Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Saucijzenbroodjes

Zoetrecepten

Saucijzenbroodjes zijn van die dingen die bij de winter horen. 

Grote kom soep, warme choco, of gewoon alleen een saucijsje (of twee).

Ik maak dit echt vaak: op verjaardagen, feestjes, maar het is ook ideaal voor late eters: hup een saucijsje uit de vriezer, afbakken et voilà. Ik was best verbaasd toen ik ontdekte hoe makkelijk je ze zelf maakt. Gewoon met plakjes roomboterbladerdeeg en gekruid gehakt. Rollen, dichtklappen en klaar.

Als je een flinke hoeveelheid tegelijk maakt vries je ze gewoon in tot het moment van gebruik. Ik vond een recept van Yvette van Boven en maakte er een paar kleine aanpassingen in. Het zijn de kaneel/ speculaaskruiden en nootmuskaat die de kruidige saucijzenbroodjessmaak brengen. Naar eigen smaak kun je iets extra toevoegen of weglaten.

Saucijzenbroodjes

Zoetrecepten

Saucijzenbroodjes

Door | 20 minuten | 20 personen

Dit heb je nodig

    VULLING

    • 1 kg rundergehakt
    • 1 ei
    • 2 el mosterd
    • 3 el ketchup
    • 75 ml sojasaus
    • 1 el worcestersauce
    • Scheut tabasco
    • 1 tl speculaaskruiden
    • 1 tl kaneel
    • 1 tl nootmuskaat
    • Paneermeel, flinke hand

    BUITENKANT

    • 20 plakjes roomboterbladerdeeg
    • Melk

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven op 180 graden en beleg twee bakplaten met bakpapier.
    2. Ontdooi de bladerdeegvelletjes.
    3. Kneed alle ingrediënten voor de vulling door elkaar. Rol per plakje bladerdeeg een rolletje van het gehakt.
    4. Leg het velletje bladerdeeg met de niet plakkerige kant naar beneden en leg het worstje in het midden van het velletje (aan de plakkerige kant dus).
    5. Vouw het bladerdeeg dicht. Druk rondom aan met een vork zodat het saucijsje mooi dicht zit. Maak zo alle bladerdeeg en gehakt op.
    6. Bestrijk met een beetje melk voor een mooi kleurtje. Bak de saucijsjes in 25 minuten af in de oven.
    7. Tadaaa! PS: die mini saucijsjes die bij de supermarkt liggen? Da’s dus zo’n saucijsje maar dan in drieën gesneden voor het afbakken.

    TIP: De gehaktstaafjes zijn perfect in te vriezen! Dan kun je de broodjes later vouwen en afbakken.

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Saucijzenbroodjes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    7 antwoorden op “Saucijzenbroodjes

    1. Hallo, wat een leuke site, zó inspirerend! Als je mooi gevulde broodjes wilt kun je een beetje soezendeeg door het worstdeeg mengen. Dan worden ze echt als van de bakker, maar wel naar eigen smaak.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.