Vegan chocolade’boter’

Zoetrecepten

Ken je de chocoladeboter van vroeger nog? Ik ben aan de slag gegaan voor een meer verantwoorde, vegan variant!Het woordje ‘vegan’ spreekt natuurlijk al tegen dat dit een echte boter is, maar het gaat om het idee.

Wat ik echt mis tijdens mijn suikervrije challenge is chocolade. En chocoladepasta. Ik kon eerst geen manier bedenken waarop ik dat suikervrij kon nabootsen, TOT ik aan de chocoladeboter van vroeger dacht. Weet je welke ik bedoel? Totaal niet suikervrij natuurlijk en ook niet bepaald vegan. Dus haalde ik de boter eruit en stopte de 100% plantaardige Becel kokos – & amandelolie erin (m’n lievelingssmaakje). In eerste instantie voegde ik niks zoets toe, enkel wat cacao- en vanillepoeder.Een doorgewinterde suikervrije eter zal hiervan smullen op een boterham mt een paar plakjes fruit, maar voor mij moest het toch een tikje zoeter. Ik mengde er daarom twee gepureerde dadels doorheen, maar een kleine eetlepel dadelstroop zou nog beter werken.

Het resultaat is perfect! Echt superlekker op een boterham met wat cacaonibs en een paar plakjes aardbei, maar je kunt er ook een hele leuke traktatie mee maken. Bak dunne pannenkoekjes of gebruik kant-en-klare wrapjes en beleg deze met de chocolade’boter’ en daarna met dunne plakjes aardbei of banaan. Rol ze op, snijd in stukjes en steek er een gezellig prikkertje in. Te cute toch?

De vegan chocolade’boter’ stijft mooi op in de koelkast en is daarom ook heel goed als vegan chocolade botercrème te gebruiken.

Vegan chocoladeboter

Vegan chocoladeboter


Dit recept is gesponsord door Becel. Ik laat mijn mening hier natuurlijk niet door beïnvloeden en plaats enkel content waar ik volledig achter sta.Lees hier meer over in
mijn disclaimer.

Zoetrecepten

Vegan chocolade’boter’

Door | 5 minuten | 10 personen

Dit heb je nodig

  • 225 gram Becel kokos- & amandelolie
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl vanillepoeder
  • Evt. 1 el dadelstroop

En zo doe je het

  1. Doe de Becel kokos- & amandelolie in een kom (bewaar het bakje) en mix met een handmixer of garde even los.
  2. Voeg het cacao- en vanillepoeder toe en mix tot het volledig is opgenomen. Zoet nu naar smaak met de dadelstroop.
  3. Stop de vegan chocolade’boter’ weer terug in het bakje en bewaar in de koelkast.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Vegan chocolade’boter’" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette