Ga naar de inhoud
Simpele pavlova met aardbeien en munt
Kerst toetjes 08 november 2014

Simpele pavlova met aardbeien en munt

Simpele pavlova met aardbeien en munt

 

Deze simpele pavlova is nou typisch een recept dat heel fotogeniek is. Feestelijk, kleurig én heel lekker. En daarom perfect als toetje na een diner of zelfs als verjaardagstaart(je).

Ik maakte deze pavlova eigenlijk bij toeval. Ik was bezig om schuimpjes te maken, maar het eiwitmengsel werd net niet stijf genoeg. Ik kon er daarom geen perfecte schuimpjes van maken, maar wel een mooie pavlova. Voor een pavlova behoor je eigenlijk net zulk goed opgeklopt eiwit te hebben als voor meringues of schuimpjes, maar het komt iets minder nauw i.v.m. de vorm. Ik heb geleerd van mijn fouten en met onderstaand recept maak je een perfecte en simpele pavlova, met slagroom, aardbeien en gesnipperde munt.

Door het gebruik van maizena, wordt de buitenkant lekker knapperig en blijft de binnenkant nog wat zachter. Iets wat ik erg lekker vind bij een pavlova. Deze pavlova is ongeveer ter grootte van een 18cm bakvorm. Je krijgt er daarom ongeveer zes stukjes uit. Thomas, zijn vader en broer aten hem daarentegen gewoon met z’n drieën op 😉

Simpele pavlova met aardbeien en munt

recept
Simpele pavlova met aardbeien en munt

  Deze simpele pavlova is nou typisch een recept dat heel fotogeniek is. Feestelijk, kleurig én heel lekker. En daarom…

15min + 50min baktijd
6

Ingrediënten

Voor een kleine pavlova:

  • 2 eiwitten
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • Snufje zout
  • Theelepel maizena
  • 200 milliliter slagroom
  • Zakje vanillesuiker (8 gram)
  • 250 gram aardbeien
  • 1 of 2 takjes munt

Bereiding

  1. Zorg ervoor dat je beslagkom vetvrij is. Gebruik het liefst een glazen of aluminium beslagkom en maak deze schoon met wat citroensap. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Doe de eiwitten en het snufje zout in de beslagkom en mix op middelhoge stand. Wanneer het eiwit stijver begint te worden voeg je in een heel klein stroompje de suiker toe. Blijf mixen tot je stijve pieken kunt maken, het eiwitmengsel glanst en je de beslagkom op de kop kunt houden zonder dat het eruit loopt.
  3. Zeef de maizena nu boven de kom en vouw dit er doorheen.
  4. Beleg een bakplaat met bakpapier en maak een rondje ter grootte van een 18cm bakvorm op de bakplaat. Droog de pavlova 50 minuten in de oven op 150 graden en laat nog een half uur in de oven staan, wanneer de oven al uit is. Wanneer je de dubbele hoeveelheid maakt, moet de pavlova zeker een half uur langer in de oven.
  5. Klop de slagroom stijf (eventueel met een klopfix) en een zakje vanillesuiker. Snijd de aardbeien in kwarten en versnipper de blaadjes munt. Wanneer de pavlova volledig is afgekoeld, kun je de slagroom over de pavlova verdelen. Verdeel hier de aardbeien over en bestrooi met wat stukjes munt en eventueel wat poedersuiker.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Simpele pavlova met aardbeien en munt" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

4 berichten over “Simpele pavlova met aardbeien en munt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *