Afgelopen woensdag verklapte ik in het recept voor nougatine al dat ik binnenkort een zeer lekker taartje met jullie deel waar je o.a. de nougatine voor nodig hebt. Deze mokka crème is deel 2 in de reeks. Kunnen jullie al raden wat er binnenkort online komt?
Ik gebruikte het recept uit Rutger Bakt als basis voor deze crème en zette het naar mijn eigen hand om er echt de lekkerste mokka crème van te maken die je ooit geproefd hebt. Mijn hele familie kon er maar niet over ophouden hoe ongelofelijk lekker deze mokka crème wel niet was. Het is wel een klusje om de crème te maken, omdat je eerst een banketbakkersroom maakt, vervolgens een simpele botercrème en deze combineert met gezoete espresso. Maar geloof me: het resultaat is het zó waard!
Let wel op: de hoeveelheid is voor een flinke taart, met zeker drie – vier lagen. Voor een kleinere taart kun je beter de helft van het recept maken.
Hihi, ik herinner me dat ik vele jaren geleden eens zo’n soort recept volledig liet mislukken :p We zijn nu toch al een tijdje verder, misschien moet ik het nu nog eens proberen met dit recept 😉
Haha, herkenbaar. Was ‘ie geschift of gewoon uit verhouding qua smaak? Zeker nog eens proberen, deze was ZO lekker!
Vorig jaar in juni de ferrero rocher taart gemaakt voor de verjaardag van mijn vader, nu ik dit zie staat er dus een mokkataart op de agenda. 😉 Lijkt me erg lekker!
En mokkataart klinkt ook als een geniaal idee! Deze mokkacrème was onderdeel van de hazelnootschuimtaart die ik voor mijn vaders verjaardag maakte 😀 Toevallig!
http://www.zoetrecepten.nl/recepten/klassieke-hazelnootschuimtaart/
Ik heb met deze crème en biscuittaart al 3x een mokkataart gemaakt. Met vele complimenten!
Het is echt een makkelijk recept. En niet zo zwaar als “normale” mokkacrème. Ik kan hem iedereen aanraden!
Super om te horen! Ik blijf ‘m ook onweerstaanbaar lekker vinden.
Hoi Mariette,
Wanneer je deze creme maakt en in een (bruids)taart doet als vulling, moet de taart dan in de koelkast bewaard worden of hoeft dat niet?
Hi Karlijn, dat raad ik wel aan ja, of in ieder geval op een koele plek. Je wilt natuurlijk niet dat je cake uitdroogt. Hoe lang moet je de taart/crème bewaren?
Bedankt voor je antwoord, ik maak de taart op donderdag, we eten m op vrijdag. Ik maak een 3 laags taart, met 3 keer een verschillende vulling. De rest van de vullingen hoeven niet in de koelkast bewaard te worden dus daarom maak ik liever een mokkacreme die niet in de koeling hoeft. 🙂
Hoi Mariëtte, ik vraag me af wat je bedloelt met espressopoeder. Is dat gewoon instant espresso van bijvoorbeeld Nescafé ?
Yes, dat bedoel ik inderdaad! Oplospoeder dus eigenlijk 🙂
De smaak is prima, echter bij mij gaat het schiften op het moment dat de banketbakkersroom toegevoegd wordt.
Wat kan hier de oorzaak van zijn?
Wat zonde! In principe gaat iets in de schift als de substanties die je mengt niet dezelfde temperatuur zijn. Het kan ook helpen door eerst een kleine hoeveelheid toe te voegen, zodat het rustiger kan wennen. En daarna steeds meer tot je het volledig hebt gemengd.
Kan de espresso (bij gebrek aan een apparaat) ook van oplospoeder gemaakt worden?
Zeker weten! Hier ook geen apparaat, dus ik doe het ook met oplospoeder.
als je botercreme in de schift gaat, kun je dat oplissen door je (metalen) kom in heet water te zetten en het mengsel goed te roeren. doordat de boter dan iets smelt, kan het het vocht weer beter opnemen.
In het begin kan het lijken of het erger wordt, maar gewoon doorroeren!
daarna weer af laten koelen, zodat het weer steviger wordt.
Klopt helemaal 🙂
Super leuk recept! Maar is dit genoeg om een 28 cm schnitt te maken? Met 2 lagen crème. Groetjes!
Hi Jara, nee dan zou ik twee keer de hoeveelheid maken.
Hoi, na m’n tweede keer hazelnootschuimtaart (mmm) heb ik nog crème (en nougatine) over. Ik wil daar nog wel wat anders mee maken. Heb je nog tips? En hoe lang kan ik de crème nog bewaren denk je?
Leftover mokka crème is nooit verkeerd! Je kunt het gebruiken als topping voor een cake of muffin, of tussen twee zandkoekjes smeren óf kleine schuimgebakjes maken met schuimpjes! Of in een eton mess verwerken als toetje.. Mmm!
ik wil graag de hoeveelheid banketbakkersroom weten die moet gebruiken bij her recept voor de mokkacreme ik kan dat niet vinden
m.vr.gr anton
Hi Anton, als je op het linkje klikt van de banketbakkersroom, dan ga je naar het recept toe dat hier precies voldoende voor is. Dat is 350 gram banketbakkersroom.