Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Mojito Genoise taart

Zoetrecepten

Hou je van mojito’s? Dan vind je deze Mojito Genoise taart vast fantastisch om te maken. Het is een recept van Lorraine Pascale, een Brits model én kok. De taart is gemaakt van een ontzettend luchtig beslag, daartussen zit een zoete muntsiroop, om de taart zit een botercrème gesmeerd en daarop zitten stukjes gekarameliseerde pecannootjes geplakt.

Ik moet je wel waarschuwen: je bent lang bezig met deze bewerkelijke taart. Maar het resultaat mag er dan ook zijn. Mojito time!

Zoetrecepten

Mojito Genoise taart

Door | 120 minuten | 16 personen

Dit heb je nodig

    Voor de suikersiroop:

    • 150 gram bruine basterdsuiker
    • 40 ml water
    • Sap en geraspte schil van twee limoenen
    • 80 ml witte rum
    • Een hand verse muntblaadjes

    Voor de cake:

    • 260 gram fijne kristalsuiker
    • 115 gram ongezouten boter (gesmolten en afgekoeld)
    • 260 gram bloem
    • 6 opgeklopte eieren

    Voor de botercrème:

    • 100 gram ongezouten boter
    • 100 gram poedersuiker
    • Een paar druppels vanille extract
    • Sap en geraspte schil van 1 limoen

    Voor de pecannotencrumble:

    • 200 gram fijne kristalsuiker
    • 200 gram pecannoten

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een springvorm in (20cm) waarna je hem beplakt met bakpapier.
    2. SUIKERSIROOP. Je kunt het beste de suikersiroop als eerste maken; zo kunnen de smaken goed intrekken. Doe het water, citroensap, de rum en de suiker in een steelpan en verwarm het op een lage temperatuur. Laat het opstaan tot de suiker erin opgenomen is en kook het dan nog een aantal minuten tot het geheel dikker wordt.Voeg de muntblaadjes en de citroenrasp toe en zet het weg.
    3. CAKEBESLAG. Vul een grote pan voor een derde met water. Zorg dat het water kookt en verwijder de pan dan van het vuur. Zet er een hittebestendige kom overheen (mag het water niet raken) en mix hier de suiker en eieren in. Op deze manier krijg je een extra lichte en zachte cake. Mix het voor ongeveer 10 minuten boven het hete water en daarna nog 5 minuten van het hete water af. Het eimengsel is klaar wanneer je een lepel van het eimengsel terug kunt laten vallen in de kom en het een paar secondes duurt voor het zich weer mengt.
    4. Voeg de gesmolten boter aan de zijkanten van het eimengsel toe. Wanneer je het er gewoon ingooit gaat al de lucht uit het mengsel. Je moet nu rustig heen en weer schudden met de kom, waardoor je het mengsel als het ware over elkaar heen vouwt en op deze manier de boter erdoor mengt.
    5. Na deze taferelen kun je de bloem toevoegen en dit rustig door het beslag mengen. Hierna kan het beslag in de springvorm. De cake moet 30-35 minuten in het midden van de oven tot een licht gouden kleur bakken.
    6. Met een ijzeren prikker kun je in het midden van de cake controleren of hij gaar is (komt de prikker er schoon uit?). Laat de cake 10 minuten afkoelen en haal hem daarna voorzichtig uit de springvorm zodat hij verder af kan koelen. Zodra de cake is afgekoeld, moet je hem horizontaal door midden snijden.
    7. BOTERCRÈME. Doe de boter, poedersuiker en het vanille extract in een kom en mix dit tot er een glad mengsel ontstaat. Nu kun je de limoenrasp en het sap toevoegen naar smaak.
    8. In elkaar zetten: pak een bord of plateau waar je de taart op wil serveren. Smeer er wat buttercream overheen zodat de taart niet kan gaan schuiven. Zet hier de onderste kant van de cake op en smeer deze in met de suikersiroop. Doe hier een schep buttercream bovenop en smeer het netjes uit over de cake tot het glad en recht is.
    9. Neem de bovenste helft van de cake, met de gesneden kant naar boven, en smeer deze ook goed in met de suikersiroop. Leg hem nu boven op de met botercrème besmeerde bodem.
    10. Smeer nu de hele cake in met botercrème, bovenkant en zijkanten. Zorg dat je het overal even dik en glad verdeeld. Zet de taart nu een kwartier in de koelkast zodat de botercrème weer steviger kan worden.
    11. PECANNOTENCRUMBLE. Beleg een bakplaat met bakpapier. Doe de suiker in een pan op laag vuur en laat het smelten. Raak het zo min mogelijk aan. Als de suiker gesmolten is, moet je het aan de kook brengen voor 1 minuut (let op dat het niet verbrandt). Als er suiker aan de zijkanten van de pan blijft zitten moet je een bakkwastje met water natmaken en het eraf vegen. Houd een paar pecannoten apart. Voeg de nootjes toe aan de gesmolten suiker en giet het op de bakplaat.
    12. Als het afgekoeld moet je het geheel in een blender gooien en vermalen tot broodkruimels. Haal de taart weer uit de koelkast en plak de zijkanten van de taart zo vol mogelijk met de vermalen pecannoten. De bovenkant van de taart kun je versieren met losse pecannootjes en limoenpartjes.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Mojito Genoise taart" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    5 antwoorden op “Mojito Genoise taart

    1. Hey Mariette!

      Wat leuk dat je je (geheime) blog hebt gedeeld! Dit moet je inderdaad niet geheim houden! Je blog ziet er namelijk heel goed uit 🙂 Ik zal je linkje delen op twitter, misschien helpt dat ook met de bezoekersaantallen 🙂

      groetjes

      Seren

    2. Hoi Mariëtte!
      Ik wil deze taart graag gaan maken, maar vroeg mij af of je wel witte rum gebruikt hebt aangezien de taart in het midden zo donker van kleur lijkt (waar de cake is ingesmeerd met suikersiroop). Of heb je misschien donkere suiker gebruikt?

      Groetjes Romy

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.