Je ziet het al aan de grootte en hoogte van deze taart: dit is een heuse heavy cheesecake met bosbessen.
Ik word spontaan gelukkig van het geluid dat mijn vorkje maakt wanneer het door een stuk goede cheesecake glijdt. Want jawel, cheesecake behoort absoluut tot mijn lievelingstaarten. En deze heavy cheesecake met bosbessen behoort nu al tot mijn favorieten. Een echte winnaar voor wanneer het buiten kouder begint te worden. Deze taart vraagt er gewoon om, om op de bank op te krullen met een stuk cheesecake en een flinke schep blauwe bessen saus in je ene hand en een lekkere kop thee in je andere hand.
Maar pas op: wees niet te gulzig. Deze heavy dame is MACHTIG! Je bent gewaarschuwd 😉
waar blijven de eiren die gebruik je niet?
ziet er lekker uit ga ik zeker maken voor de verjaardag van mijn dochtertje
Dank voor je oplettendheid! Het recept is aangepast.
De cheesecake is machtig, maar de structuur ziet er luchtig uit op de foto, is dat ook zo? Ik zoek nl al heel lang naar een luchtige cheesecake, ooit in Shanghai gegeten, dat was de lekkerste ever 😉
Hi Mary, nee deze cheesecake was niet echt luchtig. Was het een afgebakken of een ‘rauwe’ cheesecake die je op hebt in Shanghai? Ik ben nu wel nieuwsgierig geworden 😉
Hoi. Welke roomkaas (merk) kan ik hiervoor het beste nemen? En zou ik ook evt bosbessen uit de vriezer kunnen gebruiken? moet ik ze dan eerst ontdooien? Groetjes Chantalle
Hi Chantalle, in principe kan je alle soorten roomkaas gebruiken. Hou er wel rekening mee dat diepvriesbosbessen vaak wat wateriger zijn.