Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Knapperige kikkererwtensnack

Zoetrecepten

Er heerst een soort hype rondom peulvruchten. Nu vind ik zelf bijna alles lekker, maar thuis heb ik een panel zéér kritische proevers. Ze aan een gezond knapperig kikkererwtensnackje krijgen leek me ideaal. Tijdens de bakmarathon afgelopen juli probeerden we het uit.

Twee variaties: de grote mensen variant met chili-flakes en de meer kidsproof versie met Parmezaanse kaas. De truc is dat ze lang genoeg in de oven moeten liggen om echt knapperig te worden. Ze zijn dus écht lekker…en heel, heel makkelijk. Een briljant knapperig kikkererwtensnackje. Kijk maar!

Knapperige kikkererwten

Zoetrecepten

Knapperige kikkererwtensnack

Door |

Dit heb je nodig

    Kidsproof met parmezaanse kaas

    • 1 blik kikkererwten (400g) uitgelekt
    • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
    • Peper uit de molen
    • 1 eetlepel olie

    Pittig met chiliflakes

    • 1 blik kikkererwten (400g) uitgelekt
    • ½ theelepel zout(flakes)
    • ½ theelepel chiliflakes
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1 eetlepel olie

    En zo doe je het

    1. Laat de kikkererwten uitlekken. Roer de kikkererwten om in een kom met de olie en de kruiden en/of kaas.
    2. Leg de kikkererwten op een met bakpapier belegde bakplaat en bak af in de oven op 200 graden, in ruim een half uur. Halverwege roer je de kikkererwten een beetje om.
    3. Proef na een half uur of de kikkererwten al lekker knapperig zijn. Als dat niet het geval is, moeten ze nog even.

    TIP: Ik bak deze snack zelf altijd af in de airfryer die ik nu bijna een jaar heb. Dan zijn ze op 180 graden klaar, in ongeveer 20 minuten.

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Knapperige kikkererwtensnack" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    8 antwoorden op “Knapperige kikkererwtensnack

      1. Ze ‘ ploffen’ soms inderdaad. Dat is niet erg. Wel een goed moment om te checken of ze niet te hard worden en gelijk verdeeld zijn in de oven. Als het lastig is kun je het afdekken met aluminium folie.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.