Voor deze gerookte chocolademousse is de BBQ van essentieel belang, Nieuwsgierig geworden? Check dan snel hoe makkelijk je deze chocolademousse maakt!
HIEP HOI. It’s sweet friday again. En deze zomer betekent dat: elke vrijdag een heerlijk nieuw, zoet en zondig toetje van de BBQ. Deze week: gerookte chocolademousse. Een dessert dat je in de basis prima zonder BBQ kunt maken, alleen raakte het dan wel z’n speciale element kwijt. Daarmee bedoel ik natuurlijk de rooksmaak.
Dit toetje was het idee van mijn BBQ-queen Eline. Ik begreep er in eerste instantie geen snars van hoe we een chocolademousse van de BBQ vandaan gingen toveren. Doordat je de room voor de chocolademousse in de BBQ rookt, krijgt het een subtiele rooksmaak. De koelkast doet net zoals bij een gebruikelijke chocomousse het verdere werk. Een heel bijzonder en lekker effect! Zó lekker dat de glaasjes met de vinger leeg geschraapt werden.
Een kleine tip voor je begint: start met de bereiding van dit BBQ toetje vóór dat je start met barbecueën. Dan kunnen de glaasjes chocolademousse opstijven terwijl jullie lekker barbecueën.
BRON: De basis voor dit recept komt uit het boekDavid speelt met vuur.
Klinkt heel bijzonder 🙂
Ja he? Zeker eens uitproberen! 🙂