Op 2 januari dook ik met Rutger de keuken in om deze glutenvrije frambozen cheesecakejes te maken met Philadelphia. Op video. Een gezellige en hilarische middag in de keuken. Mét mijn favoriete soort taart als resultaat: cheesecake. Wat een goed begin van het jaar!
Belangrijker: wat hebben we nou precies gemaakt? Gezien de maand januari en alle goede voornemens van dien koos ik voor een bewuster recept. Met minder vet, minder suiker, maar wel su-hu-perlekker. Door Philadelphia light te combineren met Griekse yoghurt (0% vet) hou je die echte cheesecake-vibe, maar wordt het een stuk verantwoorder. Daar houden we van in januari, maar natuurlijk ook tijdens de rest van het jaar! Daarnaast heb je ze ook zó gemaakt. Check onze video maar eens:
Ik daag jou uit om ook aan de slag te gaan met Philadelphia. Als diehard cheesecake-fan ben ik reuze nieuwsgierig naar jullie creaties! Deel jullie cheesecakes daarom via social media met de hashtag #MijnPhiladelphiaCheesecake. En psssst, tag mij ook even als je deze fijne frambozen chocolade cheesecakejes maakt.
Dit artikel is gesponsord door Philadelphia. Ik schrijf alleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
Heerlijk!
Hoi Mariette,
Deze taartjes zien er heerlijk uit! Helaas ben ik allergisch voor noten.. Heb je een suggestie waarvoor ik de amandelen zou kunnen vervangen?
Groetjes, Lotte
Dankjewel Lotte! Oei, dat is wel jammer omdat de noten de bodempjes goed stevig maken. Ik denk dat je met een grotere hoeveelheid geraspte kokos ook een heel eind komt! Je zou het ook altijd met zaden/pitten/havermout kunnen proberen.
Wat een mooi dessert, maar mijn kleindochter heeft ook nog een lactose-gluten allergie, hoe kan ik dit oplossen
Geen probleem! Er is ook een lactosevrije variant van Philadelphia, dit zou je kunnen combineren met een soya yoghurt bijvoorbeeld. Dan kan je kleindochter ook lekker meegenieten 🙂