Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Vegan taart met zomerfruit

Zoetrecepten

Ik let steeds meer op wat ik eet en probeer alles met zo puur mogelijke ingrediënten te maken. Gezond eten wordt extra leuk wanneer je ontdekt hoe je creatief kunt zijn met voedsel en wat je er allemaal mee kunt. Deze vegan taart met zomerfruit bijvoorbeeld, is gemaakt zonder eieren, geraffineerde witte suiker of boter. Niet alleen gezonder dus, maar ook lactosevrij, glutenvrij én vegan.

Dit recept heb ik gevonden op de inspirerende blog van Vegadutchie. Een Nederlandse blogster die voornamelijk veganistische recepten maakt. Mega de moeite waard om haar blog eens te checken en één van haar gezonde recepten uit te proberen.

Zoetrecepten

Vegan taart met zomerfruit

Door | 45 minuten + opstijftijd | 10 personen

Dit heb je nodig

    BODEM

    • 150 gram dadels (zonder pit)
    • 100 gram boekweitvlokken
    • 100 gram amandelen
    • 2 eetlepels kokosrasp
    • 1 eetlepel agavesiroop

    VULLING

    • 150 gram geweekte cashewnoten
    • 6 el kokosolie
    • 4 el agavesiroop
    • sap van 1 limoen
    • 1 tl vanille extract
    • 1 kleine rijpe mango
    • 7 el bosvruchten

    En zo doe je het

    1. Laat de cashewnoten 8 uur van tevoren weken in ruim water. Bekleed een bakvorm van 20 cm doorsnee met bakpapier.
    2. BODEM. Week de ontpitte dadels in kokendheet water en giet af. Mix alle ingrediënten voor de bodem samen met een flinke snuf zout in de foodprocessor en voeg eventueel wat extra agavesiroop toe als het nog niet plakkerig genoeg is. Druk stevig aan op de bodem van de bakvorm.
    3. VULLING. Mix de cashewnoten, gesmolten kokosolie, agavesiroop, vanille extract en limoensap tot een glad mengsel in de blender. Verdeel dit mengsel over twee bakjes.
    4. Mix de helft van de vulling vervolgens met de mango en verdeel dit mengsel over de bodem. Wanneer je de lagen gescheiden wil houden kun je de bakvorm nu het beste een uurtje in de koelkast zetten.
    5. Maak de blender schoon en mix nu de bosvruchten met de andere helft van de vulling. Verdeel dit ook over de bakvorm.
    6. Zet de taart minstens een aantal uur (het liefst de hele nacht) in de koelkast, zodat de lagen op kunnen stijven. Versier de taart met fruit naar keuze en enjoy!
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Vegan taart met zomerfruit" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    50 antwoorden op “Vegan taart met zomerfruit

    1. Hoi Mariette!,
      Dat er maar zo weinig mensen op dit recept gereageerd hebben, verbaasd mij! Ik vind het super, wat geweldig bedacht!
      Door van mijn buikklachten af te komen ben ik uiteraard aan het zoeken naar passende recepten, zonder suiker, gluten, gist… niet makkelijk maar dit is geweldig en super lekker ik ben gek op zoet zuur gebak!
      I.p.v gewelde cashew noten te gebruiken had ik nog een potje cashew (kaas) staan, en i.p.v. de mango die ik niet in huis had, heb ik een perzik gebruikt, hier zit ook weer minder suiker in dan mango wat dan ook weer beter is…
      Ben er heel blij mee, voelt als een cadeautje in de plaats van al dat lekkere gebak wat je moet missen op verjaardagen DankjeWel!!

    2. Hoi Mariette,

      Ik ben inmiddels gewend aan de gezondere taarten en koekjes. Maar is deze taart ook geschikt om mensen voor te zetten die dit niet gewend zijn?

    3. De taart ziet er heerlijk uit. Ik zou echter liever geen kokosolie gebruiken (daar is nogal wat over te doen), door welke olie kan ik de kokosolie het beste vervangen zonder dat het de smaak aantast? Dank je!

    4. Hoi, ik ga deze (volgens mij) heerlijke taart zo maken voor mijn man zijn verjaardag maar zie dat ik verkeerd heb gelezen wat betreft de vanille aroma…heb per ongeluk vanille stokje meegenomen…kan ik daar ook iets mee? Aan gezien ik niet meer naar de winkel kan…;-)

    5. Net deze taart met m’n moeder gemaakt! Het was heerlijk alleen de de bovenste laag was bij ons niet heel hoog.. Wat moeten we doen om de volgende keer te zorgen dat de laag hoger wordt?

    6. Heerlijke taart! Hoe krijg je de taart wat steviger? Vooral de bovenste laag was wat slapjes maar wel heerlijk we hebben misschien iets teveel bosbessen gebruikt misschien is dat de oorzaak?

    7. Wat een mooie taart. Ik heb vandaag vrij en wil hem vandaag eigenlijk maken maar hij is voor vrijdagavond…. misschien toch beter de taart morgen maken?

    8. Hallo
      Zou dit taartje maken voor het verjaardagsfeestje van mijn zoon.
      Mijn schoonzus is lactose en glutenintolerant.
      Ze probeert ook boekwijtgrute/havermoutgruten te mijden.
      kan ik deze door iets anders vervangen?

      Groetjes,
      ann

      1. Natuurlijk kan dat! Dan zou ik lekker zoetstof of een zoetmaker die wel binnen je diatbetes dieet mag toevoegen naar smaak. Laat je even weten hoe het wordt en hoeveel je gebruikt hebt?

    9. Hallo Mariette,
      Ik kom er nu achter als de taart in de koelkast staat dat ik de amandelen heb vergeten!
      Wat nu?of een gevalletje van pech!!

      Ciao Francien

      1. Oei.. Dan is de bodem wel een stuk minder lekker 😉 Mijn reactie is een beetje laat, maar je had ze nog kunnen roosteren en als topping erover kunnen doen in stukjes bij serveren.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.