Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Smokey stokbrood van de BBQ

Zoetrecepten

Voor n keer geen toetje van de BBQ, maar wel een ander bakgerecht:

smokey stokbrood

.

Dit was 100% het project van Eline en toen ik voor onze BBQ-sessie aankwam had het deeg al een flinke rijs-sessie achter de rug.Qua structuur zat dit stokbrood voor mij een beetje tussen ciabatta en gewoon stokbrood in. Je bakt het af n de BBQ, dus je moet een oven van je BBQ kunnen maken om er dit smokey stokbrood uit te kunnen toveren. De

rokerige BBQ-oven

geeft het brood een hele fijne bijsmaak. Superlekker om te dippen in een beetje olie of gewoon als bijgerecht tijdens deBBQ.

Smokey stokbrood van de BBQ


KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN


De hele zomer kun je elke

sweet friday

een toet van de BBQ verwachten. Samen met vriendinnetje en bbq-queen Eline ben ik losgegaan op de BBQ om heel veel toetjes en desserts voor jullie tevoorschijn te toveren. Hier heb ik een fijne sfeervideo van gemaakt, met een pr sneak peeks van recepten. De rest blijft nog geheim tot je ze op vrijdag online ziet komen. Deel jouw favo BBQ recept in de comments! Ik ben heel benieuwd.


Nieuwsgierig naar de andere BBQ toetjes?

Je vindt ze hier allemaal.

Zoetrecepten

Smokey stokbrood van de BBQ

Door | 60 minuten | 4 personen

Dit heb je nodig

 • 350 ml lauw kraanwater
 • 5 gram gedroogde gist
 • 550 gram bloem
 • 10 gram zout
 • 1 tl olie
 • 500 ml kokend water

En zo doe je het

 1. Mix water, gist, bloem en zout8 minuten op de laagste stand in de staande mixer tot een zacht en soepel deeg.
 2. Vet een kom in met de olie en doe het deeg erin. Dek af met vershoudfolie een nacht rijzen in de koelkast f ga voor de shortcut en laat het 1 uur op kamertemperatuur rijzen tot het zich heeft verdubbeld. Eline ging voor de nachtvariant.
 3. Als je de shortcut hebt genomen: bestuif het aanrecht met bloem en rol het gerezen deeg hier op uit (ongeveer 15x20cm). Vouw het deeg weer naar binnen toe en leg hetopgevouwen deeg terug in de kom. Laat nog 1 uur rijzen.
 4. Verdeel het deeg in drie gelijke rechthoeken en rol van elk stuk een stokbrood van 30 cm lang. Leg de naad naar beneden en plaats de broden op een met bakpapier beklede bakplaat. Ze moeten minstens 10 cm uit elkaar liggen. Trek het bakpapier tussen de broden een beetje omhoog zodat ze niet tegen elkaar aan kunnen bakken in de oven.
 5. Bestrooi met een beetje bloem en eventueel wat pitten of zaden.Bedek met vershoudfolie en laat nog een uur rijzen tot het deeg bijna verdubbeld is.
 6. Verwarm de BBQ voor op 230 C. Maak een aantal ondiepe inkepingen op elk brood. Bak de broden in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.


Enjoy lieve zoetjes! Heb jij dit smokey stokbrood van de BBQgemaakt? Laat in decomments weten wat je er van vond of deel jouw fotovia mijn

Facebookpagina

of

Instagram

met de hashtag #zoetrecepten. Elke week deel ik het mooiste kiekje op Insta. LIKE! XO

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Smokey stokbrood van de BBQ" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *