Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Tartelettes met kokoscrème en fruit

Zoetrecepten

 

Twee weken geleden was ik jarig tijdens onze vakantie in Sicilië. We maakten een trip naar de Egadische eilanden, een heerlijke dag dus, maar het echte verjaardagsgevoel met taart en al was er niet bij. Inmiddels ben ik weer een week aan het werk, maar werd ik afgelopen woensdag door Thomas verrast met een belated birthday diner, zo lief! En belangrijker, met één van de lekkerste toetjes ooit: tartelettes met kokoscrème en fruit!  Die moet ik natuurlijk met jullie delen. De bodempjes zijn gemaakt van een mix van bloem en amandelmeel. De tartelettes zijn gevuld met een superyummy kokoscrème en afgetopt met perzik, aalbesjes, framboosjes en stukjes pistache. We waren het er over eens dat dit het beste was dat hij ooit in de keuken had gebrouwen 😉

Vooral de kokoscrème vulling vond ik bijzonder aan dit taartje. De vulling wordt eigenlijk op dezelfde manier gemaakt als een banketbakkersroom, maar dan met kokosmelk en kokosschaafsel. Ik ben gek op kokos en had er nog nooit aan gedacht om op deze manier de vulling van een tartelette te maken. Je kunt de taartjes natuurlijk aftoppen met allerlei soorten fruit. De volgende keer ga ik misschien wel een ananas en mango topping proberen. Welk soort fruit vind jij de beste combi bij kokos?

Zoetrecepten

Tartelettes met kokoscrème en fruit

Door |

Dit heb je nodig

Voor 8 tartelettes

Bodem:

  • 250 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • 120 gram ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 120 gram poedersuiker
  • 1 ei (L)
  • Mespunt zout

Kokoscreme:

  • 400 milliliter kokosmelk
  • 20 gram maizena
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren (M of 1,5 groot ei)
  • 50 gram ongezouten boter
  • 1 zakje vanille suiker
  • Kokosrasp naar smaak

Extra:

  • Verschillende soorten fruit
  • Gehakte pistachenootjes

En zo doe je het

  1. Voor de bodem: Neem een kom en mix hier de boter, het poedersuiker, ei en zout samen in voor twee á drie minuten, totdat er een gladde mix ontstaat.
  2. Voeg nu de bloem en het amandelmeel toe en mix voor ongeveer 10 seconden totdat het is opgenomen. Kneed het mengsel met je handen tot een bal. Vorm het deeg dan in een boomstam vorm en laat het een uur rusten in de koelkast.
  3. Ondertussen maak je de kokoscrème: zet een steelpannetje op het vuur met de kokosmelk en breng aan de kook (af en toe roeren en na een minuut koken het vuur uitzetten).
  4. Neem een kom en meng hier de maizena en suiker in. Mix hier vervolgens de eieren doorheen totdat het een glad geheel is. Giet 1/4 van de verhitte kokosmelk toe aan het ei-mengsel en mix goed zodat er geen stukjes ontstaan.
  5. Voeg het ei-mengsel nu toe aan het pannetje met kokosmelk en breng voor een paar minuten licht aan de kook. Blijf continu roeren totdat de kokoscrème de juiste dikte bereikt.
  6. Haal de pan van het vuur en roer de boter door de kokoscrème. Blijf roeren totdat het volledig is opgenomen. Voeg naar smaak kokosrasp toe en laat het mengsel afkoelen.
  7. Haal na een uur het deeg weer uit de koelkast en snijd deze in 8 gelijke plakken. Druk deze in de tartelettevormpjes en verdeel het goed. Bak de taartjes nu blind op 175 graden voor 10 minuten. Haal de taartjes dan uit de oven, verwijder de blindbakvulling en bak ze nog 5 minuten tot ze lichtbruin zijn. Laat volledig afkoelen.
  8. Verdeel de kokoscrème over de acht taartjes. Beleg ze hierna met verschillende soorten fruit, in mijn geval waren dat dun gesneden perzik, frambozen en rode bessen. Bestrooi het taartje met poedersuiker en grof gehakte pistachenoten.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Tartelettes met kokoscrème en fruit" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

2 antwoorden op “Tartelettes met kokoscrème en fruit

  1. Is deze vulling genoeg om een taart te besmeren en een laagje er tussen te smeren? Of heb ik dan de dubbele hoeveelheid nodig..

    De crème ziet er heeeerlijk uit! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *