Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

No-bake dulce de leche cheesecake

Zoetrecepten

Alweer een tijdje geleden maakte ik een karamel cheesecake waar iedereen (zowel online als offline) zwaar fan van was. Ik durf die variant met dit recept voor een no-bake dulce de leche cheesecake te overtreffen. Of minstens te evenaren. Stoere uitspraken he?

De cheesecake is gemaakt met dulce de leche. Als je goed naar mij geluisterd hebt in mijn blogpost waarin ik je uitleg hoe je dulce de leche maakt, dan heb je al een paar potjes op voorraad en is deze cheesecake een eitje om te maken. 😉

Voor deze no-bake versie heb je dus geen oven nodig. Wel een koelkast. En wat geduld, want je moet de cheesecake een nacht goed op laten stijven en niet aansnijden na 2,5 uur, zoals ik deed..

No-bake dulce de leche cheesecake
No-bake dulce de leche cheesecake

Of ik de afgebakken variant van de karamel cheesecake heb overtroffen? Ik vind van wel, maar de meningen verschillen en de tussenstand is gelijk, dus ik zou zeggen: test het zelf!

Zoetrecepten

No-bake dulce de leche cheesecake

Door | 25 minuten | 14 personen

Dit heb je nodig

    • 300 gram digestives
    • 100 gram ongezouten boter
    • 500 gram stevige roomkaas
    • 1 blikje dulce de leche
    • 250 milliliter slagroom

    En zo doe je het

    1. Neem een bakvorm van 26 of 28 cm doorsnee en beleg de bodem met bakpapier. Vet de zijkanten van de bakvorm in of bekleed met bakpapier.
    2. Maal de koekjes fijn (bijvoorbeeld in de blender) en zet even opzij. Neem een steelpannetje en smelt hier de boter in, haal van het vuur als de boter gesmolten is en meng de koekkruimels hier doorheen totdat de boter gelijkmatig door de koekkruimels is opgenomen. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    3. Verdeel het boterkruimelmengsel over de bakvorm en druk met een lepel goed aan, ook omhoog tegen de zijkant van de bakvorm aan. Zet de bakvorm nu voor 5 minuten in de voorverwarmde oven en laat hierna afkoelen.
    4. Bodem met koekkruimels
    5. Maak ondertussen de vulling. Neem twee kommen. Klop in de ene kom de slagroom stijf. Mix in de andere kom de roomkaas (ik gebruik de kleine pakjes van Monchou, voor de stevigheid) zacht en schep er vervolgens de dulce de leche doorheen. Spatel de slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel door het er doorheen te vouwen. Zo behoudt het haar luchtigheid.
    6. Vulling
    7. Giet het op de afgekoelde bodem en laat een nacht opstijven in de koelkast. Maak de zijkanten van de bakvorm voorzichtig los voor je de taart serveert.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "No-bake dulce de leche cheesecake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    19 antwoorden op “No-bake dulce de leche cheesecake

      1. Hi Linda! Al je de meest stevige monchou (die kleine pakjes van 100 gram) gebruikt, zal deze in combi met de dulce de leche goed opstijven. De cheesecake zal wel zachter en smeuïger blijven dan wanneer je deze afbakt, maar ik gebruik het liefste geen gelatine.

    1. Op het laatst meng je de slagroom door het monchoumengsel. Je spateltje het er voorzichtig doorheen. Schep je net zolang er doorheen totdat alles gemengd is? Of is dit niet zo belangrijk. Pak je dan telkens wat slagroom of schep je alles er tegelijk bij?
      Groetjes Bianca

    2. Misschien hele rare vraag maar waarmee kan ik de taart leuk decoreren? Chocoladesnippers /fruit? Wil hem nl een beetje feestelijk maken voor een feestje!

    3. Is het een must dat je de zijkanten ook met koekjesdeeg bekleed. Bij een monchuotaart doe ik dat namelijk nooit. Ik weet niet of de vulling van deze taart minder goed opstijft waardoor het nodig is

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.