Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Zo maak je de lekkerste mokka crème

de lekkerste mokka crème

Afgelopen woensdag verklapte ik in het recept voor nougatine al dat ik binnenkort een zeer lekker taartje met jullie deel waar je o.a. de nougatine voor nodig hebt. Deze mokka crème is deel 2 in de reeks. Kunnen jullie al raden wat er binnenkort online komt?

Update: check mijn recept voor klassieke hazelnootschuimtaart hierrrr.

Ik gebruikte het recept uit Rutger Bakt als basis voor deze crème en zette het naar mijn eigen hand om er echt de lekkerste mokka crème van te maken die je ooit geproefd hebt. Mijn hele familie kon er maar niet over ophouden hoe ongelofelijk lekker deze mokka crème wel niet was. Het is wel een klusje om de crème te maken, omdat je eerst een banketbakkersroom maakt, vervolgens een simpele botercrème en deze combineert met gezoete espresso. Maar geloof me: het resultaat is het zó waard!

Let wel op: de hoeveelheid is voor een flinke taart, met zeker drie – vier lagen. Voor een kleinere taart kun je beter de helft van het recept maken.

de lekkerste mokka crème

Zoetrecepten

Zo maak je de lekkerste mokka crème

Door | 40 minuten

Dit heb je nodig

  • 1 recept voor banketbakkersroom
  • 300 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 40 milliliter espresso
  • 1 theelepel espressopoeder
  • 25 gram bruine basterdsuiker

En zo doe je het

  1. Bereid de banketbakkersroom volgens het recept en laat volledig afkoelen.
  2. Neem een kom en mix hier de boter met het poedersuiker luchtig en romig in. Mix vervolgens de banketbakkersroom er doorheen tot het een gladde massa is geworden.
  3. Zet 40 milliliter espresso en los hier een theelepel espressopoeder in op en 25 gram bruine basterdsuiker. Laat dit volledig afkoelen en mix het dan ook door de crème heen. Proef of je de koffiesmaak sterk genoeg vindt, anders kun je nog 10 milliliter meer toevoegen.
  4. Als het goed gemengd is, is je mokka crème klaar! Bewaar koel voordat je de crème gebruikt en mix hem weer even door als je hem uit de koelkast haalt.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Zo maak je de lekkerste mokka crème" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

50 antwoorden op “Zo maak je de lekkerste mokka crème

  1. Hihi, ik herinner me dat ik vele jaren geleden eens zo’n soort recept volledig liet mislukken :p We zijn nu toch al een tijdje verder, misschien moet ik het nu nog eens proberen met dit recept 😉

  2. Vorig jaar in juni de ferrero rocher taart gemaakt voor de verjaardag van mijn vader, nu ik dit zie staat er dus een mokkataart op de agenda. 😉 Lijkt me erg lekker!

  3. Ik heb met deze crème en biscuittaart al 3x een mokkataart gemaakt. Met vele complimenten!
    Het is echt een makkelijk recept. En niet zo zwaar als “normale” mokkacrème. Ik kan hem iedereen aanraden!

  4. Hoi Mariette,
    Wanneer je deze creme maakt en in een (bruids)taart doet als vulling, moet de taart dan in de koelkast bewaard worden of hoeft dat niet?

      1. Bedankt voor je antwoord, ik maak de taart op donderdag, we eten m op vrijdag. Ik maak een 3 laags taart, met 3 keer een verschillende vulling. De rest van de vullingen hoeven niet in de koelkast bewaard te worden dus daarom maak ik liever een mokkacreme die niet in de koeling hoeft. 🙂

    1. Wat zonde! In principe gaat iets in de schift als de substanties die je mengt niet dezelfde temperatuur zijn. Het kan ook helpen door eerst een kleine hoeveelheid toe te voegen, zodat het rustiger kan wennen. En daarna steeds meer tot je het volledig hebt gemengd.

  5. als je botercreme in de schift gaat, kun je dat oplissen door je (metalen) kom in heet water te zetten en het mengsel goed te roeren. doordat de boter dan iets smelt, kan het het vocht weer beter opnemen.
    In het begin kan het lijken of het erger wordt, maar gewoon doorroeren!
    daarna weer af laten koelen, zodat het weer steviger wordt.

  6. Hoi, na m’n tweede keer hazelnootschuimtaart (mmm) heb ik nog crème (en nougatine) over. Ik wil daar nog wel wat anders mee maken. Heb je nog tips? En hoe lang kan ik de crème nog bewaren denk je?

  7. In het recept zie ik staan 40 ml espresso en op de volgende regel 1 theelepel poeder.
    Wat bedoel je hier precies?
    40 ml water waar je het poeder in oplost?
    Of juist 40 ml al gemaakte espresso en dan nog een theelepel poeder extra erbij?

  8. Hoi Mariëtte,
    Als deze taart wordt zoals de tekst belooft, dan wordt het mijn lievelingstaart!
    Vroeger bij feestjes thuis kregen wij vaak van dit soort gebakjes. Die waren echt heerlijk!

    Dus deze taart gaan we proberen te maken met behulp van de net aangeschafte keukenrobot. Misschien een domme vraag, maar wat is espressopoeder? Je bedoelt toch niet de maling waarvan je espresso zet? Is het kant en klaar poeder net zo iets als Nescafé? Waar kun je het kopen?

    Bedankt vast voor je antwoord.

    Groetjes Ronald

    1. Ha Ronald, wat leuk om te horen! Ik hoop dat ‘ie aan je (hoge) verwachtingen voldoet :). Ik bedoel inderdaad oplosbaar espressopoeder. Vind je gewoon in de super bij alle koffie! Bakse en let me know wat je ervan vond!

    1. Ha Amanda. Mokka kan twee dingen betekenen: een bepaalde soort koffieboon óf een crème op basis van hele sterke koffie zodat deze een goede smaak meekrijgt. Daarom gebruik ik het liefst espressopoeder, maar het staat je vrij om een andere oplosbare soort koffie te gebruiken! Let wel op dat het gemaakt is van pure koffiebonen, want een ‘Mokka koffie’ kan ook een chocolademelk met een shot espresso zijn en dat wil je niet in deze crème 🙂

  9. Ik maak mokkacreme of chocoladecreme door slagroom met cacaopoeder of oploskoffie met natuurlijk poedersuiker, door te kloppen. Gewoon om je vingers bij op te eten.

    1. Dat is een slimme shortcut! Wel een veel luchtigere variant dan deze denk ik? Door de espresso op te lossen in heet water, komt de echte intense smaak vrij. Geldt ook voor cacaopoeder trouwens. Alleen kun je zoveel vloeistof natuurlijk niet door slagroom kloppen 😉

  10. Hallo
    Voor de 2x gemaakt maar schift steeds weet niet wat ik verkeerd doe . De smaak is prima . Kan ik het dan toch nog gebruiken voor tussen een taart te doen

  11. @ Katinka, ergens boven staat de tip om je kom even iets te verwarmen en daarna weer te kloppen. Kloppen mag gerust een half uur in een machine, wordt ie alleen maar luchtiger van.

  12. Hi Mariette, binnenkort een weekje vrij en dus genoeg tijd om heerlijke creaties te maken mbv Zoetrecepten. Dit gaat er zeker 1 van worden!
    Ik heb een vraagje: ik heb een aantal weken geleden koffiebonen in een flesje wodka gedaan en hoop nu mokka essance te hebben. Zou ik dit ook ipv de espresso kunnen gebruiken en zo ja hoeveel?
    Dank je wel trouwens voor al de leuke, maar vooral heerlijke recepten!

    1. Oei, dat vind ik lastig om te zeggen! Ik heb zelf nog nooit mokka extract gemaakt. Een superleuk idee wel! Het beste om dit continu te blijven proeven en zo per halve theelepel op smaak te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.