Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

No-bake citroencheesecake bars

Zoetrecepten

Found myself a new favourite cheesecake! Ok, dat zeg ik bijna elke keer als ik een nieuw cheesecake recept online zet, maar deze no-bake citroencheesecake bars zijn echt winnaars. Ik voegde mijn drie lievelingselementen samen: citroen, kokos en cheesecake. Met een lemon curd swirl on top. Plaatje wel toch?

Om het helemaal af te maken heb ik een stevige slagroom gemaakt waarmee ik toeven op de citroencheesecake bars heb gespoten, mét een framboosje erin. Want die smaken zo fijn bij citroen. En cheesecake. En kokos. Die stevige slagroom maakte ik door slagroom samen met een beetje roomkaas op te kloppen, zo krijg je een vollere slagroom.

Extra fijn: je hoeft deze cheesecake niet af te bakken, dus de oven kan uit blijven.

No-bake citroencheesecake bars

No-bake citroencheesecake bars

Zoetrecepten

No-bake citroencheesecake bars

Door | 45 minuten | 16 personen

Dit heb je nodig

    • 300 gram biscuitjes
    • 100 gram geraspte kokos
    • 150 gram boter
    • 700 gram roomkaas
    • 300 gram lemon curd
    • 6 gelatineblaadjes
    • 400 ml slagroom
    • 1,5 el suiker
    • Frambozen

    En zo doe je het

    1. Bereid de lemon curd voor volgens dit recept en laat afkoelen.
    2. Bekleed een bakvorm van 25×25 cm met bakpapier.
    3. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en smelt de boter in een steelpannetje op het vuur. Meng de fijngemalen koekkruimels samen met 100 gram geraspte kokos en de gesmolten boter door elkaar. Verdeel dit gelijkmatig over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan met een lepel. Zet in de koelkast.
    4. Week de gelatineblaadjes minstens vijf minuten in koud water. Zet een steelpannetje op het vuur met 200 milliliter slagroom en verwarm licht. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de verwarmde slagroom. Laat afkoelen.
    5. Mix 600 gram roomkaas zacht in een kom, samen met 3/4e van de lemon curd. Voeg de afgekoelde slagroom er in een heel dun stroompje aan toe, terwijl je blijft mixen. Mix het hierna nog 1 – 2 minuten door en giet het in de bakvorm.
    6. Gebruik de overgebleven lemon curd om mooie swirls te maken op de bovenkant van de cheesecake. Dit doe je makkelijk door een paar kloddertjes lemon curd over de bovenkant te verdelen (niet volledig uitvegen) en hier vervolgens met een satéprikker doorheen te swirlen. Laat minstens drie uur opstijven in de koelkast.
    7. Maak ondertussen de stevige slagroom voor de topping. Klop de overgebleven 100 gram roomkaas zacht in een kom en voeg daarna de resterende 200 milliliter slagroom in een dunne straal toe, terwijl je blijft mixen. Voeg ook de suiker toe en mix het geheel 3 – 5 minuten door. Je krijgt zo een mooie dikke slagroom die je op elk stuk citroencheesecake kunt toeven. Steek in elke toef een framboos, et voilà!
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "No-bake citroencheesecake bars" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    13 antwoorden op “No-bake citroencheesecake bars

    1. Smaak was goed allen die bodem…. wat heb ik verkeerd gedaan. 300gr koekjes 100gr kokos en 150gr boter wordt bij mij echt geen harde bodem. Viel helemaal uit elkaar… Dan maar serveren in een potje en er toch heerlijk van gesmuld 🙂

    2. Ik ga hem maken!! Lijkt me SUPERlekker Ik heb alle spullen al in huis, maar wat ik me zojuist af vroeg.. word hij niet erg zwaar en vast met zoveel roomkaas (monchou)? Zou ik misschien een deel kunnen vervangen door kwark? Of is hij door de slagroom en lemoncurd al licht en luchtig?

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.