BBQ toetje | Sinaasappelcakejes

Zoetrecepten

Hoe leuk zien deze gevulde sinaasappelcakejes eruit? Dit is mijn favoriet van alle BBQ toetjes als het op

de looks

aankomt. Je hebt wel wat geduld nodig, want door het vocht van de sinaasappel duurt het wat langer voor de cakejes gaar gebakken zijn. Daarnaast is het een vereiste dat je je

BBQ als oven

kunt gebruiken, want deze cakejes kun je niet gaar bakken op een open grill.

In het recept heb ikde not-so-healthy cake variant beschreven. Het is

sweet friday

, dus dan beloof ik jullie altijd een superzondig zoet recept. Done. Mr,

mocht je na die BBQ toch liever voor een gezondere cake in sinaasappels willen gaan.. Gebruik dan mijn recept voor

sinaasappel amandelcakejes


. Ik heb ze beiden getest en deze gezondere versie heeft alleen ets langere baktijd nodig.

Sinaasappelcakejes van de BBQ

Sinaasappelcakejes van de BBQ

De hele zomer kun je elke

sweet friday

een toet van de BBQ verwachten. Samen met vriendinnetje en bbq-queen Eline ben ik losgegaan op de BBQ om heel veel toetjes en desserts voor jullie tevoorschijn te toveren. Hier heb ik een fijne sfeervideo van gemaakt, met een pr sneak peeks van recepten. De rest blijft nog geheim tot je ze op vrijdag online ziet komen. Deel jouw favo BBQ recept in de comments! Ik ben heel benieuwd.


Nieuwsgierig naar de andere BBQ toetjes?

Je vindt ze hier allemaal.

Zoetrecepten

BBQ toetje | Sinaasappelcakejes

Door | 25 minuten | 6 personen

Dit heb je nodig

  • 6 sinaasappels
  • 100 gram boter
  • 100 gramkristalsuiker
  • Paar druppels vanilleextract
  • 2 eieren
  • 100gram (patent)bloem
  • 1tlbakpoeder
  • Snufje zout

En zo doe je het

  1. Zorg ervoor dat de BBQ op ongeveer 160 graden is.
  2. Snijd het bovenste kapje van de sinaasappel af en schraap het vruchtvlees eruit. Schraap ze niet t leeg, want je wil niet dat je beslag bitter wordt door het wit van de schil. Snijd de onderkant van de sinaasappel eventueel nog bij zodat deze rechtop blijft staan.
  3. Neem een kom en mix hier de boter in met de mixer tot een zachte crme. Voeg de suiker toe en klop in vijf minuten romig, het liefst met de platte menghaak. Voeg vervolgens de eieren n voor n toe, pas als het ene ei volledig is opgenomen, voeg je het andere ei toe terwijl je blijft mixen op medium speed. Voeg nu ook het vanilleextracttoe.
  4. Meng het bakpoeder, zout en bloem met elkaar en spatel dit in delen door het beslag tot het volledig gemengd is. Zo behoud je zoveel mogelijk de luchtigheid.
  5. Vol de sinaasappels voor 2/3e deel en plaats ze in de BBQ. Bak ze in ruim 45 minuten gaar, maar let op dat de bovenkant niet verbrandt. Laat ze een beetje afkoelen voor je ze serveert en leg hetkapjeer dan weer op, eventueel met een satprikker erdoor zodat het kapje op z’n plek blijft.


Heb jij deze gevulde sinaasappelcakejes op de BBQ gemaakt?Laat hieronder weten wat je ervan vond of deel een foto via

Instagram

of mijn

Facebookpagina

met de hashtag #zoetrecepten! Elke week deel ik de mooiste foto op mijn Instagram. Liefs Mariette

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "BBQ toetje | Sinaasappelcakejes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Bekijk ook

2 antwoorden op “BBQ toetje | Sinaasappelcakejes