Ik heb een zwak voor cheesecake, dus ik moet oppassen dat ik niet elke week een nieuwe cheesecake uitprobeer. Dat is niet goed voor mij en ook een beetje saai voor jullie. Deze lemon cheesecake bars met bramen waren het in meer dan waard. Ze zijn ontzettend makkelijk om te maken en té lekker. Cheesecakefans, eat your heart out 😀
De bars zijn wat platter en geschikter om in leuke vierkantjes of rechthoekjes te snijden. Deze vierkante bars (zie foto) zijn voor de flinke trek, maar je kunt natuurlijk ook beschaafdere stukjes snijden. Ik doe niet aan beschaafd als het om cheesecake gaat. Ze zijn op smaak gemaakt met het sap en rasp van twee citroenen, afgewisseld met verse bramen uit de tuin van mijn ouders. De bramen kun je ook vervangen door ander rood fruit, of een mengeling daarvan: denk aan frambozen, blauwe bessen, aalbessen. De bodem is gemaakt van speculaaskoekjes, een hemelse combinatie met citroen en roomkaas, dat beloof ik je!
Inspiratie tip: ik maakte deze lemon cheesecake bars met bramen voor een high tea, in combinatie met de gezonde brownies, luchtige failproof scones met clotted cream en lemon curd, sandwiches en quiches.
Kan ik de cheescake ook meerdere dagen van tevoren maken of is hij dan niet lekker meer?
Ja hoor, dat kan prima! Een dag van tevoren wel het lekkerst.
Hoi, kan ik hiervoor ook ander soort fruit gebruiken zoals aardbeien?
Vast wel 🙂