Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Makkelijk monchou toetje met frambozensaus

Zoetrecepten

 

Als je een etentje geeft voor vier (of meer dan vier) personen dan is het soms nog wel eens stressen om alle gangen op tijd op tafel te zetten. En laten we vooral niet vergeten om zelf ook te genieten van je etentje. Ik betrapte mezelf er regelmatig op dat ik aan het einde van de avond me af vroeg of iedereen het wel gezellig had gehad, ik had er namelijk weinig van meegekregen. Dan heb je het jezelf íets te moeilijk gemaakt in de keuken. Dit toetje is ideaal, omdat je het rustig van te voren kunt klaarmaken. Het is een makkelijk monchou toetje in een glaasje met een heerlijke bodem van digestive koekjes, daarop een zijdezachte monchouvulling (geen verkooppraatjes, ik beloof: een zijdezachte structuur.) met een tikkeltje limoen, een toef slagroom, afgetopt met een zoete frambozensaus en een verse framboos on top.

Je kunt de glaasjes ’s middags al vullen t/m de slagroom, zet ze vervolgens in de koelkast en haalt ze voor het hoofdgerecht uit de koelkast, zodat ze kunnen wennen aan de temperatuur. Vlak voor serveren sprenkel je de frambozensaus erover heen en zet je de framboos erop. Met dit toetje heb je in ieder geval één stressfactor minder en presenteer je toch een perfect en heerlijk dessert!

 

Zoetrecepten

Makkelijk monchou toetje met frambozensaus

Door |

Dit heb je nodig

Voor 4 toetjes:

  • 8 digestivekoekjes (tarwebiscuits)
  • Halve theelepel kaneel
  • 50 gram boter
  • 200 gram monchou zacht en luchtig (kuipje)
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 limoen
  • 125 milliliter slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram frambozen (+ 4 mooie om te versieren)
  • Eetlepel suiker

En zo doe je het

  1. Verkruimel de koekjes zo fijn mogelijk (in de blender of tussen een bakpapiertje met een deegroller) en meng dit met de kaneel. Zet een steelpannetje op met de boter. Haal van het vuur wanneer de boter is gesmolten en doe de koekkruimels hier in. Meng goed met een lepel en zet even weg.
  2. Mix ondertussen de monchou, met de poedersuiker en het sap en rasp van een halve limoen goed door elkaar en zet weg wanneer je een zijdezachte structuur hebt bereikt (daar is ‘ie weer). Neem een nieuwe kom en mix hier de slagroom met het zakje vanillesuiker in stijf.
  3. Ga nu de glaasjes vullen. Begin met de koekkruimels en druk ze goed aan met je vingers. Vervolgens verdeel je de monchouvulling over de glaasjes, dit gaat het makkelijkst met een spuitzak met een ronde spuit. Hierna is de slagroom aan de beurt. Dek de glaasjes af en zet in de koelkast.
  4. Zet vier mooie frambozen apart. Neem een steelpannetje en breng hierin de frambozen, met de eetlepel suiker en het resterende limoensap aan de kook. Laat even koken terwijl je goed blijft roeren en de frambozen uit elkaar vallen. Pureer vervolgens met een staafmixer en haal het hierna door een zeef (zo komen er geen pitjes van je frambozen in je sausje).
  5. Haal de glaasjes een half uur of uur voor serveren uit de koelkast zodat de glaasjes op temperatuur kunnen komen (anders beslaan ze). Sprenkel het frambozensausje er overheen en plaats een mooie framboos bovenop. Ready is je perfecte dessert!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Makkelijk monchou toetje met frambozensaus" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

4 antwoorden op “Makkelijk monchou toetje met frambozensaus

  1. Hoi, het recept lijkt me heel erg leuk alleen Ik heb even een vraagje: wordt de monchou niet te zuur met de limoen(smaak) erbij?

    Alvst bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *