Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Raw vegan chocolade cheesecake

Raw vegan chocolade cheesecake

Ooit in het Wild Food Café in Londen geweest? Daar kun je deze goddelijke raw vegan chocolade cheesecake eten. Zó lekker dat ik ‘m thuis wel na moest maken.

Denk aan een op je tong wegsmeltende chocolade fudge vulling, waarbij avocado het hoofd ingrediënt is. en een zoete kruidige bodem. Dát is deze raw vegan chocolade cheesecake van het Wild Food Cafe. Een geweldige plek trouwens. Alles dat we aten was simpelweg briljant lekker. Van een MDMA-smoothie (met raw chocolade, de pure serotonine bron ;)) tot pulled jackfruit op walnootbrood en deze raw vegan chocolade cheesecake. Hun concept is sterk: plantaardig, vers en voedzaam eten dat gedeeld wordt met iedereen. Ze hebben een restaurant, een shop en ze leiden mensen op tot vegan chefs. Daarbij zetten ze ook nog eens bijna alle recepten op hun website. Lucky me! Ik moest het recept wel flink aanpassen, omdat het niet in verhouding leek en zodat jullie er thuis ook makkelijk mee aan de slag kunnen. Ik streepte nog wat pure chocolade als topping erover en legde daarop een combinatie van eetbare viooltjes, cacaonibs en balletjes die ik rolde van de bodem.

Deze raw vegan chocolade cheesecake kun je dus al lekker eten zonder naar Londen te gaan, maar áls je gaat moet je zeker even gaan lunchen bij het Wild Food Cafe! Lees hier al mijn foodie tips voor Londen.

Raw vegan chocolade cheesecake Raw vegan chocolade cheesecake

Raw vegan chocolade cheesecake

Zoetrecepten

Raw vegan chocolade cheesecake

Door | 30 minuten + opstijftijd | 12 personen

Dit heb je nodig

BODEM

  • 150 gram dadels
  • 125 gram amandelen
  • 75 gram geraspte kokos
  • 1 el kokosolie
  • 1 el kaneel

VULLING

  • 300 gram avocado
  • 100 gram cacaopoeder
  • 1 tl vanille extract
  • 100 ml kokosolie
  • 150 gram kokossanten
  • 250 ml (amandel)melk
  • 120 gram zoetmiddel (ik gebruikte ahornsiroop)

EVENTUELE TOPPINGS

  • Pure chocolade
  • Eetbare bloemetjes
  • Cacaonibs
  • Of vers rood fruit

En zo doe je het

  1. BODEM. Week de ontpitte dadels een paar minuten in kokendheet water en giet het vocht daarna goed af. Beleg een bakvorm met een diameter van 20 of 22 cm met bakpapier (ik gebruikte een 20 cm vorm).
  2. Maal de amandelen grof in de blender/foodprocessor en voeg hier alle ingrediënten voor de bodem + een mespunt zout aan toe. Maal tot het goed gemengd is. Neem twee-derde van het deeg in de vorm en druk gelijkmatig plat met een lepel. Zet in de koelkast.
  3. Met het resterende deeg ga je balletjes rollen voor de bovenkant van de taart. Ik maakte verschillende groottes zodat je daarmee kunt spelen bij het decoreren.
  4. VULLING. Maal de avocado fijn in de blender/foodprocessor. Voeg de rest van de ingrediënten van de vulling toe, maar let erop dat je de kokosolie en -santen hebt gesmolten en de (amandel)melk op kamertemperatuur is, anders stolt de kokosolie meteen.
  5. Maal net zolang tot je een gladde, egale massa hebt en proef of je het op smaak vindt. Voeg anders nog wat zoetmiddel of cacaopoeder toe. Giet op de bodem en laat minstens 2 – 3 uur opstijven in de koelkast.
  6. TOPPINGS. Als de vulling is opgesteven kun je het versieren met toppings naar keuze. Ik smolt een halve reep pure chocolade en streepte dit eroverheen. Dat versierde ik met de balletjes uit stap 3, eetbare bloemetjes en cacaonibs, maar de combi met rood fruit zou ook heel goed werken.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Raw vegan chocolade cheesecake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

12 antwoorden op “Raw vegan chocolade cheesecake

  1. Wow! Deze taart ziet er echt heerlijk uit! Wat een plaatje! Ik ben momenteel steeds vegan taarten en tussendoortjes aan het maken, dus deze komt zeker op mijn to-bake lijst (of eigenlijk to-no bake lijst 😉). Ik heb de vegan bountytaart en de vegan kokos limoencheesecake al gemaakt. Beide waren een succes! Ik heb nog nooit avocado of kokossanten gebruikt of gegeten, dus ben benieuwd! Bedankt voor al jouw heerlijke recepten!

  2. Mijn dochter is allergisch voor ei. Dus dit is een mooi gerecht om te proberen. Heb je ook een lekkere recept voor een gewone cake zonder ei????

  3. Hoi,
    Ik heb deze gemaakt maar hij stijft totaal niet op, enig idee hoe dit kan komen?
    Owja ik was vergeten de kokosolie en santen te smelten.
    Jammer want de smaak opzich en de bodem zijn erg lekker.

    1. Hi! Op zich is het smelten wel belangrijk, want alleen op die manier kunnen de kokosolie & santen goed mengen met de rest van de vulling en ervoor zorgen dat het opstijft. Had je niet toevallig iets teveel melk gebruikt ook?

      1. Hoi,

        De hoeveelheid amandelmelk was wel juist, 250 ml, kan het zo zijn dat ik niet weet wat kokos santen is en dat het anders is als kokos creme santen:)? Moet de santen een vast blok zijn? Bedankt voor je antwoord en de lekkere recepten op je site!

        1. Hmm, kokos santen zijn inderdaad die harde blokjes kokoscrème van Go Tan die je bij de supermarkt kunt krijgen. Klinkt dus alsof je alles gewoon goed gedaan hebt, wat vervelend! 🙁

  4. Wat heerlijk om zo veel Lekkere lactose vrije gerechten op een pagina te vinden! Deze taart is onwijs lekker. Een echte aanrader! Bedankt voor het recept!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.