Ga naar de inhoud
Lemon cheesecake bars met bramen
Bramen 26 augustus 2014

Lemon cheesecake bars met bramen

Lemon cheesecake bars met bramen

Ik heb een zwak voor cheesecake, dus ik moet oppassen dat ik niet elke week een nieuwe cheesecake uitprobeer. Dat is niet goed voor mij en ook een beetje saai voor jullie. Deze lemon cheesecake bars met bramen waren het in meer dan waard. Ze zijn ontzettend makkelijk om te maken en té lekker. Cheesecakefans, eat your heart out 😀

De bars zijn wat platter en geschikter om in leuke vierkantjes of rechthoekjes te snijden. Deze vierkante bars (zie foto) zijn voor de flinke trek, maar je kunt natuurlijk ook beschaafdere stukjes snijden. Ik doe niet aan beschaafd als het om cheesecake gaat.  Ze zijn op smaak gemaakt met het sap en rasp van twee citroenen, afgewisseld met verse bramen uit de tuin van mijn ouders. De bramen kun je ook vervangen door ander rood fruit, of een mengeling daarvan: denk aan frambozen, blauwe bessen, aalbessen. De bodem is gemaakt van speculaaskoekjes, een hemelse combinatie met citroen en roomkaas, dat beloof ik je!

Inspiratie tip: ik maakte deze lemon cheesecake bars met bramen voor een high tea, in combinatie met de gezonde brownies, luchtige failproof scones met clotted cream en lemon curd, sandwiches en quiches.

Lemon cheesecake bars met bramen

recept
Lemon cheesecake bars met bramen

Ik heb een zwak voor cheesecake, dus ik moet oppassen dat ik niet elke week een nieuwe cheesecake uitprobeer. Dat…

Ingrediënten

Voor een vierkante vorm van 25×25 cm:

  • 250 gram speculaasjes
  • 100 gram ongezouten boter
  • 500 gram roomkaas (monchou bv)
  • 1 ei (L)
  • 75 gram suiker
  • Rasp 2 citroenen
  • Sap 1 citroen
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 100 gram bramen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg de bakvorm met bakpapier. Ik gebruikte een vierkante taartvorm.
  2. Verkruimel de speculaaskoekjes in de blender. Schud de blender tijdens het mixen, maar hou hem wel goed vast;). Smelt ondertussen de boter in een pannetje en meng de fijngemalen koekkruimels hierdoor.
  3. Verdeel de koekkruimels nu over de bakvorm en druk stevig aan met een lepel. Bak de bodem in 5 minuten af in de voorverwarmde oven.
  4. Neem een kom en mix hier de monchou in tot ze zacht is. Meng vervolgens het ei, de suiker, het vanille aroma en citroenrasp en -sap erdoor met een mixer voor een aantal minuten. Giet het vervolgens in de bakvorm.
  5. Neem de bramen en snijd deze als ze te groot zijn door midden. Verdeel deze gelijkmatig over het beslag en duw ze met je vinger in het beslag.
  6. Zet de vorm nu voor 30 minuten in de oven, tot de bovenkant licht begint te kleuren. Laat de cheesecake goed afkoelen en zet vervolgens voor een dag (of minstens 4 uur) in de koelkast om op te stijven. Snijd voor het serveren in blokjes. Het werkt goed om je mes, voor elke keer dat je door de cheesecake bars snijdt, met heet water af te spoelen.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Lemon cheesecake bars met bramen" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

4 berichten over “Lemon cheesecake bars met bramen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *