Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Raw vegan chocolade cheesecake

Zoetrecepten

Ooit in het Wild Food Caf in Londen geweest? Daar kun je deze goddelijke raw vegan chocolade cheesecake eten. Zó lekker dat ik ‘m thuis wel na moest maken.

Denk aan een op je tong wegsmeltende chocolade fudge vulling, waarbij avocado het hoofd ingrediënt is, en een zoete kruidige bodem. Dát is deze raw vegan chocolade cheesecake van het Wild Food Cafe. Een geweldige plek trouwens. Alles dat we aten was simpelweg briljant lekker. Van een MDMA-smoothie (met raw chocolade, de pure serotonine bron ;)) tot pulled jackfruit op walnootbrood en deze raw vegan chocolade cheesecake. Het concept is sterk: plantaardig, vers en voedzaam eten dat gedeeld wordt met iedereen. Ze hebben een restaurant, een shop en ze leiden mensen op tot vegan chefs. Daarbij zetten ze ook nog eens bijna alle recepten op hun website. Lucky me! Ik moest het recept wel flink aanpassen, omdat het niet in verhouding leek en zodat jullie er thuis ook makkelijk mee aan de slag kunnen. Ik streepte nog wat pure chocolade als topping erover en legde daarop een combinatie van eetbare viooltjes, cacaonibs en balletjes die ik rolde van de bodem.

Deze raw vegan chocolade cheesecake kun je dus al lekker eten zonder naar Londen te gaan, maar áls je gaat moet je zeker even gaan lunchen bij het Wild Food Cafe! Lees hier al mijn foodie tips voor Londen. Raw vegan chocolade cheesecake
Raw vegan chocolade cheesecake

Raw vegan chocolade cheesecake

Zoetrecepten

Raw vegan chocolade cheesecake

Door | 30 minuten + opstijftijd | 12 personen

Dit heb je nodig

BODEM

  • 150 gram dadels
  • 125 gram amandelen
  • 75 gram geraspte kokos
  • 1 el kokosolie
  • 1 el kaneel

VULLING

  • 300 gram avocado
  • 100 gram cacaopoeder
  • 1 tl vanille extract
  • 100 ml kokosolie
  • 150 gram kokossanten
  • 250 ml (amandel)melk
  • 120 gram zoetmiddel (ik gebruikte ahornsiroop)

EVENTUELE TOPPINGS

  • Pure chocolade
  • Eetbare bloemetjes
  • Cacaonibs
  • Of vers rood fruit

En zo doe je het

  1. BODEM. Week de ontpitte dadels een paar minuten in kokendheet water en giet het vocht daarna goed af. Beleg een bakvorm met een diameter van 20 of 22 cm met bakpapier (ik gebruikte een 20 cm vorm).
  2. Maal de amandelen grof in de blender/foodprocessor en voeg hier alle ingrediënten voor de bodem + een mespunt zout aan toe. Maal tot het goed gemengd is. Neem twee-derde van het deeg in de vorm en druk gelijkmatig plat met een lepel. Zet in de koelkast.
  3. Met het resterende deeg ga je balletjes rollen voor de bovenkant van de taart. Ik maakte verschillende groottes zodat je daarmee kunt spelen bij het decoreren.
  4. VULLING. Maal de avocado fijn in de blender/foodprocessor. Voeg de rest van de ingrediënten van de volling toe, maar let erop dat je de kokosolie en -santen hebt gesmolten en de (amandel)melk op kamertemperatuur is, anders stolt de kokosolie meteen.
  5. Maal net zolang tot je een gladde, egale massa hebt en proef of je het op smaak vindt. Voeg anders nog wat zoetmiddel of cacaopoeder toe. Giet op de bodem en laat minstens 2 – 3 uur opstijven in de koelkast.
  6. TOPPINGS. Als de vulling is opgesteven kun je het versieren met toppings naar keuze. Ik smolt een halve reep pure chocolade en streepte dit eroverheen. Dat versierde ik met de balletjes uit stap 3, eetbare bloemetjes en cacaonibs, maar de combi met rood fruit zou ook heel goed werken.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Raw vegan chocolade cheesecake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *