Ontbijt oergranenballetjes Yeheees! Ik heb een waanzinnig lekker én simpel ontbijtje voor jullie: oergranenballetjes met pindakaas. Een hele fijne variatie op je boterham met pindakaas of je bakje pap in de ochtend, of een goede snack voor onderweg! De balletjes zijn gemaakt met Brinta Oergranen. Dat is een nieuwe granenmix van Brinta met vijf soorten (oer)granen erin: rogge, haver, gerst, tarwe en spelt. Met 0% toegevoegde suikers! De balletjes zitten dus vol vezels en zorgen in combinatie met de pindakaas voor een echte energyboost. En al die verschillende graantjes maken de balletjes lekker crunchy. Ohja en ik maakte ook meteen een chocoversie. Met cacao, dus ze blijven lekker gezond. Scroll maar snel door naar het recept, want je gaat blij zijn als je ziet hoe snel je ze maakt! Dit artikel is gesponsord door Brinta. Ik schrijf alleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer. recept Ontbijt oergranenballetjes Yeheees! Ik heb een waanzinnig lekker én simpel ontbijtje voor jullie: oergranenballetjes met pindakaas. Een hele fijne variatie op je… Printen 5 minuten 20 Ingrediënten Basis 100 gram Brinta Oergranen 125 gram pindakaas 2 eetlepels honing Chocoversie 100 gram Brinta Oergranen 150 gram pindakaas 2 eetlepels honing 2 eetlepels cacao Bereiding Neem een kom en doe hier de Brinta Oergranen, pindakaas en honing in. Mix met een lepel door elkaar tot het volledig gemengd is. That’s it! Nu kun je er balletjes van rollen en aanvallen. Er gaan 20 kleinere balletjes uit, of 10 – 15 grotere. Voor de chocolade versie geldt precies dezelfde bereidingswijze: meng alle ingrediënten samen in een kom tot het een goed gemengd geheel is en rol er vervolgens balletjes van. TIP: In plaats van de cacao kun je natuurlijk ook andere ingrediënten toevoegen zoals gehakte nootjes, zaden, chocolate chips of rozijntjes. ENJOY ZOETJES! Heb jij dit recept voor oergranenballetjes gemaakt? Let me know in de comments of via mijn Facebookpagina, Snapchat of Instagram met de hashtag #zoetrecepten. Vind ik leuk!
Dit lijkt me erg lekker. Ik ga dit weekend de cacao variant maken. Laat je nog weten of ze lukken! Beantwoorden
Beste Mariette, dit recept vind ik op jouw site onder het kopje “gezondigen” en dan “glutenvrij”. Het lijkt me een heerlijk en makkelijk recept! Maar volgens mij is Brinta oergranen absoluut niet glutenvrij. Misschien is het handig om dit er wel bij te vermelden. Beantwoorden
Hi Joyce, dank voor je berichtje. Dat was inderdaad niet de bedoeling, ik heb ze meteen weggehaald bij glutenvrij. Beantwoorden
Ziet er weer lekker uit. De Brinta Oergranen staat al bij ons in huis. (dankzij de lekker recepten hiermee bij Brenda, Anne enMargreet van Chickslovefood) De chocolade uitvoering … moet je de cacao door de granen mengen of kun je het ook, als het balletjes zijn, door de cacao rollen. Krijg je dan ook nog een aardige chocosmaak aan de balletjes? Om het gezond te houden moet je, volgens mij, niet teveel noten e.d. erdoor mengen want dan worden het caloriebommen. Groetjes en smikkel lekker. Beantwoorden
Hi Joke, wat leuk om te horen! Ik meng de cacao door het hele granen & pindakaasmengsel heen. Er doorheen rollen kan natuurlijk ook, maar dan zal de smaak wel minder sterk zijn. Beantwoorden
Haa! Dit is mijn favo snack als ik geen zin heb om naar de winkel te gaan, de ingrediënten heb ik altijd in huis:) Gister een variant met een beetje kokos rasp gemaakt, ook super lekker! X Beantwoorden