Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Tartelettes met kokoscrème en fruit

Zoetrecepten

Jarig zijn op vakantie in Sicilië en een week later als nog verrast worden met een belated birthday diner, hoe lief is dat? En wel met één van de lekkerste toetjes ooit: tartelettes met kokoscrème en fruit!

Voor ik aanviel móest ik er een foto van maken, zodat ik dit pareltje met jullie kan delen. De tartelettes zijn gevuld met een superyummy kokoscrème en afgetopt met perzik, aalbesjes, framboosjes en stukjes pistache. We waren het unaniem eens dat dit Thomas’ beste bakkunst so far is.

Vooral de kokoscrème vulling vond ik bijzonder aan dit taartje. De vulling wordt eigenlijk op dezelfde manier gemaakt als een banketbakkersroom, maar dan met kokosmelk en kokosschaafsel. Ik ben gek op kokos en had er nog nooit aan gedacht om op deze manier de vulling van een tartelette te maken. Je kunt de taartjes natuurlijk aftoppen met allerlei soorten fruit. De volgende keer ga ik misschien wel een ananas en mango topping proberen. Welk soort fruit vind jij de beste combi bij kokos?

Zoetrecepten

Tartelettes met kokoscrème en fruit

Door | 60 minuten + baktijd | 7 personen

Dit heb je nodig

    • 1x recept zanddeegbodem
    • 400 ml kokosmelk
    • 20 gram maizena
    • 50 gram witte basterdsuiker
    • 2 eieren (M)
    • 50 gram ongezouten boter
    • 1 zakje vanille suiker
    • Kokosrasp naar smaak

    TOPPINGS

    • Verschillende soorten fruit
    • Gehakte pistachenootjes

    En zo doe je het

    1. Bereid het zanddeeg voor volgens dit recept. Terwijl het deeg rust in de koelkast, begin je alvast met de  kokoscrème.
    2. Zet een steelpannetje op het vuur met de kokosmelk en breng aan de kook (af en toe roeren en na een minuut koken het vuur uitzetten).
    3. Neem een kom en meng hier de maizena en suiker in. Mix hier vervolgens de eieren doorheen totdat het een glad geheel is. Giet 1/4 van de verhitte kokosmelk toe aan het ei-mengsel en mix goed zodat er geen stukjes ontstaan.
    4. Voeg het ei-mengsel nu toe aan het pannetje met kokosmelk en breng voor een paar minuten licht aan de kook. Blijf continu roeren totdat de kokoscrème de juiste dikte bereikt.
    5. Haal de pan van het vuur en roer de boter door de kokoscrème. Blijf roeren totdat het volledig is opgenomen. Voeg naar smaak kokosrasp toe en laat het mengsel afkoelen.
    6. Haal na een uur het deeg weer uit de koelkast en snijd deze in 8 gelijke plakken. Druk deze in de tartelettevormpjes en verdeel het goed. Bak de taartjes nu blind op 175 graden voor 10 minuten. Haal de taartjes dan uit de oven, verwijder de blindbakvulling en bak ze nog 5 minuten tot ze lichtbruin zijn. Laat volledig afkoelen.
    7. Verdeel de kokoscrème over de acht taartjes. Beleg ze hierna met verschillende soorten fruit, in mijn geval waren dat dun gesneden perzik, frambozen en rode bessen. Bestrooi het taartje met poedersuiker en grof gehakte pistachenoten.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Tartelettes met kokoscrème en fruit" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    2 antwoorden op “Tartelettes met kokoscrème en fruit

    1. Is deze vulling genoeg om een taart te besmeren en een laagje er tussen te smeren? Of heb ik dan de dubbele hoeveelheid nodig..

      De crème ziet er heeeerlijk uit! 🙂

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.