Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Glutenvrije ‘kokos’cake

Zoetrecepten

Healthy baking queen en gastblogger Melissa is weer voor jullie de keuken ingedoken en is aan de slag gegaan met mijn favoriete ingrediënt: kokos! Ze maakte een glutenvrije ‘kokos’cake, terwijl kokos toch echt niet terug te vinden is in het beslag. Is je nieuwsgierigheid gewekt?

Door Melissa. De zomer is nu (helaas!) echt afgelopen. Om toch iets langer in de zomerse sferen te blijven, maakte ik op de laatste zonnige dag nog een typisch zomerontbijtje. Hiervoor gebruikte ik één van mijn favoriete ingrediënten: kokos. Het maakt voor mij niet uit wat voor eten het is, als er kokos in zit ben ik verkocht. Deze keer heb ik een goed vullende kokoscake gebakken.

Het interessante aan dit recept is dat de kokos niet terug te vinden is in het cakebeslag. Het zit namelijk alleen maar in de smeuïge laag bovenop de cake. Dit is overigens voldoende om de hele cake een ultieme kokossmaak te geven. Hierdoor is het ideaal wanneer je snel een ontbijt nodig hebt.

Tijdens het maken van deze foto’s heb ik havermeel gebruikt. Mocht je de cake nog net iets meer smaak willen geven, kun je ook amandelmeel gebruiken. Eetsmakelijk!

Glutenvrije kokoscake

Glutenvrije kokoscake

Zoetrecepten

Glutenvrije ‘kokos’cake

Door | 30 minuten + baktijd | 15 personen

Dit heb je nodig

    CAKE 

    • 250 gram havermout of amandelmeel
    • 3 eieren
    • 250 ml amandelmelk
    • 6 el honing
    • 40 gram kokosolie (gesmolten)
    • 1 tl bakpoeder
    • 1 tl baking soda
    • Snuf zout

    KOKOSLAAG

    • 50 gram kokosolie
    • 25 ml amandelmelk
    • 125 gram kokosbloesemsuiker
    • 50 gram geraspte kokos

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een 20x20cm bakvorm met bakpapier.
    2. Mix de havermout in een blender tot havermeel. Voeg het bakpoeder, bakingsoda en zout toe.
    3. Klop in een andere kom de eieren. Meng dit met de honing, de gesmolten kokosolie, en amandelmelk. Klop het nog een keer.
    4. Meng beide kommen door elkaar en spatel tot een glad beslag. Schenk het beslag in de bakvorm.
    5. Bak de kokoscake in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
    6. Nu kun je de kokoslaag maken. Meng de gesmolten kokosolie, amandelmelk, kokosbloesemsuiker en de kokos.
    7. Smeer dit mengsel over de bovenkant van de gare cake en bak de cake nog eens 5 minuten in de oven.
    8. Laat de cake goed afkoelen en geniet!
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Glutenvrije ‘kokos’cake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    2 antwoorden op “Glutenvrije ‘kokos’cake

    1. Dit ziet er super heerlijk uit!!! Welke kokosbloesemsuiker gebruik jij? Ik had laatst palmsuiker en voor het eerst gooide ik mijn ‘baksel’ weg, was echt niet te eten.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.