OEHOE-HOE-HOEEEE.
Als je nichtje om een chocolade laagjestaart met meringue spookjes vraagt, dan maak je die. Punt. Zeker wanneer je nét op zoek was naar een nieuw epic bakproject. Meringues maken is niet mijn sterkste punt, dus uiteraard ging dat in al mijn ongeduld mis. Want ja, ook bij mij gaat er echt wel eens wat mis. Gelukkig had ik alle onderdelen uiteindelijk op tijd af en kon ik mijn nichtje superblij maken met haar Halloween Chocolade Spookjestaart!
Staat deze kleur niet waanzinnig mooi bij het chocoladebruin van de cakelagen? Ik voegde een paar druppels paars toe om tot deze paars/zilverachtige kleur te komen. Ook voegde ik wat amandelaroma toe aan de botercrème, om hem net een diepere smaak te geven. Ik ben gek op die combi, maar moest me inhouden omdat de meisjes het anders niet lekker zouden vinden.
Wil jij ook aan de slag met deze Chocolade Spookjestaart? Neem er dan echt de tijd voor. Niet omdat de receptuur heel ingewikkeld is, maar wel omdat je verschillende onderdelen moet maken die elk aardig wat bereidingstijd vereisen. Gelukkig kun je de botercrème en meringues gerust enkele dagen van tevoren maken en de cake ook prima de dag ervoor, dus het valt goed te plannen. En oh boy, als deze chocolade spookjestaart eenmaal op tafel staat (of in je mond zit) dan is ‘ie het enorm waard!
Heb jij nog toffe ideeën voor een nieuw bakproject? Let me know! Ik ben super benieuwd naar jullie verzoekjes!
Bron: voor de chocoladecake gebruikte ik als basis een recept uit het boek Taarten in Stijl van Moniek Rump.
Supertaart van een super Tante
Lief! Dankjewel!
Ziet er echt heerlijk uit! Dit recept sla ik op :). Klopt het trouwens dat ik jou niet kan volgen via bloglovin?
Dat klopt! Dit ga ik binnenkort oppakken zodat dat wel mogelijk is 🙂
Wat een superleuke taart! Is de ganache nu met melk (in overzicht vd ingrediënten) of met slagroom (in de tekst)?
Dankjewel en heel scherp! Ik heb het met melk gedaan, maar met slagroom kan het ook. Ik ga het even aanpassen 😉
Ge-wel-dig! Ziet er mooi en heerlijk uit. Moet er een keer wat tijd voor vrij maken en zeker uitproberen. Jouw nichtjes boffen met jou als tante 🙂
Superlief! Dankjewel!
Dat ziet er echt super schattig uit!!!
Thanks!!
Ik heb dit recept gelezen en wil hem heel graag maken voor mijn zoon die dit weekend jarig is (15-11). Maar nu wil ik graag weten waar je die kleur vandaan hebt.
Ik hoop dat je me op tijd kan helpen, alvast super bedankt voor het recept.
Hi Birgitte, wat leuk dat je hem gaat maken voor je zoontjes verjaardag! Ik gebruikte een soft gel paste van ‘AmeriColor’ , het is de kleur Regal Purple, nummer 130. Good luck!
Beste meneer/mevrouw,
Ik was van plan om deze chocolade spookjes taart te gaan maken.
Wat ik nie tbegirjp is dat er bij stap 1 staat dat de oven moet worden voorverwarmd op 180 graden en bij stap 4 staat afbakken op 35- 40 graden.
Dit begrijp ik niet helemaal? Hoe warm moet de taart nu gebakken worden?
Hi Cleo, oeps! Dat moesten natuurlijk minuten zijn. Dus met 180 graden zit je goed, voor 35-40 minuten. Dank voor je berichtje!
Was al een tijdje op zoek naar een leuke en toch iet of wat snelle taart. Dit wordt hem dus voor binnenkort bingo avond. Merciekes voor de inspiratie
Super Tina! Ik zou niet zeggen dat hij supersnel gemaakt is, maar leuk is ‘ie zeker!
Oehhh lekker zeg!
Kun je de cakes en botercrème ook twee dagen van te voren maken??
het zou heel fijn zijn als ik dat (voor) morgen weet..😊
Hi Amber, dat kan zeker! De cake goed inpakken in vershoudfolie en de botercreme in de koelkast bewaren. Bakse!
Okee top👍
Bedankt voor de snelle reactie🤗
hoe kun je deze taart trouwens het best bewaren als hij klaar is??
Hi Amber, ik zou de taart pas op de dag zelf afsmeren met de crème en tot het laatste moment met het ‘finishen’ met de spookjes. Als je een leftover stuk hebt (of misschien wel een halve taart) dan kun je deze het beste afsmeren met wat overige botercrème. Dit soort ervoor dat de taart vers blijft van binnen. Bewaar de taart op een koele, donkere plek en het liefst in een luchtdichte doos.
Hi! Ik ga toch voor deze chocoladetaart en dan qua decoratie voor de vrolijke sprinkles😄. Nu zag ik alleen dat mijn bakvormen 22 cm zijn ipv 20. Maakt dat veel verschil denk je? Moet ik misschien iets extra beslag maken of van iets meer toevoegen? Ik wil nl wel een hoge taart😁
Tja dat maakt wel net wat verschil ja, lastig! Het verschil zal niet heel groot zijn, maar als je écht een hoge taart wilt dan kun je misschien 1/6e van het beslag extra maken? (makkelijkst met de eieren)
Ik wil graag de chocolade ganache met witte chocolade maken en een kleur geven. Alleen wat is de verhouding witte chocolade en melk?
Hi Kim, dat is 1:2 , 100 ml slagroom op 200 gram witte chocolade.
Hallo Marietje, ik heb ook het boek van Moniek rump..maar in het boek bij de chocolade taart staat dat er 1 1/4 theel zout in moet lijkt mij heel erg veel omdat ernaast bij de red velvet maar 1/4 theel zout in moet. Had al een berichtje gestuurd naar hun site maar krijg er helaas geen antwoord op. Weet jij of dit misvhien een drukfouten is of dat er echt zoveel zout in moet.
Hi Irene, ik vond het ook veel, maar ik weet wel dat zout een goede smaakmaker is in baksels. Ik heb het recept verdubbeld en van de hoeveelheid zout 1 theelepel gemaakt in totaal. Helemaal top zo!