Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

10x inspiratie met lemon curd

Zoetrecepten

Wat zetten jullie voor lekkers op tafel in het Paasweekend? Wanneer ik aan Pasen in eten denk, denk ik aan lemon curd. Daarom heb ik 10 recepten verzameld waar je onuitputtelijke lemon curd inspiratie uit kunt halen! Want aan die lekkere laagjestaart met kokos en lemon curd (die ik nog steeds niet op de foto heb kunnen zetten), hebben jullie nu niks. Na het Paasweekend wel, I promise!

Oh en niet te vergeten voor je aan dit rijtje vol lekkers begint: hier vind je het lekkerste recept voor lemon curd.

Lemon meringue taart
Deze heerlijke taart van Uit Paulines keuken, gevuld met lemon curd, is een echte klassieker. Vreemdgenoeg heb ik deze taart zelf nog nooit gemaakt, terwijl ik ‘m altijd onweerstaanbaar lekker vind.

Lemon curd cupcakes
Een twist op de klassieke lemon meringue pie. Zijn ze niet prachtig? Het recept komt van de onwijs leuke site TheBakerChick, waar je nog veel meer gave inspiratie kunt vinden.

 

Scones met lemon curd
Zowel scones als muffins kun je naar mijn mening perfect combineren met lemon curd. En laten we daarbij ook vooral de clotted cream niet vergeten. Echt een tip voor een koningsontbijtje of een heerlijke high tea.

Chocolade paaseitjes met kwark en lemon curd
Hoe leuk is het om deze homemade paaseitjes op tafel te kunnen zetten? Creatieveling Laura van Laura’s Bakery bedacht dit lekkere toetje.

Lemon fudge pies
Mmmm, een friszuur fudgie taartje met een topping van Griekse yoghurt en lemon curd met een bodem van bastognekoeken. Need I say more? Dank aan Kleinstukjedan.nl voor dit heerlijke recept.

Crèpetaart met lemon curd
Aan een taart, opgebouwd uit crèpes, kun je om te beginnen al weinig verkeerd doen. En als je er dan ook nog eens lemon curd tussen smeert, heb je de hoofdprijs te pakken. Wat een fantastisch recept van Betty’s kitchen!

Citroen cheesecakes in een glaasje
Een snel lekkertje, zoals Brenda van Brenda Kookt het zelf noemt. Makkelijk om vooruit te maken wanneer er eters komen of wanneer je gewoon snel zin hebt in wat lekkers!

Macarons met lemon curd vulling
Overduidelijk één van mijn favorieten uit dit rijtje: een goddelijke macaron, met een misschien nog wel goddelijkere vulling. Puur genieten!

Madeleines gevuld met lemon curd
Op vakantie in Frankrijk zijn madeleines altijd een van mijn favo guilty pleasures. Maar, geen madeleine zonder lemon curd. Dat vind ik zo’n hemelse combi! Op Tarte taart An zag ik dit slimme recept voor madeleines en lemon curd in één. Even better!

Schuimgebakjes met lemon curd
Ik kon het niet laten, nog een receptje van Laura’s Bakery. Deze schattige schuimgebakjes zijn ideaal wanneer je nog wat lemon curd over hebt  of wanneer je nog een extra’tje zoekt om bij een high tea te serveren. Het knapperige van de schuimpjes en het zachte zoetzurige van de lemon curd zijn een heerlijke combi.

 

Zoetrecepten

10x inspiratie met lemon curd

Door |

Dit heb je nodig

En zo doe je het

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "10x inspiratie met lemon curd" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

2 antwoorden op “10x inspiratie met lemon curd

  1. nr 11; citroenkwark; maak zelf kwark (doe ik altijd met rauwe melk) of koop gewoon kwark en roer er een paar lepels lemon curd doorheen. Almhof is er nix bij, zo lekker! kun je evt ook weer laten uitlekken in een doek en als vulling gebruiken voor soesjes en dan citroenglazuur er over

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *