Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Winterse appelbollen met vanillesaus

Zoetrecepten

Over het algemeen zijn Thomas en ik best een goed team in de keuken. Ik bak en hij wast af. Perfect. In zijn eentje gaat dat wat minder, maar  er is één recept waar hij steengoed in is: appelbollen met vanillesaus.

Zijn appelbollen zijn echt een heerlijke treat wanneer het koud is buiten en je ’s avonds lekker samen op de bank kruipt met een kop thee. Maar ze kunnen ook prima als toetje dienen, wanneer het hoofdgerecht niet te zwaar is. Aan de hand van Thomas’ persoonlijke recept ben ik ook aan het bakken geslagen. En ik moet toegeven, wanneer hij ze maakt smaken ze toch echt het best.

Zoetrecepten

Winterse appelbollen met vanillesaus

Door | 40 minuten + baktijd | 4 personen

Dit heb je nodig

    • 4 kleine appels
    • 4 plakjes bladerdeeg
    • 75 gram kristalsuiker
    • 2 tl kaneel
    • 60 gram amandelspijs

    VANILLESAUS

    • 175 ml slagroom
    • 100 ml halfvolle melk
    • 1 tl maizena
    • 3 eierdooiers
    • 2 vanillestokjes
    • 50 gram suiker

    En zo doe je het

     

    1. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
    2. Schil de appels en verwijder voorzichtig het klokhuis.
    3. Deel het amandelspijs op in 8 bolletjes. Druk de onderste gaten van de appels dicht met een bolletje amandelspijs.
    4. Meng de suiker met het kaneel en schep een flinke theelepel in de klokhuisgaten. Sluit de bovenste gaatjes ook met een bolletje amandelspijs.
    5. Vouw het bladerdeeg netjes om de appel heen en smeer de bol in met de eierdooier. Rol de bol door het suiker&kaneel-mengsel.
    6. Bak de bollen in 20 á 25 minuten goudbruin. Wanneer het bladerdeeg te snel gaat, zet de oven dan iets lager.
    7. Zet een steelpannetje op laagvuur en breng de room en 3/4 van melk aan de kook. Meng de maizena door de overgebleven melk en voeg het hierna bij de warme melk.
    8. Klop vervolgens in een aparte kom met een garde de eierdooiers, de suiker en de vanillezaden (uit de boontjes geschraapt) tot een gladde massa. Giet hier een beetje van de warme melk bij, meng het even, en giet het mengsel vervolgens in het steelpannetje.
    9. Houd op laag vuur: de saus moet een beetje indikken, maar niet koken! Wanneer dit is gebeurd moet je de saus door een fijne zeef gieten en een beetje laten laten afkoelen. Serveer bij de (nog warme) appelbollen!

     

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Winterse appelbollen met vanillesaus" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    3 antwoorden op “Winterse appelbollen met vanillesaus

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.