Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Zonnebloempittenpasta

zonnebloempittenpasta en zadencrackers

Een perfecte hartige vegan spread voor op brood of een cracker: zonnebloempittenpasta. Rijk aan proteïne en zaden!

Weer toppertje uit het boek Fit Vegan Food. Het stond al zó lang op mijn lijstje om een pasta van zonnebloempitten te maken, dus ik ben hier heel happy mee! Het is heel makkelijk om te maken, je moet er alleen wel wat geduld voor hebben want je moet de zonnebloempitten eerst een nachtje laten weken. Daarna zijn ze ready om te verwerken tot deze smeuïge spread!

De spread smaakt extra lekker op een (verse) pitten- en granencracker. Daarvoor vind je dan weer een recept in mijn boek PUUR ZOET.

Komen de voedingswaarden ook weer, per 100 gram: 477 kcal, 42 gram vet, 8,6 gram koolhydraten, 11,2 gram eiwit.

zonnebloempittenpasta en zadencrackers

Review fit vegan food

REVIEW FIT VEGAN FOOD – NANNEKE SCHREURS & JOSÉ VAN RIELE
Dit boek is een uitkomst voor alle veganisten of vegetariërs die een fitte en sportieve lifestyle onderhouden en goed geïnformeerd willen worden over een gezonde voedingstijl. Het is geschreven door een grappige kenniscombinatie tussen twee mensen: een voedingsdeskundige & orthomoleculair therapeut én een foodie & sportfanaat. Het eerste deel van het boek staat geheel in het teken van informatieverschaffing: hoe kom je aan je eiwitten? Wat zijn plantaardige bronnen van calcium, vitamine D, zink, ijzer jodium? Maar ook aan alle voor- en nadelen van soja, interviews met inspirerende topsporters en verschillende voedingsschema’s op basis van de recepten in dit boek.

Na 70 informatieve pagina’s volgen er ook nog 75 makkelijke, lekkere vegan recepten, zoals de zonnebloempittenpasta hierboven. De recepten zijn in vier hoofdstukken opgedeeld: ontbijt/smoothie, lunch/koude gerechten, diner/warme gerechten en smoothieshots/zoet. De recepten zijn simpel maar mooi gefotografeerd en duidelijk omschreven.

Mijn conclusie: een mooi compleet boek voor sportieve vega(n)s. Alle benodigde informatie over voeding of inspiratie voor recepten is hierin te vinden. Ik kan op mijn beurt persoonlijk niet wachten om de Oreo chocolade muffins te proberen ;). Je koopt het boek voor 20,- euro op Bol.com via deze link.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door Kosmos Uitgevers.

Zoetrecepten

Zonnebloempittenpasta

Door | 10 minuten + voorbereiding | 2 personen

Dit heb je nodig

  • 200 g zonnebloempitten
  • 2 tl grof zeezout
  • 8 zwarte olijven
  • versgemalen peper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • ± 10 kappertjes

En zo doe je het

  1. Laat de zonnebloempitten met het zeezout een nachtje weken in water. Zorg dat de pitten een paar centimeter onder water staan.
  2. Giet de pitten de volgende ochtend af en spoel ze af. Meng ze in een keukenmachine met de olijven, peper, paprikapoeder en olijfolie tot een smeuïg mengsel.
  3. Schep de kappertjes er als laatste doorheen en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Zonnebloempittenpasta" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.