Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Chocolade Maltesertaart

Zoetrecepten

De Koning der Chocoladetaarten. Die titel verdient deze taart écht, vind ik. Ik ben zelf geen waanzinnige chocoladefreak, maar oh my wat is deze taart lekker! Al maanden stond deze taart hoog op mijn lijstje. Ik hou heel veel bloglijstjes bij, met recepten waar ik nog over wil bloggen, foto’s die ik nog moet bewerken en kookboeken die ik nog wil lezen. Maar mijn langste lijstje is mijn ‘to-bak-lijstje’. En daar stak één recept met kop en schouders bovenuit: de Chocolade Maltesertaart.

Al een tijdje was ik recepten aan het vergelijken en dingen aan het uitproberen, tot ik deze ultieme combinatie bedacht. Hij heeft werkelijk alles wat je in een chocoladetaart kunt wensen. Een smeuïge chocoladecake, waarbij je de opgeklopte eiwitten met veel beleid door het beslag vouwt waardoor het een luchtig geheel blijft. Tussen en over de cake smeer je een heerlijke chocoladecrème, waarbij de grote truc ‘m zit in de toevoeging van een flinke snuf zout, die het zoete van de crème doorbreekt. En natúúrlijk: het schild van crunchy Maltesers aan de buitenkant. Al die factoren samen maken een geweldig lekkere combinatie en het resultaat ziet er prachtig uit. Een taart waar je flinke punten mee scoort!

Het allerslechtste aan deze taart? De Maltesers uiteraard. In totaal heb je vier grote zakken Maltesers nodig om deze taart te bekleden. Dat verwacht je niet hè? Ik gebruikte uiteindelijk 3,5e zak, dus je kunt nog heerlijk snoepen tussendoor. Je maakt het taartje in een kleinere bakvorm (20cm). En dat is maar goed ook, want door het bekleden met de Maltesers is ‘ie gelijk veel groter en gruwelijk machtig! Ik ben zelf enorm fan van deze taart, maar wanneer je vier zakken Maltesers echt teveel vindt, kun je er ook voor kiezen alleen de zijkant te bekleden met Maltesers. Ik zou dan alsnog wel de hele taart insmeren met de crème. Je kunt ook een keer afwisselen met chocolate chips! GENIET van deze taart! Ik zie jullie varianten graag terug op de Facebook van Zoetrecepten!

Zoetrecepten

Chocolade Maltesertaart

Door | 120 minuten | 20 personen

Dit heb je nodig

    CAKE

    • 4 eieren
    • 200 gram fijne kristalsuiker
    • 200 gram (room)boter
    • 200 gram zelfrijzend bakmeel
    • 125 gram cacaopoeder
    • 1 flinke tl kaneel
    • 2 tl bakpoeder
    • Snuf zout
    • 100 ml melk

    TOPPING

    • 300 gram ongezouten boter
    • 275 gram poedersuiker
    • 100 gram cacaopoeder
    • 70 mlslagroom
    • 1 tl vanille extract
    • 1/2 tl zout (of meer)
    • 4 zakken Maltesers

    En zo doe je het

     

    1. Neem twee kommen en scheid de eieren. Klop de eiwitten stijf met het snufje zout, tot er mooie pieken ontstaan. Zet de eiwitten nu even weg en verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
    2. Mix in de andere kom voor ongeveer 3-4 minuten de eidooiers met de 200 gram suiker tot er een lichtgeel mengsel ontstaat. Voeg vervolgens de boter toe en blijf mixen.
    3. Zeef het zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder, kaneel en bakpoeder boven het mengsel en voeg ook de melk en het zout toe. Mix het geheel nogmaals goed tot het volledig gemengd is.
    4. Meng de eiwitten nu met een spatel door het chocolademengsel. Begin met een kleine hoeveelheid en voeg daarna de rest van de eiwitten toe. Vouw het geheel zo rustig mogelijk door elkaar, zodat het beslag luchtig blijft.
    5. Bekleed een bakvorm van 20 cm met bakpapier en giet hier het chocolademengsel in. Bak de taart in ongeveer 50-60 minuten gaar. Bedek de bovenkant eventueel met aluminiumfolie, zodat de taart niet te donker wordt.
    6. Laat de taart goed afkoelen en maak ondertussen de chocoladecrème.
    7. Neem een beslagkom en mix de 300 gram boter twee minuten tot het zacht is. Voeg ondertussen de poedersuiker en het cacaopoeder toe en blijf rustig mixen. Voeg dan ook de slagroom, het vanille aroma en het zout toe en en mix tot het goed gemengd is. Dit is je chocoladecrème.
    8. Wanneer de taart goed is afgekoeld, snijd je hem met een groot mes horizontaal door midden. Beleg de bovenkant van de onderste laag met een dikke laag chocoladecrème, gebruik hiervoor ongeveer een derde van de crème. Plaats vervolgens de bovenkant van de taart op de chocoladecrème.
    9. Smeer nu de rest van de chocoladecrème met een spatel om de hele taart. Je gaat de taart nu mooi egaal ‘plamuren’. Let op dat de chocoladecrème overal even dik verdeeld is, zodat je Maltesers er goed in blijven plakken.
    10. Nu komt het allerleukste van de hele taart: je gaat de taart met de Maltesers bekleden! Ik ben onderaan begonnen met één rij Maltesers om de taart heen en werkte zo elke keer een rij omhoog. Soms even passen en meten en Maltesers herverdelen, maar het resultaat mag er zijn!
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Chocolade Maltesertaart" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    36 antwoorden op “Chocolade Maltesertaart

    1. Heey 🙂 Er is een youtuber die deze taart heeft gemaakt om zijn 15.000 abonnees te
      Vieren, en zo ben ik hier beland. 🙂
      Als je de video wil zien; de youtuber heet altijdmelvin

    2. Heerlijke taart, zo ziet hij er tenminste uit! Ik wil hem graag maken maar heb eerst een vraag. Bij iedere chocolade topping die ik tegen kom wordt slagroom gebruikt. Nu kan ik gewone ‘melk’ nog wel vervangen door ‘sojamelk’ maar waar vervang is de slagroom mee? I.v.m. lactose allergie?

      Groetjes, Linde

      1. Hi Linde, de slagroom is eigenlijk puur voor de creamyness, maar kan ook gewoon vervangen worden voor (lactosevrije) melk! Ik zou dan alleen niet voor magere melk kiezen, marr voor volle. Ik heb trouwens ook wel eens lactosevrije slagroom gezien en gebruikt, misschien dat dat ook nog een optie is?

      1. Hi Johanna,

        Ik zou je in dat geval als eerste willen adviseren om de crème en taart donderdagavond alvast te maken, goed afgesloten te bewaren en als je er tijd voor hebt zaterdag pas in elkaar te zetten. Anders kun je de taart gerust een aantal dagen op een koele plaats bewaren en op het laatste moment de Maltesers erop plakken. SUCCES! 🙂

    3. Hee,
      Ik merk dit met heel veel recepten, maar wij hebben een magnetron oven, hoeveel graden moet hij nou eigenlijk staan bij het bakken van de taart?

    4. Het is gelukt. Beslag bizar stevig hahaha bovenkant van de taart er wel afgehaald. Helaas wel beetje droog maar dat kan miss iets lang in de oven gelaten. Maar met de chocomousse ipv creme was dit een mega choco bom! Bedankt voor het delen:)

    5. Hoi! Ik wil deze taart gaan maken voor ons kerstdiner in de psychiatrische woonvoorziening waar ik werk 🙂 Nou dacht ik er een meer kersterige sfeer aan te geven door een aantal kersen (uit blik/pot) op te doen, tussen de Maltezers, wat poedersuiker erover heen als sneeuw. Zou dat goed combineren? Ik heb de taart nog niet eerder gemaakt en helaas ook geen tijd om een voorproefje te doen! Nog andere suggesties om de taart wat kersteriger te maken?

      1. Hi Stephanie, wat lief dat je dat doet! Ik moet zeggen dat ik het ook best lastig inschatten vind of dat lekker is. Ik denk het eigenlijk wel, want het smaakt altijd goed bij chocolade. Je kunt een ster uitknippen en deze op de taart leggen als je de poedersuiker eroverheen strooit, dan krijg je een stervorm door de poedersuiker heen!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.