Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Simpele pavlova met aardbeien en munt

Deze simpele pavlova is een typisch fotogeniek recept. Feestelijk, kleurig én heel lekker. En daarom perfect als toetje na een diner of zelfs als verjaardagstaart(je).

Ik maakte deze pavlova bij toeval. Ik was bezig om schuimpjes te maken, maar het eiwitmengsel werd net niet stijf genoeg. Dat gebeurt soms, zonder reden. Ik kon er geen perfecte schuimpjes van maken, maar wel een mooie pavlova. Voor een pavlova behoor je eigenlijk net zulk goed opgeklopt eiwit te hebben als voor meringues of schuimpjes, maar het komt iets minder nauw i.v.m. de vorm.

Ik heb geleerd van mijn fouten en met onderstaand recept maak je een perfecte en simpele pavlova, met slagroom, aardbeien en gesnipperde munt. Door het gebruik van maizena, wordt de buitenkant lekker knapperig en blijft de binnenkant nog wat zachter. Iets wat ik erg lekker vind bij een pavlova.

Zoetrecepten

Simpele pavlova met aardbeien en munt

Door | 15 minuten + baktijd | 6 personen

Dit heb je nodig

  • 2 eiwitten
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 1 tl maizena
  • 200 ml slagroom
  • Zakje vanillesuiker (8 gram)
  • 250 gram aardbeien
  • 1 of 2 takjes munt

En zo doe je het

  1. Zorg ervoor dat je beslagkom vetvrij is. Gebruik het liefst een glazen of aluminium beslagkom en maak deze schoon met wat citroensap. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Doe de eiwitten en het snufje zout in de beslagkom en mix op middelhoge stand. Wanneer het eiwit stijver begint te worden voeg je in een heel klein stroompje de suiker toe. Blijf mixen tot je stijve pieken kunt maken, het eiwitmengsel glanst en je de beslagkom op de kop kunt houden zonder dat het eruit loopt.
  3. Zeef de maizena nu boven de kom en vouw dit er doorheen.
  4. Beleg een bakplaat met bakpapier en maak een rondje ter grootte van een 18cm bakvorm op de bakplaat. Droog de pavlova 50 minuten in de oven op 150 graden en laat nog een half uur in de oven staan, wanneer de oven al uit is. Wanneer je de dubbele hoeveelheid maakt, moet de pavlova zeker een half uur langer in de oven.
  5. Klop de slagroom stijf (eventueel met een klopfix) en een zakje vanillesuiker. Snijd de aardbeien in kwarten en versnipper de blaadjes munt. Wanneer de pavlova volledig is afgekoeld, kun je de slagroom over de pavlova verdelen. Verdeel hier de aardbeien over en bestrooi met wat stukjes munt en eventueel wat poedersuiker.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Simpele pavlova met aardbeien en munt" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

4 antwoorden op “Simpele pavlova met aardbeien en munt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.