Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Snel karameltoetje

Zoetrecepten

Its

sweet friday

again! Dus trakteer ik jullie op een extra zondig, zonder grenzen zoet recept. Voor in het weekend, want dan mag je los gaan vind ik. Deze week: een snel karameltoetje.

Als ik zelfgemaakte


salted caramel


of


dulce de leche


maak voor een recept, dan hou ik vaak nog een restje over. Een paar lullige eetlepels waar ik net niks meer mee kan. Of toch wel?Ik trok de koel- en voorraadkast open en spotte daar nog drie andere ingredinten waarmee ikdeze snelle karameltoetjeskon maken. Een soort

kleine no-bake karamelcheesecakejes

. Tien minuten later stonden deze vrolijke vriendjes te shinen op mijn aanrecht en schoof ik ze de koelkast in voor de volgende dag. Jep, zo makkelijk kan het zijn.

Snel karameltoetje

Zoetrecepten

Snel karameltoetje

Door | 3 personen | 3 personen

Dit heb je nodig

  • 100 gram roomkaas
  • 3 el karamelsaus of spread
  • 100 ml slagroom
  • 6 digestive koekjes

En zo doe je het


Wil je dit toetje graag maken, maar heb je geen karamelsaus in huis? No worries, ook dat is niet veel werk. Check


hier hoe je salted caramel


maakt of


hier het recept van dulce de leche


.

  1. Mix de roomkaas zacht in een kom met een halve eetlepel karamel. Giet de slagroom er hierna in een dun straaltje bij, terwijl je blijft mixen. Er ontstaat zo een luchtig roomkaasmengsel. Zet even opzij.
  2. Hou n koekjes apart, maal de rest van de koekjes fijn en verdeel over de bakjes. Giet de overgeblevenkaramelsaus over de koekkruimels (verwarm de karamelsaus eventueel eventjes als deze te stevig is). Tot slot verdeel je het roomkaasmengsel over de bakjes.
  3. Zet de bakjes in de koelkast tot het moment van serveren. Breek het overgebleven koekje op dat moment in stukjes en top de kleine karamelcheesecakejes ermee af.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Snel karameltoetje" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *