Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Zo maak je knapperige bacon

Zo maak je knapperige bacon

Vandaag geen recept voor knapperige snoepjes of koekjes, maar iets veel grandiozers. Knapperige bacon. Yes, dat lees je goed! Ik ga je uitleggen hoe je échte crunchy, crispy, krokante, knapperige bacon maakt. Want van zo’n slappe, vette lap spek wordt niemand blij.

Knapperige bacon smaakt fantastisch bij een salade of soepje, maar je kunt het ook combineren met zoete gerechtjes. Brokkel wat stukjes over verse muffins met ahornsiroop of zelfs over je brownies. Die gekke Amerikanen doen het allemaal en ik geef ze geen ongelijk.

Benieuwd hoe je het nu precies kunt combineren? Check dit heerlijke groene asperge soepje waar deze bacon shinet als topping OF mijn epic crispy birthday cake.

Zo maak je knapperige bacon

Zoetrecepten

Zo maak je knapperige bacon

Door | 20 minuten

Dit heb je nodig

  • Plakjes bacon of ontbijtspek
  • Aluminiumfolie
  • Keukenpapier

En zo doe je het

  1. Beleg een bakplaat met aluminiumfolie. Gebruik een schaal of vorm met hogere randen om een ondergespatte oven te voorkomen.
  2. Leg de plakjes bacon/spek op het aluminiumfolie, zorg ervoor dat ze een beetje uit elkaar liggen. Ze mogen elkaar absoluut niet overlappen. Als je een grote hoeveelheid bacon lekker knapperig wilt afbakken, kun je dat beter in een aantal losse ladingen doen. Geduld is een schone zaak 😉
  3. Zet de oven aan op 200 graden en zet de bakplaat met de bacon in het midden, de oven hoeft niet voorverwarmd te zijn. De baktijd is afhankelijk van de dikte van je bacon/spek. Dunne plakjes hebben ruim 10 minuten nodig, maar iets dikkere plakjes zeker 15-20 minuten. Hou het dus goed in de gaten: de bacon is klaar als ze mooi donkerrood kleurt.
  4. Leg de bacon dan op een keukenpapier en dep het vet er vanaf. Even af laten koelen en je hebt mega krokante, knapperige bacon.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Zo maak je knapperige bacon" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

6 antwoorden op “Zo maak je knapperige bacon

  1. Hoi
    Ik bak de bacon uit in een droge koekenpan, eerst op laag vuur tot het vet uit de bacon begint te smelten..daarna het vuur hoger tot ze krokant zijn
    Het is lekker om ze te dippen in bessen jam of met kerriesaus
    trouwens, leuke website ik kijk er vaak op
    groetjes
    Shari

  2. Hi ik gebruik mijn magnetron veelvuldig maar ook hiervoor ik neem bakpapier (1 vel in 4-en ongeveer) en vouw er een soort waaiertje van iets breder dan de reepjes spek en leg ze om en om in het waaiertje ongeveer 8-10 plakjes –> in de magnetron op 800 watt voor 1.5 minuut even omdraaien en weer 1.5 minuut pas op heet en het vet druipt eruit –> uit laten druipen op keukenpapier, veel succes

  3. Of neem een paar flinke cappuccino-koppen en bekleed ze met bacon – en dan in de oven (let op of het kopje daar tegen kan!). Bacon-bakjes die je vervolgens weer kan vullen met iets lekkers. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.