders, dat is hun boodschap. Die funkyness is duidelijk terug te zien in de meeste recepten. Het loopt uiteen van fronuts (een kruising tussen een frietje en een donut, I shit you not), zoete baconwafels, macarons op basis van chocolade en bier tot vegan meringue met lemon curd of bovenstaand kokostaartje. En denk maar niet dat je een duidelijk overzicht krijgt in de inhoudsopgave, want ook de titels van de recepten leveren je regelmatig aan je verbeelding over. Zo heette dit pareltje ‘fruit, fruit, fruit’. Juist.

De fotografie in het boek is prachtig, kleurrijk en knalt van de pagina’s af. Daarnaast is de variëteit aan recepten groot, maar dat was je misschien al wel duidelijk uit bovenstaand voorbeeld.

Mijn conclusie: Creatief zijn de makers van dit boek zeker en dat vind ik heel tof! Ik zou dit boek daarom ook nooit aan een beginnende bakker cadeau geven. Wel aan iemand die houdt van z’n keuken en verrassende smaken. Een echt funky bakboek! Je koopt Sweet foodista voor 24,99 op Bol.com via deze link.

Auteur: Margaux Maeterlinck Christophe Declercq | Uitgever: Lannoo | februari 2018 | Hardcover | 192 pagina’s

Deze review is mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Lannoo.

Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.