BBQ toetje | Gerookte chocolademousse

Zoetrecepten

Voor deze gerookte chocolademousse is de BBQ van essentieel belang, Nieuwsgierig geworden? Check dan snel hoe makkelijk je deze chocolademousse maakt!

HIEP HOI. It’s sweet friday again. En deze zomer betekent dat: elke vrijdag een heerlijk nieuw, zoet en zondig toetje van de BBQ. Deze week: gerookte chocolademousse. Een dessert dat je in de basis prima zonder BBQ kunt maken, alleen raakte het dan wel z’n speciale element kwijt. Daarmee bedoel ik natuurlijk de rooksmaak.

Dit toetje was het idee van mijn BBQ-queen Eline. Ik begreep er in eerste instantie geen snars van hoe we een chocolademousse van de BBQ vandaan gingen toveren. Doordat je de room voor de chocolademousse in de BBQ rookt, krijgt het een subtiele rooksmaak. De koelkast doet net zoals bij een gebruikelijke chocomousse het verdere werk. Een heel bijzonder en lekker effect! Zó lekker dat de glaasjes met de vinger leeg geschraapt werden.


Een kleine tip voor je begint: start met de bereiding van dit BBQ toetje vóór dat je start met barbecueën. Dan kunnen de glaasjes chocolademousse opstijven terwijl jullie lekker barbecueën.

Gerookte chocolademousse


BRON
: De basis voor dit recept komt uit het boekDavid speelt met vuur.

Zoetrecepten

BBQ toetje | Gerookte chocolademousse

Door | 30 minuten | 5 personen

Dit heb je nodig

  • 200 ml (kook)room
  • 160 gram pure chocolade
  • 4 eieren
  • 80 gram suiker
  • 2 gelatineblaadjes
  • Verse aardbeien

En zo doe je het

  1. Verwarm de rookoven van je BBQ tot 75 – 100 graden en rook de (kook)room hier 10 minuten in.
  2. Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf. Zet deze in de koelkast.
  3. Week de gelatineblaadjes in een kom met ruim koud water. Hak de chocolade in kleine stukjes en zet even opzij.
  4. Doe de kookroom in een steelpannetje en los hier op laag vuur de suiker in op. Als deze er in opgenomen is haal je het pannetje van het vuur en los je ook de gelatineblaadjes erin op en vervolgens ook de pure chocolade.
  5. Laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur en haal de eiwitten weer tevoorschijn. Meng 1/3e deel met een garde door het chocolade mengsel. Vouw de rest van de eiwitten er met een spatel doorheen om de luchtigheid te behouden.
  6. Verdeel het mengsel over vier bakjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "BBQ toetje | Gerookte chocolademousse" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

2 antwoorden op “BBQ toetje | Gerookte chocolademousse