Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

AMANDELSOUFFLÉS

Zoetrecepten

Soufflés zijn een heerlijk luchtig, warm en winters toetje. Daarom deze week een recept voor amandelsoufflés uit het nieuwe Heel Holland Bakt Mee-boek. En je maakt kans op allerlei mooie prijzen, waaronder een workshop van Ròbert!

Eerst even over die prijzen: op mijn Facebookpagina kun je nu meedoen met en #heelhollandbaktmee actie! Het seizoensboek ‘Heel Holland Bakt mee’ is vorige week uitgekomen. Met de lekkerste recepten en technische opdrachten van tv, zodat jij thuis mee kan bakken. En in samenwerking met Heel Holland Bakt deel ik nu deze leuke actie met jullie: maak het soufflésrecept uit het boek en bedenk je eigen variatie. Post een foto van het bakresultaat op de Facebookpagina van Zoetrecepten en op je eigen Facebook met daarbij een korte toelichting op jouw variatie en de #Heelhollandbaktmee .

DE PRIJZEN
Je maakt kans op één van de drie Heel Holland Bakt mee boeken en een cursus ‘Klassiekers in de bakkerij’ in de leerfabriek van Ròbert t.w.v. €174,-. Plaats de post voor 29 november 2019 online. Als extraatje ga ik aan de slag met één van de winnende soufflés en plaats ik het recept op Zoetrecepten!

AMANDELSOUFFLÉS
Soufflés an sich zijn een ideaal toetje. Zó ontzettend lekker en heerlijk winters, omdat je ze warm serveert. Het is niet erg lastig om te maken en je steelt toch compleet de show. Je kunt de amandelsoufflés ook heel goed een paar dagen van tevoren voorbereiden, dat voorkomt weer stress tijdens jouw etentje.

Hoe mijn variatie eruit zou zien? Ik zou de amandelsiroop vervangen door citroensiroop en een vleugje lavendel toevoegen. Ik ben heel benieuwd waar jullie mee aan de bak gaan!

AMANDELSOUFFLÉS

Bron recept: Heel Holland Bakt Mee 2019

Zoetrecepten

AMANDELSOUFFLÉS

Door | 30 minuten + baktijd | 2 personen

Dit heb je nodig

    BRIOCHE

    • 175 g amandelsiroop
    • 175 g melk
    • 160 g bloem
    • 10 g aardappelzetmeel
    • 100 g fijne kristalsuiker + 15 g extra om te bestrooien
    • 150 g volle kwark
    • boter om in te vetten
    • 70 g eiwit  (van ca. 2 eieren)
    • poedersuiker, om te bestuiven

    En zo doe je het

    1. DEEG MAKEN. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Doe de amandelsiroop met de melk in een ruime steelpan. Zeef de bloem en het aardappelzetmeel in een andere kom, schenk er wat amandelmelk bij en roer mooi glad. Breng de rest van de amandelmelk met de 100 g kristalsuiker aan de kook. Schenk de hete amandelmelk bij het bloemmengsel en roer glad.
    2. Schenk alles terug in de steelpan en laat al roerend koken tot een dikke, gebonden room. Kook nog 5 minuten en blijf roeren. Schep de amandelroom in de staande tafelmixer en voeg de kwark toe. Mix alles goed door elkaar en zorg dat het mooi glad is.
    3. DEEG AFMAKEN EN BAKKEN. Vet de souffléschaaltjes in met boter en bestrooi ze met kristalsuiker. Schud de overtollige
      suiker eruit. Klop de eiwitten stijf in de staande tafelmixer (met garde). Voeg dan in delen de 15 g kristalsuiker toe. Spatel een deel van het eiwit snel door het amandelbeslag en spatel dan de rest er zo luchtig mogelijk door.
    4. Doe het soufflébeslag in de schaaltjes (met de spuitzak gaat dat heel makkelijk) en strijk met je duim langs de rand. Door met je duim langs de rand van het souffléschaaltje te strijken, komt het beslag los van de rand en rijst de soufflé beter.Bak de soufflés in het midden van de oven ca. 6 minuten tot ze goudbruin en goed gerezen zijn.
    5. Bestuif ze licht met poedersuiker en zet ze nog 1-2 minuten in de oven. Serveer direct.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "AMANDELSOUFFLÉS" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    3 antwoorden op “AMANDELSOUFFLÉS

    1. Tip; vet de schaaltjes verticaal in, heb ik geleerd van Nigella Lawson of was het nou Ainsley Harrison 🤔🙈….in ieder geval, dan komt een soufflé mooi omhoog 😃 ik heb het een keer geprobeerd en het werkt echt! 😁

        1. Ik heb toen echt van onder naar boven geveegd met een boterkwastje 😀 Ik denk dat andersom ook wel gewoon kan 😊 ik kan er nog steeds niet opkomen wie die tip toen gaf… *baal baal* 🙄

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.