Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Vegan chocolade’boter’

Vegan chocoladeboter

Ken je de chocoladeboter van vroeger nog? Ik ben aan de slag gegaan voor een meer verantwoorde, vegan variant! Het woordje ‘vegan’ spreekt natuurlijk al tegen dat dit een echte boter is, maar het gaat om het idee.

Wat ik echt mis tijdens mijn suikervrije challenge is chocolade. En chocoladepasta. Ik kon eerst geen manier bedenken waarop ik dat suikervrij kon nabootsen, TOT ik aan de chocoladeboter van vroeger dacht. Weet je welke ik bedoel? Totaal niet suikervrij natuurlijk en ook niet bepaald vegan. Dus haalde ik de boter eruit en stopte de 100% plantaardige Becel kokos– & amandelolie erin (m’n lievelingssmaakje). In eerste instantie voegde ik niks zoets toe, enkel wat cacao- en vanillepoeder. Een doorgewinterde suikervrije eter zal hiervan smullen op een boterham mét een paar plakjes fruit, maar voor mij moest het toch een tikje zoeter. Ik mengde er daarom twee gepureerde dadels doorheen, maar een kleine eetlepel dadelstroop zou nog beter werken.

Het resultaat is perfect! Echt superlekker op een boterham met wat cacaonibs en een paar plakjes aardbei, maar je kunt er ook een hele leuke traktatie mee maken. Bak dunne pannenkoekjes of gebruik kant-en-klare wrapjes en beleg deze met de chocolade’boter’ en daarna met dunne plakjes aardbei of banaan. Rol ze op, snijd in stukjes en steek er een gezellig prikkertje in. Te cute toch?

De vegan chocolade’boter’ stijft mooi op in de koelkast en is daarom ook heel goed als vegan chocoladebotercrème te gebruiken.

Vegan chocoladeboter

Vegan chocoladeboter

Dit recept is gesponsord door Becel. Ik laat mijn mening hier natuurlijk niet door beïnvloeden en plaats enkel content waar ik volledig achter sta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Zoetrecepten

Vegan chocolade’boter’

Door | 5 minuten | 10 personen

Dit heb je nodig

  • 225 gram Becel kokos- & amandelolie
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl vanillepoeder
  • Evt. 1 el dadelstroop

En zo doe je het

  1. Doe de Becel kokos- & amandelolie in een kom (bewaar het bakje) en mix met een handmixer of garde even los.
  2. Voeg het cacao- en vanillepoeder toe en mix tot het volledig is opgenomen. Zoet nu naar smaak met de dadelstroop.
  3. Stop de vegan chocolade’boter’ weer terug in het bakje en bewaar in de koelkast.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Vegan chocolade’boter’" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

3 antwoorden op “Vegan chocolade’boter’

  1. Sinds jij er een tijd terug een stuk over schreef heb ik altijd een paar van die kuipjes in de koeling liggen voor het geval er een recept voorbij komt waar het in moet.

    Kokos is hier altijd in alle vormen aanwezig want het is onze absolute favoriet (verslaving?)
    Bakken doe ik bijna uitsluitend in kokosolie en ook op brood(jes) geen boter maar kokosolie.
    Als je de pot 10 ~ 15 sec. in de magnetron zet is ie heerlijk zacht smeerbaar.

    Ik maak ook altijd chocoladepasta met raw cacao, kokospalmsuiker en kokosolie i.p.v. boter.
    Jaren geleden had je inderdaad die pakjes chocolade boter/margarine in zo’n zilveren wikkel met bruine letters. Zou absoluut het merk niet meer weten maar als kind heb ik die ook veel gegeten.
    Dus deze variant van jou heb ik vandaag ook even gemaakt.

    Zonder de extra dadelsiroop is ie heerlijk op een volkoren boterham precies zoet genoeg met alleen dat beetje vanille!

  2. Zojuist gemaakt…alleen heb ik de boter op t laagste pitje even laten smelten…dan de ingrediënten erdoor… En nu staat ie hard te worden in de koelkast…ben benieuwd of t zo ook werkt, beetje gemakshalve, dit;). Ook super fan van kokos hier… 2,5 literpotten van Royal Green vliegen erdoorheen… Las laatst dat je ook kokosboter kunt maken van geraspte kokos… Moet n tijdje in de keukenmachine, zodat de vetten er op n gegeven moment uitkomen…misschien ook nog n goeie tip voor jou… Kun je vast wel n gezond receptje voor n topping of wat ook mee maken…;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.