Ik heb het al eerder opgebiecht:
homemade granola
is zoiets dat ik
met de lepel uit de pot
eet. Zeker nu ik veel thuis werk gaat de granola er vrij rapjes doorheen.
Maar, verandering van spijs doet (nog meer?) eten, dus kwam ik op het idee van deze
mokka granola
. Een superlekkere granola met koffie-chocoladesmaak en daardoor met een
klein bittertje
erin. Alsof je hele pure chocolade eet, maar dan zonder chocola. Best gezond dus. En to-die-for-lekker in combinatie met een bakje
kokosyoghurt
.
Just saying.
Ingrediënten
- 3 eetlepels kokosolie
- 3 eetlepelsahornsiroop
- 250 gram havervlokken
- 150 gram hazelnoten
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 2 zakjes espressopoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
- Hak de hazelnoten grof en meng ze in een kom met de havervlokken en het cacaopoeder.
- Smelt de kokosolie en honing in een steelpannetje en meng hier het espressopoeder doorheen. Giet dit bij het havermoutmengsel en schep een aantal keren om tot het goed gemengd is.
- Verdeel het over de bakplaat, druk aan en bak af in 15 20 minuten. Laat hierna goed afkoelen. Tijdens het afkoelen zal de granola uitharden en lekker knapperig worden. Bewaar luchtdicht in een goed afgesloten pot.
TIP:
Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan een eetlepel extra honing toe.
Enjoy zoetjes! Heb jij deze mokka granola gemaakt? Laat hieronder, via
Instagram
,
Facebook
ofSnapchat (zoetrecepten)een berichtje achter of een foto met de hashtag #zoetrecepten! LIKE! X Mariette
6 reacties
Ahornsiroop is erg lekker maar helaas ook erg prijzig. Wat voor alternatief zou je aanraden?
Dat is zeker waar. Agavesiroop of honing geven je hetzelfde effect!
Hij staat nu af te koelen, en wat ruikt het heerlijk! Wat een goede variant op jouw andere granola-recept welke hier favoriet is!
Yehes, fijn om te horen! Dat vond ik zelf ook 😀 enjoy!
Heb je misschien ook een veranger voor de espressopoeder? Ik ben namelijk anti koffie ivm de bittere smaak.
Leuke website heb je trouwens!
Hi Martine, dan kan je gewoon een extra lepel cacaopoeder toevoegen! Dan heb je een choco granola 🙂